Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 14/05/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Συμβούλιο Διοίκησης της Δημοτικής μας Παράταξης στη συνεδρίασή του της 10/05/2013 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.   Πιστεύει ότι τα θέμα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στο Δήμο μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων και αντεγκλήσεων. Για το σκοπό αυτό θα υποβάλλει προτάσεις στελέχωσης των Σχολικών Επιτροπών. Ζητάει από όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και όλοι μαζί να συμβάλουμε  στην εξεύρεση μια κοινά αποδεκτής λύσης που θα επιλύει τα θέματα στελέχωσης των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών αυτών Προσώπων.
2.  Αν και αντιλαμβάνεται το πρόβλημα των υποχρεώσεων προς τρίτους που έχουν τα Ν.Π. «ΘΕΣΠΙΣ» και  «ΕΣΤΙΑ» θα καταψηφίσει τα συγκεκριμένα θέματα που θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Μαΐου 2013 λόγω της από την αρχή εκφρασθείσας θέσης της, για μη «σύννομη» συγκρότησης των Διοικητικών τους Συμβουλίων από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, αλλά και τη σχετική  καταψήφισης των προϋπολογισμών αυτών.
3.      Για τη στελέχωση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π. «ΘΕΣΠΙΣ» και  «ΕΣΤΙΑ» όταν θα έρθουν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις. Δεν θα υπερψηφίσει πρόσωπα που θα συμπεριλαμβάνονται σε  δομημένες προτάσεις Δημοτικών Παρατάξεων. Με το πνεύμα αυτό θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αναλογικής εκπροσώπησης στα Διοικητικά Συμβούλια.


Γραφείο Τύπου