Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Απόσπασμα από την εισήγηση της κυρίας Παπαναγιώτου Λένας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 09/04/2013




Η Δημοτική Σύμβουλός της Συμμαχίας για τον Πολίτη στην κεντρική της εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο στις 09/04/2013 τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

« Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Ο χρόνος και το τρόπος μέσα στον οποίο ζούμε σήμερα, το περιβάλλον, το κοινωνικό μέσο στο οποίο πρέπει να λειτουργήσουμε, οι προσωπικές αλλά και οι γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δεν συγχωρούν τερτίπια και πολιτικάντικα καμώματα.

Σήμερα ο πολιτικός λόγος είναι ανάγκη να εκφέρεται με καθαρότητα.

Σήμερα η αγωνιστικότητά μας έχει προσδοκίες της γενικότερης βελτίωσης.

Οι οχετοί χυδαιότητας που ξεχειλίζουν από τα blogs της ανωνυμίας δεν πρέπει να μας τρομάζουν.

Οι κομματικές σκοπιμότητες με βλέψεις τις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να μας σταματούν.

Τα μεγάλα λόγια περί «εκμαυλιστών» και «εκμαυλισμένων» ηχούν παράξενα στα αυτιά μας, όταν ανάλογα με την σκοπιμότητα τους δίνουν το νήμα που σε κάποιους συμφέρει.

Έρχομαι τώρα στο θέμα

Πριν από δύο δημοτικά συμβούλια, το αμέσως επόμενο από αυτό της ψήφισης του προϋπολογισμού, ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση ο προϋπολογισμός του Ν.Π. «Εστία», (θυμίζουμε ότι και τα δύο ΝΠ που εποπτεύονται από το Δήμο ψηφίστηκαν και έβγαλαν διοικήσεις με τη λογική ότι το 21 είναι μικρότερο του 20 άρα η εκλογή των Δ.Σ. πάσχει νομικά).

Και όμως «ως εκ θαύματος» ο προϋπολογισμός του ΝΠ «Εστία» ψηφίστηκε και ο  κύριος Ζυγούνας,  που μάλλον εκπροσωπούσε και τους Ανεξάρτητους Συναδέλφους έκανε μια πολύ σωστή και ανθρωπιστική δήλωση.

Είπε, αν θυμάμαι καλά, ότι ψηφίζει τον προϋπολογισμό διότι είναι σωστός και πραγματικός αλλά και διότι οι συνεργαζόμενοι και οι κάθε είδους ελεύθεροι επαγγελματίες με το Ν.Π., έχουν δουλέψει και πρέπει να ανταμειφθούν για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους. Εξ άλλου τι ποιο έντιμο είναι όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ή τα προϊόντα τους θα πρέπει να πληρωθούν.

Συμφωνώ απολύτως με τον κύριο Ζυγούνα και με τα λεγόμενά του αλλά και με τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Ν.Π. «Εστία».

Ελπίζω όμως και σήμερα να θυμηθεί ότι τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα έχουν και οι άνθρωποι που συνεργάζονται και με το Ν.Π. «ΘΕΣΠΙΣ» είτε παρέχοντας υπηρεσίες είτε προϊόντα και αγαθά.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι απλήρωτοι για πέντε μήνες, έχουν δικαιώματα στη ζωή και κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα αυτό, αλλιώς θα καταπέσουμε στη φράση του Οργουέλ  από το 1984 «… όλοι είμαστε ίσοι αλλά μερικοί πιο ίσοι από του άλλους….».

Σας ευχαριστώ»