Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Καίριες παρεμβάσεις

Με  έγγραφο της προς τον  Δήμαρχο  Διονύσου (αρ. πρωτοκ. 29427/20.09.2011), η δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, αφού καυτηριάζει τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων της δημοτικής αρχής, ζητά να της δοθούν τα σχετικά τιμολόγια από 1/1/2011.
Το  έγγραφο έχει ως εξής:
Αξιότιμε  κύριε Δήμαρχε, 
Κατά  τη διάρκεια της 23ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου (9 Σεπτεμβρίου 2011), εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, κατέθεσα τις σοβαρές ενστάσεις μας για τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων, που έχετε καθιερώσει εδώ και 8 μήνες ως δημοτική αρχή.

Επειδή  είναι πλέον ξεκάθαρο ότι, έχει γίνει κατάχρηση της διαδικασίας των απευθείας αναθέσεων, χωρίς στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών, να συντρέχουν νόμιμοι και αιτιολογημένοι λόγοι.
Επειδή  στις διαδικασίες  των απευθείας αναθέσεων έχουν παρατηρηθεί  διάφορα φαινόμενα, όπως κατατμήσεις και άλλα (περίπτωση Αγγέλικα) αλλά και προσχηματικές αιτιολογίες, κατά τη συζήτηση τους.
Επειδή σύμφωνα με το νόμο  3852/2010 - Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, άρθρο 69, παράγραφος 3:
«Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητήσει από τον δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του. Ο δήμαρχος οφείλει να παρέχει τις πληροφορίες εντός μηνός.»
Η Δημοτική μας Παράταξη, υπερασπιζόμενη, σε κάθε περίπτωση και χωρίς εξαιρέσεις, τις αρχές της Νομιμότητας και της Διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου, ζητά από εσάς και την οικονομική επιτροπή να μας χορηγήσετε αντίγραφα των τιμολογίων από την 1/1/2011 μέχρι σήμερα, που αφορούν αμοιβές για την υλοποίηση όλων των απευθείας αναθέσεων.
Μια σειρά από καίρια θέματα ανέδειξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ στο ταραχώδες, όπως εξελίχθηκε για την πλειοψηφία, Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου (συνεδρίαση 26ης Σεπτεμβρίου 2011). Και έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον δήμαρχο κ. Καλαφατέλη.

1. Η δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Παπαπαναγιώτου:

Κύριε Δήμαρχε,
Μέσα από τα διάφορα blogs μάθαμε ότι, οι δημοτικοί και τοπικοί σας σύμβουλοι στη Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης με ανακοίνωση τους παραπονιούνται στους ψηφοφόρους σας και ψηφοφόρους τους ότι, λόγω της δικής σας συμπεριφοράς, η Δημοτική Κοινότητα Άνοιξης έρχεται σε "δεύτερη μοίρα" και έχει "πέσει σε δυσμένεια" από τη νέα δημοτική αρχή.
Μήπως έχουμε τρελαθεί εντελώς; Αυτοί οι οποίοι παραπονιούνται δεν είναι και αυτοί η νέα δημοτική αρχή ή μήπως όχι;
Μπορείτε, κύριε Δήμαρχε, να μας λύσετε αυτόν το γρίφο, που προκαλεί σύγχυση και αβεβαιότητα στους πολίτες της Άνοιξης αλλά και γενικότερα στους πολίτες του Δήμου Διονύσου;

2. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μπιτάκος:
Επειδή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρευρίσκονται οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του Δήμου, που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση πληρωμής των υπερωριών τους, την απόφαση του δημάρχου να προκηρύξει πρόσληψη νέων συμβασιούχων και να υπογράψει σύμβαση αποκομιδής των απορριμμάτων από ιδιωτική εταιρία.
Σεβόμενος την αγωνία των εργαζομένων, δεν θα αναφερθώ αναλυτικά σε επίκαιρα θέματα για τους συμπολίτες μας και τη λειτουργία του Δήμου αλλά θα τα καταθέσω γραπτά στο προεδρείο και θα επανέλθω σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιγραμματικά, οι επίκαιρες ερωτήσεις μας αφορούν:
α. τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων, που ακολουθεί η δημοτική αρχή και τη διαφάνεια στα τιμολόγια τους
β. τα ημιτελή έργα στο κέντρο του Κρυονερίου
γ. τις δικαστικές εκκρεμότητες και τα πρόστιμα στον κ. Καλαφατέλη, ως Πρόεδρο της Κοινότητας Κρυονερίου
δ. την απομάκρυνση 2 πολιτιστικών φορέων της Ροδόπολης από τους χώρους, που τους είχε παραχωρήσει για να στεγάζονται η πρώην Κοινότητα Ροδόπολης

3. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Κυριακόπουλος:
Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει με την πλατεία της Άνοιξης. Αλήθεια, υπάρχει κάποιος από τους διοικούντες το Δήμο, που δεν έχει περάσει από την πλατεία; Κανείς δεν συγκινείται από το χάλι της;
Πως πρέπει να νιώθουν όσοι χρειάζεται να περάσουν από την πλατεία της Δημοτικής μας Κοινότητας για τις λακκούβες και τις χρόνιες ανωμαλίες, που παρουσιάζει η επίστρωση με τους κυβόλιθους;Είναι η χειρότερη πλατεία του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου.
Στα λίγα χρόνια της επίστρωσης της με κυβόλιθους, πολλές φορές έχει επισκευασθεί κι όμως εξακολουθεί να δυσκολεύει πεζούς και οδηγούς, να προκαλεί βλάβες στα οχήματα, μα πιο πολύ να εγκυμονεί συνεχείς κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.
Υποστηρίζουμε τη δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών για να φτιαχτεί επιτέλους η πλατεία, με σωστές προδιαγραφές και επίβλεψη. Δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγα χρόνια να παρουσιάζει ένα δημοτικό έργο τόσες ζημιές.Πρέπει να σεβόμαστε τα χρήματα (φόρους) των πολιτών. Κάποτε πρέπει να αποδίδονται ευθύνες σε αναδόχους εργολάβους και επιβλέποντες.

29/09/2011 Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων