Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Διονύσου

Με αφορμή τη συζήτηση στον Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου (23 Δεκεμβρίου 2011), για την έγκριση πληρωμής σε εφημερίδα των Αθηνών, που δημοσίευσε την προκήρυξη 2 θέσεων ειδικών συνεργατών του δημάρχου για τις δημόσιες σχέσεις, η Συμμαχία για τον Πολίτη επισημαίνει τα εξής:

1.                Στις 23 Νοεμβρίου 2011, ο κ. Δήμαρχος υπογράφει (αριθμ. πρωτ. 37044 και 37045) δυο προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πρόσληψη  2 ειδικών συνεργατών του για τις δημόσιες σχέσεις. Αυτή την δύσκολη εποχή για τον Δήμο και τους πολίτες, κάποιοι σχεδιάζουν να σπαταλήσουν πάνω από 50.000 € ετήσια για το image του κ. δημάρχου.

2.                Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναφέρει ότι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους «μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα δημοσίευσης της παρούσας σε μια εφημερίδα του νομού ή της ανάρτησης της στο χώρο ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι μεταγενέστερη της δημοσίευση στην εφημερίδα». Στις 25 Νοεμβρίου, η πρόσκληση δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Εστία”. Οι πέντε (5) μέρες της προθεσμίας αρχίζουν να μετρούν από την επομένη 26/11 (ημέρα Σάββατο) και λήγουν στις 30/11.


3.                Στις 29 Νοεμβρίου (στις 2.45 το μεσημέρι), δηλαδή έξι (6) μέρες μετά την απόφαση του δημάρχου και μία (1) μόλις μέρα πριν λήξει η προθεσμία, η είδηση αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου. Στις 2 Δεκεμβρίου, μια ενδιαφερόμενη συνδημότισσά μας, πηγαίνει στο Δημαρχείο για να υποβάλλει τα δικαιολογητικά της στην αρμόδια Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.  Εκεί όμως, την  ενημερώνουν ότι, η προθεσμία έχει λήξει, την πληροφορούν για τον κρυφό χρόνο της δημοσίευσης στην ΕΣΤΙΑ και δεν δέχονται να παραλάβουν τον φάκελό της.

Πρόκειται για απαράδεκτες μεθοδεύσεις, που εκθέτουν τις διαδικασίες αυτές και τις καθιστούν διαβλητές.

23.11.2011        Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων