Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΤΑΠΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Διόνυσος 6/9/2013


Προς τους Πολίτες
της Δημοτικής ΚοινότηταςΔιονύσου

Κοινοπ.: 1. Αντιδήμαρχο κ. Σαραντάκη
               2. Πρόεδρο του Τ. Σ. κ. Ιωάννα Κακούρη
               3. Όλους τους Τοπικούς Σαυμβούλους
               4. Πρόεδρο Συλλόγου Εθελοντών Διονύσου
               5. Πρόεδρο Εξωραιστικού Συλλόγου κ. Μπομπή
               6. Πρόεδρο Περιβαντολλογικού Συλλόγου κ. Tσέλιου
               7. Πρόεδρο Συλλόγου κατοίκων «Πλατύ χωράφι» κ. ΠαραμάνηΘέμα: Ανοικτή Επιστολή με αφορμή τη συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2014, της περιοχής μας.


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Στη συνεδρίαση του Τοπικού μας Συμβουλίου της Πέμπτης 25/08/2013, μεταξύ των, προς συζήτηση θεμάτων, ήταν και αυτό του νέου Τεχνικού Προγράμματος.
Κοινή θέση όλων των Συμβούλων αποτέλεσε η διαπίστωση ότι, κυριολεκτικά, όλα τα προβλήματα της περιοχής μας, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας, είτε παραμένουν άλυτα, είτε καρκινοβατούν, με συνέπεια την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, που βιώνουμε.

Συγκεκριμένα, μερικές, μόνον, από τις κοινές διαπιστώσεις:

Ø  Το έργο του υπό κατασκευή αγωγού ύδρευσης είναι εγκαταλελειμμένο, αφού οι τάφροι ανοίχθηκαν, απλά επιχωματώθηκαν και έτσι παραμένουν για αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα ο επικείμενος χειμώνας, με βεβαιότητα, να καταστήσει αδιάβατους όλες τις οδούς στις οποίες απλώνεται το έργο. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, περιλαμβάνεται, ακόμη και η οδός Πλαστήρα, έμπροσθεν των γραφείων της Κοινότητας μας, για να υπενθυμίζει και στο τελευταίο Δημότη-επισκέπτη τη παραπάνω απαράδεκτη εικόνα.
Ø  Δεν έχει ξεκινήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας.
Ø  Δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο διαμόρφωσης των σημαντικών και επικίνδυνων οδικών κόμβων, παρά τις επανειλημμένες, επίσης, προτάσεις μας.
Ø  Δεν έχει γίνει καμία επισκευαστική εργασία στεγανοποίησης του δώματος των Γραφείων μας, με αποτέλεσμα δυσλειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, της Βιβλιοθήκης, κλπ.
Ø  Το οδικό δίκτυο είναι στα κακά του χάλια, γεμάτο λακκούβες.
Ø  Το Κοιμητήριο, είναι εγκαταλελειμμένο, παρ΄ ότι υπάρχουν οι σχετικές Μελέτες.

Προσωπικά, διατύπωσα την άποψη ότι αποτελεί πρόκληση και μας προσβάλει, η επανάληψη, κάθε χρόνο και το 2011 και το 2012 και τώρα το 2013, της ίδιας συζήτησης για το δήθεν Τεχνικό Πρόγραμμα, μετά τη κοινή διαπίστωση ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Καλαφατέλη, το πετά, κυριολεκτικά αμέσως, στο καλάθι των αχρήστων.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Για τους παραπάνω λόγους, σεβόμενος τον εαυτό μου και αυτούς που εκπροσωπώ, καταψήφισα το πρόγραμμα. Το αντίθετο, θα ήταν μία πράξη ανώφελη.
Για τους ίδιους λόγους, αυτή τη φορά, αποφάσισα να μη καλέσω, όπως άλλοτε, τους συναδέλφους Τοπικούς Συμβούλους, να παρασταθούμε, στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αλλάξουμε κάτι. Αυτό, όσο παραμένει Δήμαρχος ο κ. Καλαφατέλης, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Ο κύριος αυτός ούτε θέλει (περί άλλων τυρβάζει), ούτε μπορεί (δεν έχει καν Δημοτικό Συμβούλιο).
Και να μη ξεχνάμε, ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της περιοχής μας, άφησε στα Δημοτικά Ταμεία του, για έργα, το ιδιαίτερα σημαντικό ποσό των 2.000.000 €, για το οποίο απάντηση, μέχρι σήμερα, για το που διατέθηκε, δεν έχουμε λάβει.

Θεωρώ, όμως τώρα, υποχρέωση μου, επειδή η ώρα της κρίσης πλησιάζει, να βροντοφωνάξω, αυτό που, προσωπικά, έχω συνειδητοποιήσω, ότι για το καλό του τόπου, όλοι μας οφείλουμε, με την ψήφο μας, να θέσουμε τέρμα στη Δημοτική παρουσία του παραπάνω Κυρίου.

                                                                       Με εκτίμηση

                                                               Νίκος Αντάπασης
                                       Τοπικός Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Διονύσου

                                  Με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ