Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Για τους ειδικούς συνεργάτες του δημάρχου Διονύσου

Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου (25.10.2011) ο δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κ. Παναγιώτης Μπιτάκος, έθεσε με επίκαιρη ερώτηση το θέμα των ειδικών συμβούλων-συνεργατών του δημάρχου.
«Στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου προβλέπονται 5 θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών του Δημάρχου. Επίσης, μια θέση Γενικού Γραμματέα του Δήμου.
Με βάση σχετικές αποφάσεις του κ. Δημάρχου, μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί αντίστοιχα οι 3 θέσεις ειδικών συνεργατών.
Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 7506/14.3.2011 και αριθμ. 633 απόφαση, προσελήφθη ο κ. Παραράς Δημήτριος ως ειδικός συνεργάτης με τα εξής καθήκοντα: οικονομικά θέματα, λειτουργία Γραφείου Δημάρχου, διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων, εσωτερικός έλεγχος, διαφάνεια.
  1. Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 7710/24.3.2011 και αριθμ. 646 απόφαση, προσελήφθη ο κ. Κωτσιόπουλος Ιωάννης ως επιστημονικός συνεργάτης με τα εξής καθήκοντα: προγράμματα από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγραμματισμός έργων του Δήμου, οργάνωση και διοίκηση έργων, πληροφοριακές υποδομές του Δήμου και αναβάθμιση παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους Δημότες.
Πέραν των βαρύγδουπων τίτλων των καθηκόντων, που ανατέθηκαν με τις αποφάσεις αυτές στους συγκεκριμένους δυο ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες, όλοι γνωρίζουμε ότι, στην πράξη τίποτα η σχεδόν τίποτα από τα παραπάνω δεν υλοποιήθηκε.
Κύριε Δήμαρχε, πολύ σύντομα αυτοί οι δυο συνεργάτες σας σταμάτησαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας να προσφέρουν έργο και υπηρεσίες στο Δήμο Διονύσου.
Τέλος, προχωρήσατε σε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών την 31η Αυγούστου 2011.
Ερωτάται η δημοτική αρχή:
  1. Για ποιους αιτολογημένους λόγους και με τίνος υπαιτιότητα σταμάτησε η συνεργασία αυτών των ειδικών συμβούλων και συνεργατών του κ. Δημάρχου;
  2. Σταμάτησε και πότε η οικονομική τους σχέση με το Δήμο Διονύσου; Συμπίπτει η απομάκρυνση τους ουσιαστικά από το Δήμο με την τυπική λύση της οικονομικής τους σχέσης και εάν όχι γιατί;
  3. Έχει καλύψει ή σκέπτεται να καλύψει ο κ. Δήμαρχος τις κενές θέσεις των 4 ειδικών συμβούλων και συνεργατών του;
  4. Μετά την παρέλευση δυο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα του Δήμου; »
26.10.2011 Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων