Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΕΝΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 12ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


Κύριε Πρόεδρε,
Στις 4 Μαρτίου του 2013, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης μας «Συμμαχία για τον Πολίτη» ψήφισαν το προϋπολογισμό του Δήμου για το 2013.
Δηλώσαμε επισήμως και δημοσίως ότι, ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό για να κρατήσουμε την πόλη σε λειτουργία και τίποτα άλλο.
Δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι, δεν προτιθέμεθα να είμαστε δεκανίκι κανενός, προς καμιά κατεύθυνση, ιδιαίτερα δε της κυβερνώσας.
Θέσαμε δημόσια τους όρους που πιστεύαμε ότι έπρεπε να είχαμε θέση, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τις ψήφισης.
Ακούσαμε το Δήμαρχο να δεσμεύεται ότι θα τηρήσει τα προταθέντα και ψηφίσαμε. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό. «Συνεργάτες» των Γερμανών να ήμασταν θα ακούγαμε λιγότερα. Αυτό βέβαια αποδεικνύει για ακόμη μια φορά:
1. Ό,τι η ανθρώπινη βλακεία επεκτείνεται στο άπειρο.
2. Ό,τι αυτοί που δεν κατηγορούν από ηλιθιότητα, αλλά συκοφαντούν «πόσα πήρατε», «τι θέσεις σας τάξανα» κλπ., κρίνουν σκεπτόμενοι φωναχτά βλέποντας τον εαυτόν τους στον καθρέπτη.
3. Χωρίς να το επιδιώκουμε ξεσκεπάσαμε «ομαδούλα» πολιτών με διαρκείς φιλοδοξίες και με διασυνδέσεις σε όλες τις παρατάξεις οι οποίοι, ήθελαν να καρπωθούν επ’ ωφελεία τους τις άσχημες συνέπειες της καταψήφισης του προϋπολογισμού (συγγνώμη αδέλφια, δεν το κάναμε για να σας ξεσκεπάσουμε μόνοι σας κραχτήκατε και χαλάσατε το προζύμι)
4. Είναι αυτό που μας προσάπτουν και κάποιοι πραγματικά φίλοι μας, ότι δείξαμε ασυγχώρητη πολιτική αφέλεια εμπιστευόμενοι ανθρώπους σαν τον κύριο Καλαφατέλη.
Κύριοι Συνάδελφοι,
Εδώ μπαίνουν και για μας τα ερωτήματα μήπως πράγματι επιδείξαμε πολιτική αφέλεια και δεν πολεμήσαμε όσα θα έπρεπε αυτά που η παράταξή μας έστειλε να διαπραγματευτούμε ως προϋπόθεση της ψήφισης του προϋπολογισμού;
Δεν προλάβαμε να αναρωτηθούμε και πολύ, γιατί είδε το φως της δημοσιότητας ένα κατάπτυστο κείμενο που προδίκαζε συναινέσεις και συνεργασίες μεταξύ Ενωτικής Πρωτοβουλίας και Συμμαχίας.
Αυτό το κείμενο αν πράγματι είχε συμφωνηθεί, αν το είχαμε από κοινού αποφασίσει, θα ήταν καθ’ όλα εν τάξει.
Επειδή όμως καμία τέτοια συνεννόηση δεν έχει γίνει, τίποτα εκτός τους προϋπολογισμού και με τους όρους που βάλαμε δεν προδίκαζε συναίνεση θεωρούμε το κείμενο αυτό, σε οτιδήποτε αφορά τη Συμμαχία, πολιτικά ανυπόστατο και ισχυρά ανήθικο.
Κύριε Καλαφατέλη, ο μόνος τρόπος αποκατάστασης της αξιοπιστίας σας είναι η υλοποίηση των προτάσεων της Συμμαχίας.
Συγκεκριμένα:
1. Να έρθει άμεσα η εισήγηση τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος για το ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού που θα το περιλαμβάνει το ποσό μελέτης για την κατασκευή Πολυχώρου στη θέση ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου.
2. Κατάργηση τριών από τους πέντε ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου, συμπεριλαμβανομένου και του Γενικού Γραμματεία καθώς και των κωδικών 006031002 & 0060331.0006 του προϋπολογισμού 2013 (σελίδα 1/49).
3. Τα ποσά που θα αφαιρεθούν από τους ανωτέρω κωδικούς να πιστωθούν στους λογαριασμούς του Δημοτικού Πολυατρείου και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Διονύσου.
Τώρα σχετικά με το νέο κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες για να συμπεριληφθεί σε προσεχές συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, Ανατολικός Τομέας, που να φέρει τον τίτλο: «έγκριση προμελέτης για τη δημιουργία νέου νεκροταφείου στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου».
Τέλος για το θέμα του αντλιοστασίου στον Άγιο Στέφανο (Σωκράτους) θα επανέλθουμε στο προσεχές μέλλον.
Κύριε Πρόεδρε,
σας δηλώνουμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμμαχίας για τον Πολίτη μέχρι την υλοποίηση όλων των ανωτέρω που αναφέρουμε: «θα καταψηφίζουν όλα τα κρίσιμα θέμα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου».
Αν δεν θέλετε να υπάρξει τέτοιο πρόβλημα: εσείς έχετε το κλειδί στα χέρια σας ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος Διονύσου κανονικά.
Λένα Παπαπαναγιώτου
Δημοτικός Σύμβουλος