Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΑΠΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Διόνυσος 26/9/2013


               Προς τους Πολίτες
της Δημοτικής ΚοινότηταςΔιονύσου

Κοινοπ.: 1. Αντιδήμαρχο κ. Σαραντάκη
               2. Πρόεδρο του Τ. Σ. κ. Ιωάννα Κακούρη
               3. Όλους τους Τοπικούς Συμβούλους
               4. Πρόεδρο Συλλόγου Εθελοντών Διονύσου
               5. Πρόεδρο Εξωραιστικού Συλλόγου κ. Μπομπή
               6. Πρόεδρο Περιβαντολλογικού Συλλόγου κ. Tσέλιου
               7. Πρόεδρο Συλλόγου κατοίκων «Πλατύ χωράφι» κ. Παραμάνη



Θέμα: Ανοικτή Επιστολή με αφορμή τη πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα Αποχέτευσης του Δήμου Διονύσου.


Αγαπητοί Συμπολίτες,

H Αποχέτευση, ως γνωστόν είναι το κυριότερο πρόβλημα, που απασχολεί την περιοχή της Δημοτικής μας Κοινότητας και κατ’ επέκταση όλες τις περιοχές του Δήμου μας, αφού όσο αυτό, δεν επιλύεται, οδηγεί σε τεράστια περιβαντολλογική υποβάθμιση τις περιοχές αυτές.
Για το παραπάνω λόγο, από την αρχή, η παράταξή μας, έδωσε τη «δέουσα σημασία» στο θέμα, συμβάλλοντας, με την προσφορά και μελών της, στην όλη Δημοτική προσπάθεια.

Το έτος 2011, χαιρετήσαμε με ικανοποίηση την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ) με το οποίο, μέσα από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους περί τα 31,5 εκατομμύρια Ευρώ και όχι πόρους των Δημοτών, θα μπορούσε αυτό να εκτελεσθεί και να ολοκληρωθεί.

Έκτοτε, πέρασαν δύο χρόνια, προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στις 26.11.2013, για την ανάδειξη εργολάβου.
Δυστυχώς, σήμερα, δεν μπορούμε να χαιρετήσουμε το γεγονός αυτό, διότι η εκτίμηση της παράταξης μας είναι ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος δύο ετών, ενώ ο χρόνος που απομένει, μέχρι τις 31.12.2015, που υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεν αρκεί για να ολοκληρωθεί το έργο. Μάλιστα δε πιθανολογούμε, ότι, τουλάχιστον, κινδυνεύει το ήμισυ του έργου, με ό,τι συνεπάγεται σε, αντίστοιχες, τεράστιες οικονομικές επιβαρύνσεις των Δημοτών μας.

Για τους λόγους αυτούς και προκειμένου να εντοπισθούν οι τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του κ. Καλαφατέλη, αλλά, το κυριότερο, για να δούμε τι πρέπει να γίνει, από εδώ και πέρα, ώστε να περιορισθούν οι, ούτως ή άλλως, μεγάλες απώλειες, η Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για το πολίτη», προκάλεσε σχετική συζήτηση, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 20.09.2013.

Στη συνεδρίαση αυτή, αναπτύχθηκαν συγκεκριμένες θέσεις της Παράταξης μας, τις οποίες επισυνάπτω, στην παρούσα επιστολή μου και  οι οποίες είναι πολύ αποκαλυπτικές.

                                                                     Με εκτίμηση

                                                               Νίκος Αντάπασης
                                       Τοπικός Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Διονύσου

                                  Με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ