Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δυσμενής μεταχείριση των πολιτιστικών συλλόγων Ροδόπολης από τη δημοτική αρχή Διονύσου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου (04.10.2011), η δημοτική σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κα Παπαπαναγιώτου Ελένη ανέδειξε τη δυσμενή μεταχείριση των πολιτιστικών συλλόγων της Ροδόπολης από τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα:
«Ενημερωθήκαμε από μέλη των δύο πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης, το Μουσικοχορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο "το Ρόδο" και το Σύλλογο Γυναικών "η Εστία" ότι, ζητήθηκε εσπευσμένα η απομάκρυνσή τους από τις λυόμενες αίθουσες του ΟΣΚ, όπου στεγάζονταν μέχρι σήμερα. Ο χώρος τους είχε παραχωρηθεί από την πρώην Κοινότητα Ροδόπολης για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες τους. Αιτιολογία; Εκεί πρόκειται να κατασκευασθεί νέος παιδικός σταθμός. Με συνέπεια, οι Σύλλογοι ήδη να μετεγκατασταθούν σε νέο κτίριο και μάλιστα αποκλειστικά με δικά τους έξοδα.
Ερωτάται η δημοτική αρχή
  • Με ποια διαδικασία και πότε αποφασίστηκε η κατασκευή και λειτουργία νέου παιδικού σταθμού στη Ροδόπολη;
  • Το Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπολης έχει ενημερωθεί, ζητήθηκε η άποψή του, έχει λάβει κάποια σχετική απόφαση;
  • Έχουν ολοκληρωθεί όλες τις διαδικασίες με τους υπάρχοντες παιδικούς σταθμούς του Δήμου Διονύσου και λειτουργούν όλοι, ώστε να αποφασίζετε τη δημιουργία νέου;
  • Ποιο θα είναι το κόστος ανακατασκευής αυτών των αιθουσών για τη δημιουργία νέου παιδικού σταθμού, υπάρχει σχετική μελέτη και έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο;
  • Γιατί, ενώ οι δύο πολιτιστικοί Σύλλογοι που τους ζητήσατε να αποχωρήσουν, έχουν καταθέσει εγγράφως αίτημα παράτασης στέγασης για ένα μήνα και ζητούν τη συνδρομή του Δήμου για να λύσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα, δεν έχετε μέχρι σήμερα απαντήσει; Ποιος είναι, τελικά, ο πραγματικός λόγος για την εσπευσμένη απομάκρυνση των δύο Συλλόγων και μάλιστα στην ευαίσθητη περίοδο έναρξης των δράσεων τους;»
10.10.2011 Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων