Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31ης ΜΑΙΟΥ 2013



ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 31/05/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο χορός καλά κρατεί»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Μαΐου2013 η  Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» δέχθηκε μια αήθη επίθεση,  ένα κρεσέντο πολιτικών συκοφαντιών, δημοτικού αμοραλισμού, και προσωπικών επιδιώξεων, από «αυτοκράτορες» που δεν σηκώνουν «μύγα στο σπαθί τους» παίρνοντας τη σκυτάλη, από τα «κίτρινα» social media & blogs των αόρατων «διαπιστωτών».

Είναι πραγματικά έξω από κάθε πολιτική – δημοτική λογική να ασκείται μια τέτοια κριτική σε Δημοτική Παράταξη της Μειοψηφίας.

Μήπως όμως οι αιτίες αυτής της «παράξενη σημερινής» επίθεσης:

·    Εδράζονται σε αδυναμία άρθρωσης έστω και μιας ουσιαστικής πρότασης προς όφελος των Δημοτών μας;
·         Αποσκοπούν στο μάζεμα των φυγόκεντρων δυνάμεων που αναπτύσσονται στους κόλπους της Δημοτικής τους Παράταξης;
·         Αποδεικνύουν την αδυναμία συζήτησης και συνεννόησης με οποιαδήποτε Δημοτική Κίνηση ή ακόμη και φυσικά πρόσωπα;
·    Τελείωσαν τα «εφόδια» των συνεχών ενστάσεων και καταγγελιών χωρίς να παρουσιάζεται καμιά ουσιαστική πρόταση;
·         Έχασαν το παιχνίδι στην κοινωνία και τους δημότες που βαρέθηκαν τη «διαλυτική» πολιτική του ΟΧΙ σε όλα;
·     Απέτυχαν να «εντάξουν» με το έτσι θέλω κάτω από την «πολιτική τους μπότα» τους Δημοτικούς μας Συμβούλους και την Παράταξή μας;

Κύριοι,

Εμάς δεν μας αγγίζουν σχόλια και αναφορές «επωνύμων», «ανωνύμων», «ενεργών», «ανταποκριτών» και «e-σχολιαστών – αρθρογράφων» για δήθεν συμπόρευσή μας με την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Έχουμε διακηρύξει τις τεράστιες πολιτικές, αυτοδιοικητικές λειτουργικές και δομικές διαφορές μας με τον κύριο Καλαφατέλη, τον «κύκλο» του και την Παράταξή του. Τα κατά καιρούς «προβοκατόρικα» δημοσιεύματα και αναφορές των στελεχών της Ενωτικής Πρωτοβουλίας τα έχουμε καταγγείλει δημόσια και με σαφήνεια.

Έχουμε διακηρύξει τις προϋποθέσεις συνεργασιών που αποσκοπούν σε πραγματικές συνεργασιακές διαδικασίες προς όφελος των δημοτών, σε σύγκλιση απόψεων στο δημοτικό συμβούλιο σε κυρίαρχα για την πόλη μας θέματα και κυρίως στην επιλογή ΝΕΟΥ υποψηφίου Δημάρχου αποκλείοντας τους «σημερινούς - τωρινούς ή χθεσινούς» που πέρασαν από τη θέση αυτή, καθώς και αυτούς που με τις πράξεις, τις παραλήψεις ή την πολιτική τους συμπεριφορά, προσέβαλαν τους Δημότες και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και υπηρέτησαν προσωπικά,  τοπικά ή υπερτοπικά συμφέροντα ή είναι τέλος δέσμιοι και τοποτηρητές πολιτικών κομμάτων.

Εμείς επίσης έχουμε διακηρύξει ότι «πολιτική του ΑΝΤΙ» δεν πρόκειται να κάνουμε.

Η κοινωνία μας στη σημερινή δύσκολη εποχή, εκτός του «απαιτώ  και διεκδικώ», θέλει και «συνεργάζομαι, προτείνω».

Εξετάσεις, αναφορές, μαθήματα και κριτική δίνουμε και δεχόμαστε ΜΟΝΟ από τους Δημότες μας και από κανένα άλλο. Η τοπική μας κοινωνία θα μας κρίνει όταν έρθει η ώρα.


           
Γραφείο Τύπου

Υ.Γ. Η πιστή αντιγραφή θέσεων της «Συμμαχίας για τον Πολίτη» που αναφέρονται σε προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου δεν είναι κακό, αλλά για καθαρά δεοντολογικούς λόγους πρέπει να αναφέρεται και η πηγή από την οποία προέρχονται. Κακό κάνει μόνο όταν κάποιος χωρίς να τα γνωρίζει απλώς τα «παπαγαλίζει» για να δείχνει τη φωτογραφία του και να υποδηλώνει  την ανούσια παρουσία του.