Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Άρθρο του Προέδρου της Δημοτικής Παράταξης "Συμμαχία για τον Πολίτη" κυρίου Βορριά Παναγιώτη



ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ   ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Από τους θεωρητικούς του  MANAGEMENT

….. Στους ευφάνταστους πολιτικάντηδες της εποχής μας



Η πληροφορία είναι πλήρως διασταυρωμένη: «70.000 ΕΥΡΩ, κατ’ ελάχιστον», κοστολογείται ο υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Διονύσου,  από τους ανώνυμους,  αυτάρεσκους και παντογνώστες που θέλουν να εισαγάγουν στην δημοτική σκηνή νέα ήθη για να εξυπηρετήσουν τον ανίερο πολιτικό τους παιχνίδι».

Ομολογουμένως η τιμή είναι άκρως δελεαστική (!!!) αν λάβει κανείς υπόψη τη σημερινή οικονομική  ευμάρεια (!!!) της ελληνικής κοινωνίας σε σύγκριση με τι «αγοράζεις» και προβλέπεται  ο αριθμός των υποψηφίων να είναι πολύ μεγάλος, αν και όπως μαθαίνουμε, ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκαν δήλωσε οικονομική αδυναμία.

Γιατί με 70.000 ευρώ  μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν ισχύουν αυτά που  ο Moreno για παράδειγμα πίστευε, ότι δηλαδή:
·         Η επιτυχία μιας Οργάνωσης (Δήμου) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Ηγέτη (Δήμαρχο).
·   Η αποτελεσματική λειτουργία και η υλοποίηση των στόχων της Οργάνωσης (Δήμου) δεν μπορούν να λειτουργήσουν και να επιτευχθούν χωρίς ένα ικανό Ηγέτη (Δήμαρχο).
·    Για να διοικήσει κάποιος πρέπει να έχει, ηγετικές ικανότητες, αυτοπεποίθηση, ακεραιότητα, αυτογνωσία και συναισθηματική νοημοσύνη, ευελιξία, ευαισθησία και ενδιαφέρον του για τους Δημότες, πειθώ, δημιουργικότητα, ικανότητα δημιουργίας και μετάδοσης οράματος, ανάπτυξης των εργαζομένων, σύλληψης σχεδιασμού και υλοποίησης αλλαγών, στρατηγικής σκέψης και διαμόρφωσης στρατηγικής, συνεχής μάθηση και αυτό-ανάπτυξη και τέλος ικανότητα επικοινωνίας.

Γιατί με 70.000 ευρώ μπορεί να ανατρέπεις τις θεωρίες:
·         Της «Αποτελεσματικής Ηγεσία» του Fielder.
·         Του Αδιάσπαστου Συνόλου του Likert.
·         Της Ανωριμότητας – Ωριμότητας του Argyris
·    Τη θεώρηση του Διοικητικού Πλέγματος των Robert Blake & Jane Mouton και τόσων  άλλων θεωριών που έχουν αναπτυχθεί για την Ηγεσία και τον Ηγέτη;

Γιατί με 70.000 ευρώ ξεχνάς  αυτά που ενστερνιζόσουν, πριν από λίγο καιρό, με τις  προσεγγίσεις για μεθοδολογικά ζητήματα που πρέπει να ισχύουν στη δημιουργία μιας Νέας Δημοτικής Παράταξης, τις τριχοτομήσεις των αρμοδιοτήτων του Δημάρχου, τις προσωπικές αξίες και τα οράματα, τις αρχές της συλλογικής λειτουργίας καθώς και τις διαδικασίες λειτουργίας.

Το μόνο που μένει είναι να συντάξουν οι  «ειδικοί» της νέας πολιτικής τάξης μια μελέτη Κόστους – Οφέλους ή μια Αναλογιστική Μελέτη, για να πληροφορούν τους επίδοξους Υποψηφίους των 70.000 ευρώ σε πόσο χρόνο θα κάνουν απόσβεση της κατάθεσής τους (!!!) λαμβάνοντας υπόψη το «πενιχρό» μηνιαίο μισθό που εισπράττει σήμερα ο Δήμαρχος.

Νέα ήθη, νέα έθιμα, πλήρης αποπολιτικοποίηση των πάντων από τους «πολιτικά ανύπαρκτους» που κρύβονται, όπως πάντα, πίσω από την ανωνυμία τους. Κρίμα.



Παναγιώτης Βορριάς