Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Καμιά αύξηση και ταυτόχρονη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας & φωτισμού για το 2012


Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου (7 Δεκεμβρίου 2011), συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού το 2012. Η πλειοψηφία παρουσιάστηκε πολυδιασπασμένη, με 2 εισηγήσεις. Μια αρχική εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Πέππα και στην συνέχεια μια δεύτερη του Δημάρχου κ. Καλαφατέλη. Καθώς, επίσης, και με διαφοροποιημένες απόψεις των δημοτικών της συμβούλων.

Στη σχετική συζήτηση οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κ.κ. Παναγιώτης Μπιτάκος και Ελένη Παπαπαναγιώτου παρουσίασαν την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση της δημοτικής παράταξης και καυτηρίασαν τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για την προσπάθεια να επιβάλουν νέα χαράτσια μέσω των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2012.

Χαρακτήρισαν τις προτάσεις της δημοτικής αρχής πρόχειρες, αποσπασματικές, αυθαίρετες, ανάλγητες και προκλητικές.

Ζήτησαν να προχωρήσει η σύνταξη αναλογιστικής μελέτης, που θα επιτρέψει της χάραξη μιας σταθερής τιμολογιακής πολιτικής με χαμηλότερες τιμές και δίκαιες για όλους τους δημότες. Καυτηρίασαν την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, που αγνόησε επιδεικτικά αυτή την τεκμηριωμένη πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ πριν δυο μήνες.

Μπροστά στις διαφαινόμενες εξελίξεις, με ορατή την πιθανότητα να καταψηφιστούν οι προτάσεις της, η δημοτική αρχή απέσυρε το θέμα αυτό, όπως και εκείνα για τον καθορισμό συντελεστή ΤΑΠ και φόρου ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Συμφώνησε να συζητηθούν τα θέματα αυτά σε διαβούλευση διαπαραταξιακής επιτροπής και μετά να έρθουν πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση, που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, συνοψίζεται στα εξής:
· Για το Κρυονέρι και τον Άγιο Στέφανο, που έχουν ήδη χαμηλά δημοτικά τέλη, ΠΑΓΩΜΑ, χωρίς την παραμικρή αύξηση.
· Για την Άνοιξη, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, το Διόνυσο και τη Σταμάτα, που είναι τα τέλη σήμερα σε υψηλότερες τιμές, να υπάρξει ΜΕΙΩΣΗ.

Με την πρόταση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ:
· Δεν επιβαρύνονται με το πάγωμα οι δημότες εκείνων των περιοχών, στις οποίες ισχύουν ήδη χαμηλές τιμές.
· Ανακουφίζονται με τη μείωση οι δημότες των περιοχών, στις οποίες υπάρχουν υψηλότερες τιμές.
· Δεν κινδυνεύει η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Διονύσου.
· Πραγματοποιείται σταδιακή εξομοίωση των τιμών στα δημοτικά τέλη, χωρίς να αδικείται κανένας δημότης.
· Μέσα από μια πραγματική και ουσιαστική αναλογιστική μελέτη, οδηγούμαστε το 2013 σε περαιτέρω μείωση των δαπανών και επιπλέον μείωση των δημοτικών τελών και έτσι στην επιβολή ενιαίας τιμής και για τις επτά Δημοτικές Κοινότητες.

07.12.2011       Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων