Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κυρίου ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΜΑΙΟΥ 2013

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 28/05/2013



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Τον κύριο Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
                                                                                                                                                     

1.      Θα ξεκινήσω πρώτα με μία προσωπική δήλωση. Όπως θα θυμάστε, στην συνεδρίαση της 12ης Μαρτίου στο τέλος σχετικής επερώτησης που είχα κάνει για την ανάγκη τακτοποίησης της Πλατείας της Άνοιξης , είχα εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία μου που δεν είχα καλεστεί σε συνάντηση που έγινε στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του οποίου είμαι μέλος ως εκπρόσωπος της Παράταξης μου. Σημείωσα μάλιστα ότι ούτε οι συνάδελφοι κύριοι Σπηλιώτης και Κοκμοτός είχαν καλεστεί και σχετικές αναφορές τις είδαμε σε δελτία και σε Τοπικές εφημερίδες. Τις τελευταίες όμως ημέρες στους φωτεινούς πίνακες, βλέπω να γίνεται πρόσκληση σε αλλοδαπούς μετανάστες που επιθυμούν να μάθουν την Ελληνική γλώσσα να απευθυνθούν  για πληροφορίες  κλπ . Πρώτα από όλα, να πω ότι είναι κάτι που με βρίσκει σύμφωνο, και είναι ένα από μια σειρά θέματα μετά οποία είχαμε καταπιαστεί στο  Σ.Ε.Μ. υπό την προεδρία του τότε Αντιδημάρχου κ. Σπηλιώτη . Η συνεχιζόμενη όπως φαίνεται απαξίωση του ρόλου μας ως εκλεγμένων εκπροσώπων στο συγκεκριμένο συμβούλιο εδώ και πολλούς μήνες με αναγκάζει να παραιτηθώ . Τώρα , αν στο μέλλον υπάρξει σωστή λειτουργία , η Παράταξη μου πιστεύω ότι θα ενεργήσει κατάλληλα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, και για να μην μένουν στο ράφι οι αποφάσεις του Δ.Σ. για την σύσταση Επιτροπών, θα παρακαλέσω την αρμόδια Αντιδήμαρχο και για αυτό το θέμα ,όπως και του Κοινωνικού Παντοπωλείου να μην περιμένει πότε θα τοποθετηθούν τα DEXION στο χώρο , αλλά να καλέσει την προταθείσα επιτροπή του Κ.Π.  σε ενημέρωση , οργάνωση και προετοιμασία.
2.      Σε επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε τελευταία για τον Αντιπυρικό σχεδιασμό του 2013, επαναλάβαμε κάτι το οποίο και τον Απρίλιο του 2012 σας είχαμε επισημάνει για την ανάγκη καθαρισμού των γραμμών του ΟΣΕ. Είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τις πυρκαγιές του 2009 και θα παρακαλέσουμε αν δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς την Διοίκηση του ΟΣΕ, να γίνουν άμεσα . Επίσης να συμπληρώσω την ανάγκη τοποθέτησης   χημικών W.C. σε όσα πυροφυλάκια δεν έχουν. Να σημειώσω και την προσοχή που πρέπει να δοθεί με το παρκάρισμα των ΙΧ έξω από το Λύκειο της Άνοιξης όταν θα λειτουργεί το θερινό θέατρο για να μην εμποδίζεται η διέλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων που σταθμεύουν στον Προφήτη Ηλία.
3.      Τέλος μια προσωπική πρόταση. Όπως γνωρίζεται οι περισσότεροι, προέρχομαι από τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας. Επειδή στον Διόνυσο λειτουργεί εδώ και δεκαετίες η κατασκήνωση του Ταμείου μας , θα πρότεινα να στείλει ο Δήμος σχετικό αίτημα στην διοίκηση του ΤΥΠΕΤ, να δεχθεί να φιλοξενήσει επτά  (7) παιδιά – ένα από κάθε κοινότητα. Οι περίοδοι είναι δύο και τα παιδιά που δέχεται είναι ηλικίας 7έως 15 ετών. Τα διαδικαστικά να τα εξετάσει η Πρόνοια του Δήμου, ασφαλώς με κάποια κριτήρια. Υπάρχει η οικονομική και η κοινωνική συγκυρία, τα θετικά  οφέλη για τα παιδιά και τις οικογένειες τους θα είναι μεγάλα. Προσωπικά έχω καλλιεργήσει το έδαφος, και εκτιμώ ότι μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα – το είχα θέσει και πέρσι σε αρμόδιους του Δήμου. Μπορεί να γίνει και θεσμός.

Ευχαριστώ.


Θανάσης Κυριακόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
«Συμμαχίας για τον Πολίτη»