Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Εκτός τόπου και χρόνου...!

Απίστευτα και ακατανόητα πράγματα, που αδυνατεί να συλλάβει ο κοινός νους, συμβαίνουν πλέον στο Δήμο Διονύσου, πρωτοστατούντος του δημάρχου κ. Καλαφατέλη.

Αναφερόμαστε σε 2 πρόσφατες ανακοινώσεις του – προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για:

1. Αγορά ακινήτου, έτοιμου η στο στάδιο της κατασκευής, για τη στέγαση των υπηρεσιών του δήμου, το οποίο να βρίσκεται εντός του Αγίου Στεφάνου.

Το ακίνητο αυτό πρέπει να είναι 2.500 τετραγωνικών μέτρων και πλέον, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το εμβαδόν των κλιμακοστασίων, διαδρόμων, ανελκυστήρων και χώρων υγιεινής. Επίσης, πρέπει να περιλαμβάνει αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 250 τ.μ., αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 300 τ.μ., αποθήκες και βοηθητικούς χώρους.


Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, πρόκειται για αγορά κτιρίου φαραωνικών διαστάσεων, σαν κι αυτά που συναντάμε σε καθεστώτα της Μέσης Ανατολής ή τριτοκοσμικών χωρών.

Είναι δυνατόν, όμως, ο κ. Καλαφατέλης να προχωρεί σε μια τέτοια αγορά, όταν έχει παραλάβει από το Δήμο Αγίου Στεφάνου έτοιμη αρχιτεκτονική προμελέτη και έγκριση της Πολεοδομίας Καπανδριτίου για την οικοδόμηση στο ΤΥΠΕΤ ανάλογου χώρου; Ο χώρος αυτός, ιδιοκτησίας του Δήμου εδώ και πολλά χρόνια, έκτασης 10 στρεμμάτων περίπου, τηρεί στο ακέραιο όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Μήπως δεν έχει ενημερωθεί ακόμα γι΄αυτό ο κ. δήμαρχος;

Τι εξυπηρετεί, λοιπόν, αυτή η επιλογή του κ. Καλαφατέλη, ιδιαίτερα μάλιστα στους δύσκολους καιρούς, που ζει η χώρα μας αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση; Ποια κριτήρια πρυτανεύουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες του; Και είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει αυτές τις μεθοδεύσεις του;

2.Αγορά η μίσθωση οικοπέδου για αμαξοστάσιο του Δήμου εντός της Βιομηχανικής Ζώνης Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης και Κρυονερίου, εμβαδού 6.000 τετραγωνικών μέτρων.

Κι εδώ αναρωτιόμαστε, ποιόν εξυπηρετούν αυτές οι φωτογραφικές αποφάσεις, που ενώ δεν αξιοποιούν παραγωγικά την υπάρχουσα ιδιοκτησία του Δήμου, πάνε να τον φορτώσουν με δυσβάστακτα βάρη; Δεν εξυπηρετούν πάντως τους δημότες του Δήμου Διονύσου.

Αντί να ασχοληθεί ο κ. Καλαφατέλης με την καθημερινότητα των πολιτών και να αξιοποιήσει δημιουργικά τις έτοιμες μελέτες που παρέλαβε (π.χ. υπόγειο parking στην Πλατεία Δημοκρατίας του Αγ. Στεφάνου κλπ, κλπ), πάει να φορτώσει το Δήμο με υπέρογκα ποσά για άχρηστα δάνεια αγοράς χώρων, που μόνο τη μεγαλομανία του θα εξυπηρετούν και τίποτα άλλο.

Ήρθε πια η ώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο να βάλει φρένο και οριστικό τέλος σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές για το Δήμο Διονύσου και τους πολίτες.