Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ & ΤΟ Ν.Π. "ΕΣΤΙΑ"

Άγιος Στέφανος, 31/05/2013



Προς:               Τον κύριο ΚΑΡΑΣΑΡΛΗ Αναστάσιο
                        Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Ανακοίνωση:   (1) Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Διονύσου
                           (2) Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους
(3) κύριο Πετρόπουλο Βασίλη εκπρόσωπο των εργαζομένων
(4) κυρία Θωμαϊδου Αικατερίνη Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών
(5) Γραπτό και Ηλεκτρονικό Τύπου

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την καταψήφιση, από το Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Μαΐου 2013  του προεδρείου του ΝΠ «ΕΣΤΙΑ», η λειτουργία του είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε λίγο θα γίνει πρακτικά αδύνατη.

Έτσι τελικά δεν θα υπάρχει καμιά ανάγκη το Νομικό αυτό Πρόσωπο να καταργηθεί από το Κράτος. Θα το έχει καταργήσει η αδυναμία στοιχειώδους λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον κύριο Δήμαρχο και τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Διονύσου που με την σκληρή και αδιάλλακτη  στάση τους μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη που βρίσκονται.

Η Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απηύθυνε προς όλους έκκληση για συνεννόηση και εξεύρεση λύσης, έστω και την τελευταία στιγμή, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σήμερα και μπρος το αδιέξοδο που υπάρχει και το οποίο συνομολογούν, τόσο η Διοίκηση του Δήμου όσο και οι εργαζόμενοι στο ΝΠ «ΕΣΤΙΑ», του ορατού κινδύνου να χαθούν οι επιχορηγήσεις του ΕΣΠΑ προς του Παιδικούς Σταθμούς που ανακούφιζαν, με την απαλλαγή των τροφείων, πάνω από 180 οικογένειες, αλλά  και της αυξανόμενης αγωνίας των νέων γονέων  των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Διονύσου:


ΖΗΤΑΜΕ

Την άμεση σύγκλιση, έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, με μοναδικό θέμα την εξεύρεση οριστικής λύσης στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκύψει από την αδυναμία της Διοίκησης να βρει και να προωθήσει μια ολοκληρωμένη και κοινά αποδεκτή λύσης.

Ας μην προτρέξουν κάποιοι «καλοθελητές» να μας κατατάξουν σε κατηγορίες και ομάδες. Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους μας προς όφελος της Κοινωνίας και των Δημοτών μας.




ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΕΝΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»