Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Μπιτάκου για το Δημαρχείο του Δήμου

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου (5/10/2011), η δημοτική αρχή έφερε για συζήτηση το θέμα – «Επέκταση της μίσθωσης στο κτίριο που στεγάζεται το Δημαρχείο σε χώρους, που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική μίσθωση».
Παρεμβαίνοντας, εκ μέρους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μπιτάκος αποκάλυψε τις ανακολουθίες της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό:
«Η Διοίκηση του Δήμου έρχεται σήμερα με τον πιο καθαρό τρόπο να δικαιώσει την ορθότητα της απόφασης της Διοίκησης του πρώην Δήμου Αγ. Στεφάνου και του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Βορριά για τη μετεγκατάσταση του Δημαρχείου Αγίου Στεφάνου σε νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο.
Σήμερα αποφασίζουμε την επέκταση της αρχικής σύμβασης μίσθωσης, που είχαμε συνάψει εμείς, σε νέους χώρους που δεν περιλαμβάνονταν τότε σε αυτήν.
Επειδή στα δημόσια πράγματα δεν πρέπει να μας χαρακτηρίζει επιλεκτική μνήμη και επειδή κάποιοι από την πλειοψηφία αλλάζουν πολύ εύκολα θέσεις, ανάλογα σε ποια καρέκλα κάθονται, να θυμήσουμε ότι, ο νυν Αντιδήμαρχος κ. Σακελλαρίου είχε προσπαθήσει να μπλοκάρει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης, συγκεντρώνοντας υπογραφές από κατοίκους και προχωρώντας σε καταγγελίες για παράνομο κτίριο κ.α.
Επίσης, δεν μπορούμε παρά να καυτηριάσουμε τις προεκλογικές δηλώσεις του νυν Δημάρχου και στελεχών της πλειοψηφίας ότι, ο Δήμαρχος του πρώην Δήμου Αγ. Στεφάνου σπαταλούσε δήθεν πολλά χρήματα για "χλιδάτα" γραφεία κλπ, κλπ.
Τι συνέβη ξαφνικά και φτάσαμε στη σημερινή εξέλιξη; Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα; Τελικά, πόσο εύκολα πιστεύουν κάποιοι ότι, μπορούν να παίζουν με τόσο σοβαρά θέματα;
Εμείς θα είμαστε εδώ παρόντες για να σας θυμίζουμε την πραγματικότητα.
Αντί, λοιπόν, ο Δήμαρχος να προχωρεί, ερήμην όλων, σε προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την αγορά νέων κτιρίων για Δημαρχείο και γκαράζ, ας αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία των 10 στρεμμάτων στο ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου και τον έτοιμο Φάκελο, που παρέλαβε (αρχιτεκτονική προμελέτη, προέγκριση τραπεζικού δανείου, έγκριση Πολεοδομικού Γραφείου Καπανδριτίου).

07.10.2011 Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων