Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Δ.Σ. κυρίας ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 15ης ΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ


Άγιος Στέφανος 15/05/2013

Κύριε Πρόεδρε,

Όσο ο καιρός προς της Δημοτικές Εκλογές πλησιάζει, τόσο οι ημιμαθείς λαϊκιστές των ανώνυμων  blogs θα βρυχώνται.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα blogs είναι ένα σύγχρονο επίτευγμα και ότι θα παίξουν κάποιο ρόλο στις επόμενες εκλογές εθνικές και δημοτικές.

Η χρήση αυτού του τεχνολογικού επιτεύγματος έφερε στην Ιταλία το φαινόμενο «ΜΠΕΜΠΕ ΓΚΡΙΛΟ», ένα λαϊκιστή και υβριστή, που μάλλον χειροτέρεψε την κρίση στη γειτονική χώρα,  αφού δεν κατάφερε να ψελλίσει ούτε μια πρόταση εξόδου από τα αδιέξοδα.

Στο Δήμο Διονύσου έχουμε και εμείς, τους ευφάνταστους, ημιμαθείς λαϊκιστές των  blogs, βολεμένους πίσω από την ανωνυμία τους, να «αυταρέσκονται» ότι αυτοί τα ξέρουν όλα, ότι αυτοί έχουν τον τρόπο να παίξουν το πολιτική παιχνίδι.

Φτιάχνουν μόνοι τους σενάρια που τους βολεύουν για να καταλήγουν σε συμπεράσματα που ικανοποιούν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Ας είναι μας διασκεδάζουν αρκετά!!!!

Όμως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από τους Συμβούλους της Συμμαχίας, έχουμε γίνει το  «προσφιλές» θέμα τους. Θέλω εκ μέρους της Δημοτικής μας Παράταξης να τους ευχαριστήσω γιατί έστω και με το δικό τους ανώνυμο και ηθικά «τραμπουκίστικο» τρόπο μας κρατάνε στην επικαιρότητα κάνοντας πολύ κόσμο να στρέφεται προς εμάς ζητώντας πληροφόρηση, πληροφόρηση του τι σημαίνει ένας Δήμος να είναι χωρίς προϋπολογισμό και τι επίπτωση αυτό θα είχε για την καθημερινή του ζωή. Έτσι μας βοηθάνε να κερδίζουμε κάποιους νέους φίλους.

Έχοντας λοιπόν επίγνωση, εμείς οι (4) Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Συμμαχίας για τον Πολίτη», ότι είμαστε και οι «ρυθμιστές» σπουδαίων ζητημάτων του Δήμου μας, όσο και αν αυτό «τρελαίνει» κάποιους, δηλώνουμε ξεκάθαρα και φωναχτά ότι  ΝΑΙ θα υποβάλλουμε πρόταση στελέχωσης των Σχολικών Επιτροπών και θα ψηφίσουμε τις Επιτροπές αυτές. Αυτή εξ άλλου ήταν και η καθαρή ομόφωνη θέση της Δημοτικής μας Παράταξης.

Τα Σχολεία δεν είναι αντικείμενα πολιτικών αντιπαραθέσεων. Εμείς με την Παιδεία και τα Σχολεία δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια.

Όπως επίσης εμείς, δε σκοπεύουμε, να δώσουμε άλλοθι στη Δημοτική Αρχή να αφήσει «τρύπιες» στέγες στα σχολικά κτίρια, να αφήσει τα Σχολεία το καλοκαίρι χωρίς επισκευές, μόνο και μόνο γιατί δεν θα υπάρχουν Σχολικές Επιτροπές για να διαχειριστούν τα κονδύλια και φροντίσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Επισκέφτηκα μαζί με τον κύριο Βασίλη Μπάρμπα το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς και πραγματικά ντράπηκα που τα παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς ήταν υποχρεωμένα να πηγαίνουν σε αυτό το σχολικό κτίριο.

Ευτυχώς που μεταφέρθηκαν στο σχολικό κτίριο του Καργάκου ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την επισκευή του κτιρίου που στεγάζεται το Σχολείο Δροσιάς.

Εμείς είμαστε με τα Παιδιά και τα Σχολεία, θα είναι, ειλικρινά, τιμή για μας, αν κάποιοι αρχίσουνε να μας κακολογούν και για αυτό.


Σας ευχαριστώ πολύ



ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΕΝΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»