Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Απολογισμός δράσεων στα Τοπικά Συμβούλια

Εκ μέρους των Τοπικών Συμβούλων της Συμμαχίας για τον Πολίτη ο κ. Ηλίας Λάσκαρης, παρουσίασε στη συνέλευση των μελών τον απολογισμό δράσεων τους στα  Τοπικά  Συμβούλια του Δήμου Διονύσου.

Κλείνουμε σε λίγες ημέρες δύο χρόνια δράσης και συμμετοχής στα Συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Διονύσου.
Η Παράταξη μας στα δύο αυτά χρόνια έδωσε κατά τις συνεδριάσεις των κατά τόπους Συμβουλίων τη δική της μάχη, μέσα στο πλαίσιο που καθόρισε η συνειδητή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να απαξιώσει το θεσμό και το ρόλο των Δημοτικών Κοινοτήτων, με την εμμονή της να μην χορηγεί σε αυτές ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους.

Παρά τις ως άνω αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες αναγκασθήκαμε να πολιτευθούμε, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προσδώσουμε στα Τοπικά Συμβούλια κύρος και ποιότητα, παράγοντες κρίσιμους για την ευδόκιμη λειτουργία τους.
Συμμετείχαμε σε όλες τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων μας, με προτάσεις και θέσεις επί αμιγώς τοπικών αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος θεμάτων, σεβόμενοι τις αρχές και τις θέσεις της Παράταξης μας. Η δράση μας δεν εμφορείτο από στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά από πνεύμα εποικοδομητικό και παραγωγικό.
Πράξαμε το καθήκον μας καταγγέλλοντας και στηλιτεύοντας ενέργειες και συμπεριφορές που προσέβαλαν το συμφέρον και την αξιοπρέπεια των συνδημοτών μας, κάνοντας γνωστές τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας.

Ήμασταν οι πρώτοι και μόνοι που καταθέσαμε προτάσεις για τα Τεχνικά Προγράμματα στο πλαίσιο των αρχών που ορίζει ο «Καλλικράτης».
Ήμασταν εμείς που πήραμε την πρωτοβουλία για την υποβολή κοινών θέσεων με τη μείζονα μειοψηφία για θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως ο Κανονισμός Αποχέτευσης, η απαίτηση για χορήγηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στις Δημοτικές Κοινότητες και για τήρηση μαγνητοφωνημένων πρακτικών στις συνεδριάσεις μας.
Στο ανωτέρω πλαίσιο, συγκροτήθηκε, με δική μας πρωτοβουλία, ένα Συντονιστικό Όργανο των Τοπικών Συμβούλων της παράταξης μας και της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης, με αντικείμενο την επεξεργασία κοινών θέσεων στα Συμβούλια και σκοπό την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη δράση μας.
Για το προσεχές διάστημα σχεδιάζουμε την ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία με του συναδέλφους μας της Α.Δ.Κ και όσους συναδέλφους από την πλειοψηφία μοιράζονται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας.

Δεν εφησυχάζουμε, αλλά προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο. Απαιτείται η ανάληψη περισσότερων πρωτοβουλιών για την εισαγωγή σημαντικών για τους συνδημότες μας θεμάτων στα Τοπικά Συμβούλια. Έχουμε την ευθύνη στο σημερινό ρευστό δημοτικό περιβάλλον να κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου στη Δημοτική Αρχή και να απαιτούμε δυναμικά και σθεναρά λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
  
Κρίσιμο παράγοντα για την ευόδωση των προσπαθειών μας αποτελεί η συμμετοχή των φίλων της παράταξης, και όχι μόνον. Απαιτείται γι’ αυτό ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια να πείσουμε τους συνδημότες μας, όσο δύσκολο κι αν είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, ότι νοιαζόμαστε πραγματικά γι’ αυτούς και για τον τόπο μας και χρειαζόμαστε και τη δική τους συνδρομή για να τον κάνουμε καλύτερο και, κυρίως, πιο ανθρώπινο. Διαθέτουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το καταφέρουμε!