Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η αναπληρώτρια Πρόεδρος της δημοτικής παράταξης Διονύσου Συμμαχία για τον Πολίτη


Όλγα Οικονόμου
Αναπληρώτρια Πρόεδρος της  Συμμαχίας για τον Πολίτη


Η κ. Όλγα Οικονόμου είναι Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Γενικό Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ και Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
Έχει διατελέσει Διευθύντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στην Φαρμακοκινητική & Τεχνητή Διατροφή και εξειδίκευση στην φαρμακοοικονομία.
Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών (με άριστα).
Επίσης, είναι Επιστημονική  Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Οικονομικά Υγείας), με πολλές ανακοινώσεις και ομιλίες σε σεμινάρια και συνέδρια (ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή) σε θέματα φαρμάκου, φαρμακοοικονομίας και διοίκησης υγείας.

Έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης σε πολλούς φορείς, όπως του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (Αντιπρόεδρος), του Ασφαλιστικού Ταμείου Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. (Πρόεδρος), του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, του ΔΣ του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας & Πρόνοιας, της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την αναμόρφωση του Συστήματος Υγείας και της Επιτροπής Συγγραφής  Νοσοκομειακού Συνταγολογίου του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Εταιρείας Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών  (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.), Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, Εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την φαρμακευτική εκπαίδευση και μέλος σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα σε θέματα υγείας.

Μιλάει αγγλικά και ιταλικά.
Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.