Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΘΕΣΕΙΣ "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 18/07/2013
                              


Εξειδικεύοντας περισσότερο τις θέσεις της Δημοτικής μας Παράταξης σχετικά με το θέμα των Συνεργασιών και τις διαδικασίες συγκρότησης της Νέας Δημοτικής Παράταξης θέλουμε μεταξύ άλλων να διευκρινίσουμε ότι, για μας αποτελούν βασικές θέσεις και τα:

1.  Πρώτη μας προτεραιότητα  είναι οι συνεργασίες στα θεσμικά όργανα του Δήμου, με προτεραιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων αλλά και στα Νομικά Πρόσωπα, με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και των θεμάτων που απασχολούν τους Δημότες – Κατοίκους του Δήμου.
2.      Η όποια συνεργασία πρέπει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα βήματα που τελικά θα οδηγήσουν στη συγκρότηση μιας νέας Δημοτικής Παράταξης. Δηλαδή:
a.   Σύσταση ιδρυτικού πυρήνα που θα προχωρήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες όπως την περιγραφή των κύριων χαρακτηριστικών της Νέας Δημοτικής Παράταξης και το  οργανωτικό της μοντέλο.
b.      Μεθοδολογία συγκρότησης της Νέας Δημοτικής Παράταξης.
c.    Συμφωνία πάνω σε αρχές και αξίες που θα πρέπει από την αρχή να υιοθετηθούν  και δημοσιοποιηθούν.
d.      Περιγραφή του  προγραμματικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοτική Παράταξη.
e.  Υιοθέτηση και συμφωνία των συγκεκριμένων διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη νέας Ηγεσίας και  υποψήφιου Δημάρχου, απορρίπτοντας τις πρακτικές του παρελθόντος.
f.        Οριστικοποίηση του εύρους  των δυνάμεων που θα συμμετέχουν στις «συνεργασιακές» διαδικασίες.


Για τη Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη»


Παναγιώτης  Βορριάς

Πρόεδρος