Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Δήλωση Προέδρου για τις ανοίκειες δημοσιεύσεις σε blogs

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 08/02/2013
Προς: Τα μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη»
Θέμα: Ανοίκειες δημοσιεύσεις σε Social Media & Blogs
Αντιλαμβάνομαι ότι μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις και με αφορμή τις ανώνυμες δημοσιεύσεις και σχόλια σε διάφορα blogs που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Δήμου Διονύσου και τα οποία αφορούσαν τη Δημοτική μας Παράταξη, Συνεργάτες και εμένα προσωπικά, εύλογα δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός κυρίως μεταξύ των φίλων μας και των μελών μας. Για το λόγο αυτό και προς άρση κάθε παρανόησης θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
1. Θεωρώ ότι η διαδικασία των ανώνυμων κειμένων, αναφορών και σχολίων που ευδοκιμεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο των λεγόμενων social media μέσω των διάφορων blogs είναι ευθέως αντίθετη με τη δική μου φιλοσοφική άποψη περί δημοκρατίας, ελεύθερης έκφρασης και απρόσκοπτης διακίνησης θέσεων και ιδεών. Συνεπώς δε διαβάζω αυτά τα κείμενα για μη νομιμοποιήσω τις πρακτικές αυτές, που τείνουν να γίνουν, λόγω της ανωνυμίας των συντακτών, γάγγραινα για την ελληνική κοινωνία. Συνεπώς δεν με ενδιαφέρουν, δεν με απασχολούν.
2. Η πρακτική της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, αναφορών και πληροφοριών των οπαδών του Γκέμπελ, τουλάχιστον στο πεδίο που αναφέρονται σε μένα, με αφήνουν παγερά αδιάφορα γιατί:
a. Η οικογενειακή, επαγγελματική, προσωπική και πολιτική μου διαδρομή είναι γνωστή σε όλους και δυστυχώς για τους εραστές της λάσπης δε φτιάχνεται τεχνικά και δεν παζαρεύεται.
b. Δεν επιζητώ σήμερα καμιά καταξίωση επαγγελματική, πολιτική ή/και αυτοδιοικητική και έχω μάθει στη ζωή μου να αναλαμβάνω έμπρακτα τις πολιτικές μου ευθύνες στο προσκήνιο, χωρίς να κρύβομαι πίσω από συνεργάτες και ανώνυμες ανακοινώσεις.
c. Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, μετά τις εκλογές του 2010 παρέμεινα ενεργό μέλος της Δημοτικής μας Παράταξης τιμώντας την εμπιστοσύνη, αγάπη και αποδοχή, που δείξατε όλοι ανεξαιρέτως στο πρόσωπό μου. Υπενθυμίζω στο σημείο αυτό ότι, πρότεινα και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για τη συμμετοχή μου στην Παράταξη καθώς και συγκεκριμένες αρμοδιότητες.
d. Λειτούργησα πάντοτε μέσα από τις αρχές της δημοκρατίας, της συμμετοχής, της συνεργασίας, της ανανέωσης, της βελτίωσης και της ισοτιμίας. Όλα όσα πετύχαμε μαζί αυτό το χρονικό διάστημα, ήσαν αποτέλεσμα καλής συνεργασίας, ελεύθερης έκφρασης και ομόφωνης αποδοχής.
e. Κατά την άποψή μου, η λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε από τους διάφορους κύκλους της διαπλοκής και των φερέφωνων τους, απορρέει από την αδυναμία τους να μας βάλουν στο δικό τους πολιτικό «σακούλι». Δεν μπορούν να μας συγχωρέσουν τις κρυστάλλινες, ακηδεμόνευτες θέσεις μας, που πάντοτε στοχεύουν το καλό των Δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.
f. Σε τελική ανάλυση να σε βρίζουν τύποι σαν αυτούς είναι και τίτλος τιμής!!!
3. Για την ανθρώπινη επικοινωνία έχουν αναπτυχθεί πολλές φιλοσοφικές σχολές. Η κάθε μια από αυτές προσεγγίζει την επικοινωνία με το δικό της τρόπο, επεξεργάζεται και ερμηνεύει διαφορετικά τις έννοιες της πληροφορίας και της προπαγάνδας. Για παράδειγμα:
a. Η μία άποψη είναι να δημιουργείται ένα πολύ στιβαρό και δυνατό επικοινωνιακό επιτελείο, το οποίο αφού μελετά τα θέματα απαντά άμεσα και αποφασιστικά σε ό,τι γράφεται ή λέγεται χρησιμοποιώντας την τεχνική της τεκμηρίωσης ή της πολιτικής αναστροφής της γεγονότων (sic στις μέρες μας).
b. Η άλλη άποψη, πάλι, αφήνει την πληροφορία να «χαθεί» μέσα στο χρόνο και τον κυκεώνα των άπειρων πληροφοριών, που κάθε μέρα μας κατακλύζουν κι έτσι πετυχαίνει τη μικρότερη πληροφόρηση του συγκεκριμένου γεγονότος. Γιατί με τις απαντήσεις και ανταπαντήσεις το γεγονός παραμένει στην κορυφή του ενδιαφέροντος, γίνεται ελκυστικό και το πληροφορούνται με γεωμετρική πρόοδο όλο και περισσότεροι.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Είναι σίγουρο ότι όσο φτάνουμε προς τις δημοτικές εκλογές, θα φουντώνει ο πόλεμος των ανίκανων, ψευτών και συκοφαντών της πολιτικής ζωής με τις δυνάμεις εκείνες που είχαν και έχουν το σθένος να τις αντιπαλεύουν και να χαλάνε τα άνομα σχέδια τους. Αν κάνουμε σήμερα το λάθος και απαντήσουμε στα γραφόμενα τους, έχουμε κουβαλήσει νερό στο μύλο τους και η πολιτική ζωή θα συρθεί πίσω από ανακοινώσεις και ανταπαντήσεις, σε βάρος των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες. Καμία απάντηση, λοιπόν, αυτό δείχνει δύναμη και είναι η σωστή πολιτική τακτική.
Παναγιώτης Βορριάς Πρόεδρος