Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ κας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΑ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ


ΣΤΑΜΑΤΑ: 22/05/2013

ΘΕΜΑ:            ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ


META  AΠΟ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ,  ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ, ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ  ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  ΕΝΩ ΑΥΤΟ  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ,  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ.

ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ,   ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΤΣΤΑΣΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΄΄ΔΩΡΕΑΝ΄΄.
ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΥΔΑΠ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ  ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ,  ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΣΚΟΠΙΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ,  ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ,  ΕΙΤΕ  ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ  ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ  ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΜΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ,,  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ  ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ!

ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ,ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΘΕΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ,  ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ  ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙ ΄ΑΥΤΟ.

ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ, ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΛΙΓΟ  ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ  ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ , ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ,  ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ  ΝΑ ΩΧΡΙΑ!

ΟΣΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ  ΓΙΑ ΟΣΜΕΣ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ,  ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ,  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ; ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ;

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ,  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ  ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ)  ΚΑΙ  ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 75% ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ;

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΝΕΡΑΚΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ;

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΛΑ ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ , ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ  ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ( ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ), ΑΝ  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΑΡΤΑΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΘΑ ΑΝΕΒΑΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΠ΄ΑΟΡΙΣΤΟΝ!

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΟΥΝ  ΣΚΛΗΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ!

ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ  Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ,  ΑΛΛΑ  ΟΙ  ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ  ΝΑ  ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ  ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ  ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ  ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ Η ΟΧΙ!


                                                           ΑΘΗΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ

                                                ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΣ