Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση του Προέδρου της Συμμαχίας για τον Πολίτη κ. Παναγιώτη Βορριά για τις συνεργασίες

Επειδή τον τελευταίο καιρό αναπτύσσεται μια πολιτική φιλολογία σχετική με τις συνεργασίες μεταξύ των διάφορων αυτοδιοικητικών δυνάμεων στο Δήμο Διονύσου, θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους Δημότες μας για τα εξής:

Η Δημοτική μας Παράταξη  Συμμαχία για τον Πολίτη δεν μπορεί να συζητήσει για συνεργασία οποιασδήποτε μορφής με τις δυνάμεις εκείνες που ασκούν σήμερα τη Διοίκηση στο Δήμο και ευθύνονται για την ασκούμενη - βλαπτική για τα συμφέροντα των δημοτών μας - πολιτική, με την οποία έχουμε συνολική διαφωνία και αντίθεση.

Εμείς, σαν υπεύθυνη παράταξη αρχών και αξιών, δεν μπορούμε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να συναινέσουμε σε αυτή την πολιτική με την οποία μας χωρίζουν βαθύτατες προγραμματικές διαφορές. Δεν είμαστε και δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να γίνουμε μέρος του προβλήματος.
Αντίθετα, εργαζόμαστε συστηματικά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την ανασύνθεση του σημερινού δημοτικού σκηνικού, με τη δημιουργία μιας Νέας Δημοτικής Παράταξης ανοιχτής στην κοινωνία και σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Διονύσου, που θα εφαρμόσει μια ριζικά διαφορετική πολιτική προς όφελος των δημοτών μας.

Μπορούμε όμως να έχουμε διάλογο από κοινού όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις στα θεσμικά όργανα του Δήμου για τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση και αφορούν τα μεγάλα προβλήματα των πόλεων μας συνολικά, ώστε να αντιμετωπίζονται συναινετικά και να δίνονται λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που τις απασχολούν. Η ευθύνη για την αναζήτηση συγκλίσεων στα θέματα αυτά ανήκει εξ ολοκλήρου στη δημοτική αρχή, που χαράσσει την ασκούμενη πολιτική.

Αυτή είναι η δική μας διαυγής και κρυστάλλινη θέση.


08.02.2013                         Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων