Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου απαξιώνεται από τη νέα δημοτική αρχή


Τα προβλήματα της καθημερινότητας μας επιδεινώνονται

Αγαπητές/οι συμπολίτες,

Δώδεκα (12) μήνες τώρα, βιώνουμε μια δύσκολη πραγματικότητα στη Δημοτική μας Κοινότητα, η οποία, απ΄ ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. είναι γενική για όλο το Δήμο μας.

Η περιοχή μας δεν έχει τύχει καμιάς προσοχής από τη Δημοτική Αρχή, τόσο στα μικρά, καθημερινά όσο και στα γενικότερα προβλήματα, που την απασχολούν, με συνέπεια μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

  • Οι κοινόχρηστοι χώροι (δρόμοι, πλατείες και παιδικές χαρές), είναι ακάθαρτοι, με βουνά πευκοβελόνες (ευτυχώς που φέτος δεν είχαμε ξέσπασμα πυρκαγιάς).
  • Η ανακύκλωση εγκαταλείφθηκε.
  • Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με λακκούβες.
  • Οι ζημιές στο τοπικό δίκτυο ύδρευσης είναι καθημερινές, λόγω της έλλειψης φροντίδας συντήρησης του.
  • Ολόκληρες γειτονιές είναι βυθισμένες στο σκοτάδι σε ώρες ιδιαίτερης ανασφάλειας, αφού το δίκτυο φωτισμού είναι εγκαταλελειμμένο στη τύχη του.


Και, όμως ο Νόμος για τον Καλλικρατικό Δήμο περιέχει όλες εκείνες τις απαραίτητες προβλέψεις για τοπικές αρμοδιότητες, πόρους και την υποχρεωτική κατανομή ποσοστού από το προϋπολογισμό του Δήμου. Έτσι ώστε, οι Δημοτικές Κοινότητες να καταστούν ικανές να παρεμβαίνουν αποφασιστικά στη περιοχή τους για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Όμως, δώδεκα (12) μήνες τώρα, ούτε ένα Ευρώ δεν έχει μεταβιβασθεί στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, με αποτέλεσμα την παραπάνω εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης.

Συγχρόνως, δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις πληροφορίες, που δίνουν και παίρνουν ότι, το ποσό των 2.000.000 Ευρώ για έργα , που βρήκε ο νέος Δήμος στο Ταμείο του πρώην Δήμου Διονύσου, εξυπηρέτησε άλλους σκοπούς, πέραν της Δημοτικής Κοινότητας από την οποία προέρχεται.

Είναι γεγονός ότι, δώδεκα (12) μήνες τώρα, στη περιοχή μας δεν εκτελείται κανένα απολύτως έργο από αυτά που προβλέπονταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011.

Αντίθετα, σε περίοδο κρίσης, καταγράψαμε το γεγονός, αμφιλεγόμενης ποιότητας και κόστους, πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν στη περιοχή μας, χωρίς τη διατύπωση στοιχειώδους γνώμης από το Τοπικό μας Συμβούλιο.
Αγαπητές/οι συμπολίτες,

Η καθημερινότητα μας συνεχώς επιδεινώνεται, τα προβλήματα συσσωρεύονται από την απραξία, την αδιαφορία - ασυνέπεια της δημοτικής αρχής.

Η Δημοτική μας Παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, είναι σταθερά αποφασισμένη, μέσα από το Τοπικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο, να αναδεικνύει τα προβλήματα και να καταθέτει τεκμηριωμένες προτάσεις - λύσεις,.

Σας καλούμε να στηρίξετε ενεργά την προσπάθεια μας αυτή.

Αξίζει καλύτερο μέλλον στο Διόνυσο μας.

ΑΝΤΑΠΑΣΗΣ  ΝΙΚΟΣ
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου