Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΟΥΛΙΟΥ κυρίου ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Άγιος Στέρανος: 21/6/2013

Κύριε Πρόεδρε,

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μας παραπληροφόρησης για το αντλιοστάσιο της Σταμάτας.

Αυτή η κατάσταση είχε ως αρχή να θορυβήσει τον κάθε συμπολίτη, αλλά δεν επαληθεύθηκε  και κατέπεσε ως άγνοια ή ως ψέμα.
Οι όποιοι, δεν επαληθεύθηκαν και για να μη πέσουν στα μάτια του κόσμου, για να καλύψουν τις όποιες σκοπιμότητες επιθυμούν – και υπάρχουν τέτοιες - , ανακαλύπτουν και παρουσιάζουν μια σειρά θέματα προκειμένου να μη  γίνει το αντλιοστάσιο.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κος Παππάς, που είναι Πολιτικός  Μηχανικός, που μένει και ο ίδιος στη Σταμάτα, το αντλιοστάσιο είναι ένα κυλινδρικό πηγάδι θαμμένο – κάτω από το έδαφος.

Οι προδιαγραφές και όλα τα σχετικά περιγράφονται και τα έχουμε από την εισήγηση αλλά και εδώ και αρκετό καιρό.

 Ας πάρουμε από την αρχή όμως την πληροφόρηση που ανησύχησε τον κόσμο όπως κι εμένα. Ότι όλα τα λύματα του Δήμου Διονύσου θα συλλέγονται και  θα δεξαμενίζονται στο συγκεκριμένο αντλιοστάσιο , ακόμη ότι τα βοθρατζίδικα θα  αδειάζουν ότι συλλέγουν εκεί.

Ναι όπως σας τα λέω. Στόμα με στόμα έφτανε στα αυτιά των συμπολιτών και ασφαλώς δεν ήταν αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι θα κατασκευασθούν για τις ανάγκες προώθησης των λυμάτων προς την Ψυτάλλεια και σε άλλες κοινότητες όπου η μορφολογία του εδάφους το απαιτεί.

Η ιστορία της  (πληροφόρησης)  και παρά την επίσκεψη σε αντλιοστάσια μετά από δική μου πρόταση, συνεχίστηκε γιατί εκεί και όχι προς την Αμυγδαλέζα. Κατανοώ την ανάγκη ύπαρξης αποχετευτικού δικτύου προς την περιοχή τους που θα είναι και ένα επιπλέον αβαντάζ για την ένταξη  τους σε σχέδιο . όμως σήμερα επείγει να πάρουμε μια συγκεκριμένη απόφαση για να υλοποιηθεί η μελέτη και το έργο για το οποίο έχουν εξασφαλισθεί κάποια εκατομμύρια που δεν πρέπει να χαθούν.

Μία αντίδραση χωρίς πραγματικό και τεκμηριωμένο λόγο μπορεί κατά την άποψη μου να κρύβει πολλά. Όπως για παράδειγμα:
  •        Κάποιος  να έχει ο ίδιος ή δικό του πρόσωπο επιχείρηση με βυτιοφόρα.
  •       Να νιώθει ικανοποιημένος μη αδειάζοντας τον απορροφητικό του βόθρο. Αυτό όμως δεν είναι πολιτισμός και επιβαρύνει τον υδροφόρο ορίζοντα
  •        Να λέει στα λόγια ότι θέλει την αποχέτευση, αλλά στην πραγματικότητα να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην πραγματοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου.   Θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, να αφήσουμε την μικροπολιτική και τα μικροσυμφέροντα στην άκρη. Ας σκεφτούμε τα παιδιά μας και το μέλλον του περιβάλλοντος που θα ζήσουν. Τα παιδιά μας, που η δική μας ασυνεννοησία, οι τακτικισμοί, η αναβλητικότητα και το εγώ απέναντι στο εμείς, τα έχουν κάνει να μας γυρίσουν την πλάτη , όπως έχουν γυρίσει χρόνια την πλάτη τους για τα κοινά. Έχουμε ευθύνη. 

Πρέπει να είμαστε περισσότερο σοβαροί και υπεύθυνοι, και χάρηκα πραγματικά από την καθησυχαστική και επιστημονική στάση του συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου Πολιτικού Μηχανικού κου Κουριδάκη σε πρόσφατο συμβούλιο ενώπιον κοινού στην κοινότητα της Σταμάτας.

Όπως γνωρίζετε, οι καιροί γυρίζουν και ποιος ξέρει μια μέρα οι αντιπολιτευόμενοι γίνουμε συμπολιτευόμενοι, είναι στο παιχνίδι της Δημοκρατίας αυτό και είναι  θεμιτό. Τι πρέπει να γίνει τότε σε αντίστοιχα θέματα που θα προκύπτουν και θα έχουν αλλάξει οι ρόλοι, να ακολουθηθεί η ίδια συνταγή της  (πληροφόρησης), να μη γίνεται τίποτα και όλος ο πολιτισμένος κόσμος  να έχει λύσει τα αυτονόητα και εμείς να εμπαίζουμε τους εαυτούς μας και ολόκληρη την κοινωνία .

Για να μη θεωρηθεί ότι χαϊδεύουμε αυτιά – έχουμε ακούσει και χειρότερα, θέλουμε μπροστά στο κόσμο που μας παρακολουθεί και ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου να σας υπενθυμίσουμε  κύριε Δήμαρχε, ότι εδώ και μήνες σας ζητάμε να κλείσετε τις λακκούβες και μόλις πρόσφατα δεήσατε να ασχοληθείτε και μάλιστα με βραδείς ρυθμούς.

Τι να πούμε για την αποψίλωση και την αποκομιδή των κλαδιών . Για να μην αναφερθώ σε μεγαλύτερα έργα που έχουν μείνει στις μελέτες ή δεν έχουν εκπονηθεί ακόμη.

Αφού λοιπόν όμως είμαστε στην Σταμάτα, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο νερό. Σας είπαμε στο Δ.Σ.  που ασχολήθηκε με την νέα τιμολογιακή πολιτική , ότι οι Σταματιώτες υδρεύονται από πηγή.  Η ποιότητα του νερού αναγκάζει τον περισσότερο κόσμο να αγοράζει εμφιαλωμένο.  Ενώ οι οικιακές  συσκευές κάθε τόσο θέλουν συντήρηση ή χαλάνε. Επίσης λόγω δόμησης με την ύπαρξη μεγαλύτερων οικοπέδων σε σχέση με άλλες κοινότητες, οι κάτοικοι διαθέτουν κάποιο κήπο που πέρα από την δική τους ευχαρίστηση προσδίδει στην περιοχή και στο περιβάλλον μια άλλη εικόνα.

Για όλα αυτά που σας ανέφερα , σύμφωνα με στοιχεία που μας έδωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου, οι Σταματιώτες επιβαρύνθηκαν με πολύ σημαντικές αυξήσεις : π.χ. για κατανάλωση  40 κυβ. η αύξηση  είναι 24,95%, για  80 κυβ. 24,46%, για 110 κυβ. 23,49%, για 210 κυβ. 5,58%, και για 410 κυβ -1,46%  (εδώ είναι το παράδοξο).
                                                                                                                                                                                                                            Εμείς, η ΣΥΜΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, σας προτείναμε να μην επιβαρυνθεί κανείς ούτε  € 1 , στην δύσκολη οικονομική συγκυρία – ακόμη και η ΕΥΔΑΠ προχώρησε  σε επιλεκτικές μειώσεις και πάντως μέχρι να πίνουν το ίδιο νερό  οι Σταματιώτες με τους συμπολίτες τους , να μην αυξηθεί το τιμολόγιο τους και αυτό είναι λογικό και δίκαιο.  

Έτσι κατανοούμε  εμείς τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Δεν λέμε όχι σε όλα.

Όχι στο να μη γίνεται τίποτα χρήσιμο για τους πολίτες και την πόλη. Εμείς ελέγχουμε, ασκούμε κρητική, αναδεικνύουμε προβλήματα της καθημερινότητας , προτείνουμε λύσεις.

Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. Συμπαραστεκόμαστε σε κοινούς αγώνες. Μας ενδιαφέρει το καλό των πολιτών και της πόλης μας, για αυτό και θα ψηφίσουμε υπέρ της δημιουργίας του συγκεκριμένου αντλιοστασίου και θα απαιτήσουμε την καλή εκτέλεση του έργου σύμφωνα με τις επιστημονικές προδιαγραφές του.

Τέλος σας καλούμε να δώσετε εντολή στις υπηρεσίες να ασχοληθούν  για την ανάγκη επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου και προς την Αμυγδαλέζα.

                                                         Σας ευχαριστώ
                                       ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
                                              Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ  ΛΕΝΑ                                         ΜΠΟΣΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                   ΤΣΑΛΤΟΥΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ