Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στο Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου για τα προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας

Τα σοβαρά προβλήματα, που συσσωρεύονται στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου από την αδράνεια της δημοτικής αρχής, αναδεικνύει με παρέμβαση του προς την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, ο Σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κ. Νικόλαος  Αντάπασης.
Η παρέμβαση του είναι η εξής:

Κυρία Πρόεδρε,

1. Σύμφωνα με το Καλλικρατικό Νόμο, οι Δημοτικές Κοινότητες έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για την μέριμνα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων, της συντήρησης του δικτύου εσωτερικής οδοποιϊας, της αποκατάστασης των ζημιών επείγοντος χαρακτήρα σε δίκτυα ύδρευσης και φωτισμού, της καλής κατάστασης – ασφάλειας των παιδικών χαρών.
Εδώ και δώδεκα (12) μήνες, η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου δεν διαθέτει τα στοιχειώδη μέσα (προσωπικό και εξοπλισμό) για την εποπτεία – επίβλεψη αυτών των αρμοδιοτήτων της.

2. Σύμφωνα με το Καλλικρατικό Νόμο, επίσης, οι Δημοτικές Κοινότητες επιχορηγούνται υποχρεωτικά με ποσοστό από τον προϋπολογισμό του Δήμου, για να ασκήσουν τις παραπάνω αρμοδιότητες. Εδώ και δώδεκα (12) μήνες, η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, δεν έχει λάβει ούτε ένα Ευρώ.

3. Ενώ ο νέος Καλλικρατικός Δήμος, βρήκε, στο Ταμείο του πρώην Δήμου Διονύσου το σοβαρό ποσό των 2.000.000 Ευρώ για έργα, μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερωθεί το Τοπικό μας Συμβούλιο, πως αξιοποιήθηκε αυτό από τη Δημοτική Αρχή.
Πράγματι, αληθεύουν οι πληροφορίες ότι, αυτό εξυπηρέτησε άλλους σκοπούς, πέραν των έργων; Πάντως, είναι γεγονός, ότι στη περιοχή μας, κανένα νέο έργο δεν εκτελέσθηκε το 2011.


4. Ενώ η Δημοτική Κοινότητα πρέπει, τουλάχιστον να γνωμοδοτεί για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής της, το Τοπικό μας Συμβούλιο πληροφορείται από αφίσες για τη διοργάνωση αμφιλεγόμενων, από άποψη ποιότητας και κόστους, τέτοιων εκδηλώσεων.

Κυρία Πρόεδρε,

Επειδή τα παραπάνω δεν αποτελούν αιτιάσεις της Δημοτικής Παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ αλλά αντικειμενικές διαπιστώσεις των δημοτών μας και των συλλογικών τους φορέων, όπως ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου, παρακαλούμε όπως έχουμε τις απαντήσεις σας για τα συγκεκριμένα θέματα και ειδικά για το πώς σχεδιάζετε να προσεγγίσετε την αντιμετώπιση τους.

15.12.2011     Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων