Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πάγωμα των τελών ύδρευσης ζητούν οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ροδόπολης της ΑΔΚ και της Συμμαχίας

Με κοινή Δήλωση τους (20/12/2012) προς το Τοπικό Συμβούλιο Ροδόπολης, που κοινοποιούν στο δήμαρχο Διονύσου και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, οι Τοπικές Σύμβουλοι κ.κ. Ευαγγελία Θεοδώρου (Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση) και Δήμητρα Πολύζου (Συμμαχία για τον Πολίτη) ζητούν ματαίωση των αναδρομικών αυξήσεων και πάγωμα των τελών ύδρευσης στη Ροδόπολη.

Με την ευκαιρία αυτή, να αναφέρουμε την κατ΄ εξακολούθηση περιφρόνηση της δημοτικής αρχής στο εύλογο αίτημα να υπάρξει αναλογιστική μελέτη, προκειμένου να διαμορφωθεί μια δίκαιη τιμολογιακή πολιτική για τα τέλη ύδρευσης και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.

Στη Δήλωση αναφέρονται τα εξής:

Διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αυξήσει υπέρογκα τα τιμολόγια ύδρευσης για τη Ροδόπολη, με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012.

Καταρχάς, πρέπει να τονίσουμε ότι όχι μόνο ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη μας, ως Τοπικού Συμβουλίου, αλλά ούτε καν ήμασταν ενήμεροι για την πρόθεση του Δήμου να αυξήσει τα τιμολόγια ύδρευσης. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: γιατί για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τη Δημοτική μας Κοινότητα ο Δήμος δεν μας έλαβε υπόψη ως Τοπικό Συμβούλιο, απαξιώνοντας μας πλήρως;

Δια της παρούσης εκφράζουμε λοιπόν τη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο αντιμετώπισης του Τοπικού Συμβουλίου και κυρίως τονίζουμε την αντίθεση μας  για τις αυξήσεις διότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Ροδόπολη αυτή τη στιγμή δεν υδρεύεται αποκλειστικά από την ΕΥΔΑΠ, επομένως γιατί να χρεώνεται με τον ίδιο τρόπο όπως οι Δημοτικές Κοινότητες που είναι πλήρως συνδεδεμένες με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ;

Ζητούμε λοιπόν να ισχύσει ο προηγούμενος τρόπος χρέωσης στα τιμολόγια ύδρευσης  μέχρις ότου να υδρευόμαστε πλήρως από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.