Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ



               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 12/05/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον τελευταίο καιρό είναι, για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα, το θέμα της αποχέτευσης των ακαθάρτων υδάτων είτε με τη μορφή οικονομικών εκκρεμοτήτων μεταξύ Δήμου και  ΕΥΔΑΠ (εγγυητική επιστολή), είτε με τον καθορισμό χώρων για την κατασκευή αντλιοστασίων, όπου αυτά απαιτούνται, είτε με το προχώρημα έργων δικτύου που έχουν ενταχθεί σε κοινοτικά προγράμματα.

Επίσης είναι γνωστό από μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και από τη Δημοτική μας Παράταξη,  το πρόβλημα της αποχέτευσης των ακαθάρτων υδάτων είναι το κυρίαρχο στις απαιτήσεις των Δημοτών και συγκεκριμένα:




Συνεπώς για το εν λόγω θέμα δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή αιτιολόγηση καθυστερήσεων και ολιγωριών εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου.

Εξίσου είναι όμως και επικίνδυνη η παρελκυστικής πολιτικής ορισμένων «τοπαρχών» που μπροστά στην προσωπική τους επιδίωξη παραπληροφορούν του Πολίτες και θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση των σχετικών με την αποχέτευση έργων.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ενώπιων των Δημοτών, ότι έργα που για οποιοδήποτε λόγω δεν υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις μέχρι το τέλος του 2013, τα έργα αυτά θα απενταχθούν από τα προγράμματα και δεν θα υπάρχει μελλοντική δυνατότητα  κοινοτικής χρηματοδότησης.

Η Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» είναι σταθερά προσηλωμένη στις θέσεις της για συνέχιση των απαιτούμενων έργων αποχέτευσης  ακαθάρτων σε κάθε Δημοτική Κοινότητα και ανάλογα με το ποσοστό ωρίμανσή τους και με αυτό το σκεπτικό θα βαδίσει και στο μέλλον.

Θα ασκεί, όπως πάντοτε κάνει, υπεύθυνη πολιτική και για το θέμα αυτό, με ουσιαστικό έλεγχο, ενημερώνοντας υπεύθυνα του Δημότες για την πορεία του μεγάλου αυτού έργου, απομονώνοντας «ψιθυριστές» και «παρατηρητές» που τα γνωρίζουν όλα.

Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή να αποσυσχετίσει την αποχέτευση από οποιασδήποτε άλλη πολιτική - δημοτική της επιδιώξεις και να επανασχεδιάσει την πολιτική της για τις συνδέσεις Δημοτών, σε αγωγούς που ήδη έχουν παραδοθεί και είναι έτοιμοι προς χρήση.


Γραφείο Τύπου