Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

"Συμμαχία για τον Πολίτη": Στελέχωση ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από το Δήμο Διονύσου

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 29/05/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Συμμαχίας για τον Πολίτη» κυρίες Παπαπαναγιώτου Ελένη, Τσαλτούμη Κυριακή, και οι κύριοι Κυριακόπουλος Αθανάσιος και Μπούσπουρας Αθανάσιος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μαΐου 2013 για τη στελέχωση των ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από το Δήμο Διονύσου έκαναν την παρακάτω τοποθέτηση:
           
«Κύριε Πρόεδρε,

Και εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε, όπως άλλωστε το έχουμε δηλώσει, ότι θα πρέπει συνεχίσουν να υπάρχουν και να λειτουργούν τα ΝΠΔΔ που εποπτεύονται από το Δήμο. Για το λόγο αυτό και  στο μέτρο το δυνατοτήτων μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, συνδρομή και βοήθεια για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Βέβαια, η δική μας άποψη για τα ΝΠΔΔ είναι εντελώς διαφορετική. Πιστεύουμε ότι τα ΝΠ θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να αποτελούν ένα «άλλο χέρι» της Διοίκησης που αποσκοπεί στην  επίτευξη των στενών δημοτικών – πολιτικών στόχων και σκοπών του Δημάρχου και της πλειοψηφούσας παράταξης.

Το σφικτό αγκάλιασμα Διοίκησης ΝΠ και Δήμου φαλκιδεύει την ουσιαστική αξία της αποκεντρωμένης λειτουργίας τους και τελικά τα ΝΠ γίνονται φορείς κακής διοίκησης.

Πάγια λοιπόν θέση της Δημοτικής μας Παράταξης είναι, η προκήρυξη των θέσεων του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ. των ΝΠ, η στελέχωση τους με Δημότες – Πολίτες που μπορούν να προσφέρουν πραγματικά και που θα είναι απαλλαγμένοι από την όποια δημαρχιακή εξάρτηση.

Για το λόγο αυτό εμείς προτείνουμε και αυτή την τελευταία στιγμή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής πρότασης από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους Ανεξάρτητους Συναδέλφους.

Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό η «Συμμαχία για τον Πολίτη» θα καταψηφίσει, σύμφωνα και τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης της, κάθε άλλη πρόταση που θα προέρχεται από οργανωμένα σύνολα ή Δημοτικές Παρατάξεις.

Εμείς από την πλευρά μας και σύμφωνα με το άρθρο 240 παράγραφος 1 και εν γνώσει των περιορισμών του άρθρου 227 παράγραφος 5 προτείνουμε τους παρακάτω πολίτες - δημότες:

Για το ΝΠ «ΘΕΣΠΙΣ»:

  1. Την κυρία Πύρρου Ναυσικά για τακτικό μέλος
  2. Την κυρία Φορμόζη Μιμή για αναπληρωματικό μέλος

Για το ΝΠ «ΕΣΤΙΑ» τους:

  1. Τον κύριο Ματζαρίδης Γιώργος για τακτικό μέλος
  2. Την κυρία Πουλίδα Χρυσούλα για αναπληρωματικό μέλος
  Κύριε πρόεδρε,

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα ισχύσουν οι νόμοι και κανόνες των κλασικών μαθηματικών και δεν θα έχουμε μετρήσεις άλλου είδους (!!!!) μαθηματικών ή της θεωρίας του Χάους».

                                    

Γραφείο Τύπου