Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ


                                                                                                          Σταμάτα  29/4/2013
 Κυρίες/οι ,
Στην προηγούμενη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα , επειδή εκφράσθηκαν διάφορες επιφυλάξεις σχετικά με το τι μπορεί να προκαλέσει το αντλιοστάσιο , έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχν. Υπηρεσιών , η πρόταση για αναβολή ,ώστε να έχουμε μια καλύτερη γνώση για αυτό που πρόκειται να γίνει στον συγκεκριμένο χώρο . Αυτή ήταν η θέση του Τοπικού Συμβουλίου της Σταμάτας, αλλά και αρκετών από αυτούς που συμμετείχαν στην συζήτηση . Επί πλέον , είναι γνωστό , ότι έγινε και μια δική μου πρόταση να επισκεφθούμε όσοι μπορούμε ,περιοχές όπου λειτουργούν αντλιοστάσια αποχέτευσης, κυρίως Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων ,αλλά και μηχανικοί που μένουν στην περιοχή μας και διαθέτουν καλύτερη γνώση και εμπειρία . Πρωτίστως όμως οι κάτοικοι που μένουν  πλησιέστερα στον συγκεκριμένο χώρο .
Πράγματι , ο Δήμαρχος με τον οποίον δεν είμαστε και στην ίδια παράταξη , απεδέχθη και την αναβολή και την επίσκεψη , και μάλιστα  προσκάλεσε όσους επιθυμούν την Δευτέρα 15/4 στις 9.00 π.μ. να επιβιβασθούν σε λεωφορείο του Δήμου που θα διατίθετο για τον σκοπό αυτό . Κανείς δεν πρότεινε τότε η επίσκεψη αυτή να γίνει μία άλλη μέρα ή μια άλλη ώρα. Επί πλέον η πρόσκληση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και απεστάλη από όσο γνωρίζω από τον Αντιδήμαρχο  Τ.Υ  κο Παππά προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σταμάτας για να λάβουν γνώση οι Τοπικοί και Δημοτ. Σύμβουλοι και οι φορείς της πόλης . Να σημειωθεί ότι οι Τοπικοί αλλά και ένας αριθμός Δημοτικών συμβούλων , αλλά και οι Πρόεδροι και μέλη των τοπικών Συλλόγων παρευρίσκοντο στην πρώτη συνάντηση και ήξεραν από πρώτο χέρι την επικείμενη επίσκεψη !
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε δυστυχώς με μικρό αριθμό συμμετοχής, και αναφέρω χαρακτηριστικά : τον Αντιδ. Κο Παππά , την Τοπικό Σύμβουλο κα Αθηνά Οικονομίδου , τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Προκονήσου  κο Ξένο , τον κο  Κουντούρη  κάτοικο Ευξ. Πόντου πρώην προϊστάμενο έργων αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, την κα Παρδάλου της οποίας το σπίτι είναι και το πλησιέστερο προς το αντλιοστάσιο , και από τον υποφαινόμενο  Θανάση Κυριακόπουλο κάτοικο Σταμάτας και Δημοτικό Σύμβουλο . Τα συμπεράσματα από αυτήν την επίσκεψη υπήρξαν χρήσιμα και ξεκαθάρισαν διάφορες επιφυλάξεις που είχαμε . Συνομιλήσαμε με ειδικούς της Υπηρεσίας Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ και μας δόθηκαν απαντήσεις . Επί πλέον επισκεφθήκαμε δύο αντλιοστάσια στο Μοσχάτο  μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές , με αντλιοστάσια πάνω σε πεζοδρόμια πολυκατοικιών και πάνω στο δρόμο . Επίσης στο Μικρολίμανο – δίπλα από τα τραπεζοκαθίσματα  των Τουριστικών Εστιατορίων , και στην πολυσύχναστη  και κεντρικότερη Πλατεία στο Πασαλιμάνι   . Και όλα αυτά σε συνέχεια καθησυχαστικών λόγων επιστημόνων Μηχανικών της περιοχής μας .
Αγαπητοί φίλοι , δεν λάβαμε υπόψη μας , δήθεν λόγια – δήθεν περιπτώσεις στο INTERNET , που δεν είναι ίδιες  ( βιολογικός καθαρισμός ). Πήγαμε επιτόπου , είδαμε να ζει κόσμος σε πυκνοκατοικημένες  περιοχές εκεί που ήσαν τα αντλιοστάσια . Τώρα , αν κάποιοι  δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν τα αντλιοστάσια αυτά όπως και αυτό στην Πλατεία της Γλυφάδας , επειδή εργάζονταν ή είχαν κάποια δουλειά , ή ακόμη δεν γνώριζαν για την επίσκεψη και διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις , θα παρακαλέσω να τους δοθεί η ευκαιρία  να επισκεφθούν αυτούς τους χώρους . Έτσι για να μη παρασύρεται κανείς από κανένα παπαγαλάκι. Γιατί μια τέτοια αντίδραση κατά την γνώμη μου , χωρίς πραγματικό και τεκμηριωμένο λόγο μπορεί να κρύβει πολλά . Όπως : 1) να έχει κάποιος ο ίδιος ή δικό του πρόσωπο, επιχείρηση με βυτιοφόρα  , 2) να νιώθει ικανοποιημένος μη αδειάζοντας τον απορροφητικό του βόθρο  - αυτό όμως δεν είναι πολιτισμός και επιβαρύνει και τον υδροφόρο ορίζοντα . 3) Να επιδιώκει να μη γίνει το έργο της αποχέτευσης για να κατηγορηθεί στο τέλος ο Δήμαρχος ότι δεν πραγματοποίησε το έργο ως όφειλε .  Με συγχωρείται , αλλά υπάρχουν πολλά θέματα για να ασκήσουμε κριτική στον Δήμαρχο  για παραλήψεις , λακκούβες , προβλήματα στα σχολεία , καθαριότητα  κ.α. , και το λέω εγώ που είμαι αντιπολίτευση . Κυρίες/οι , η Παράταξη μου ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ , τέτοια  φθηνή και ανεύθυνη αντιπολίτευση δεν έκανε και δεν πρόκειται να κάνει . Μας ενδιαφέρει το μέλλον και το καλύτερο της Σταμάτας και όλου του Δήμου Διονύσου, και για αυτό αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε , κι αυτό το έργο πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ  .Έπρεπε να είχε τελειώσει  ΧΘΕΣ ! - ήδη έχουμε αργήσει .
Ας πω όμως κάτι που έλεγε και η γιαγιά μου ,’’ όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει ”  .
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΣΥΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ