Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ

               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 27/10/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δίνουμε στη δημοσιότητα τα κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι εκπρόσωποι των  Δημοτικών Παρατάξεων/Κινήσεων στη σύσκεψης τους  που πραγματοποιήθηκε στις 19/10/2016 και τροποποιήθηκε (27/10/2016) μετά από τη συνάντηση των εκπροσώπων της με τον κύριο Δήμαρχο.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:


«Άγιος Στέφανος 27/10/2016

Σύσκεψη εκπροσώπων Δημοτικών Παρατάξεων/Κινήσεων

Θέμα: Πιθανή εγκατάσταση και λειτουργία πλυντηρίου αυτοκινήτων ή άλλης κατασκευής στο χώρο ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο

Παρατήρηση: Στη σύσκεψη δεν συμμετείχε ο Δήμος κύριος Ζαμάνης Διονύσιος λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων του και δήλωσε ότι ισχύουν οι τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης/10/2016

Συνοπτικά τα αποτελέσματα του διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων/Κινήσεων ήταν τα εξής:

1.      Απορρίπτεται κάθε απόπειρα εγκατάστασης πλυντηρίου αυτοκινήτων ή ιδιωτικού Parking που θα προκαλέσει οικονομική επιβάρυνση των Πολιτών.
2.      Η Νομική Υπηρεσία του Δήμου να τεκμηριώσει και να υποστηρίξει νομικά κάθε ενέργεια που θα προωθεί τον παραπάνω σκοπό.
3.      O Δήμαρχος και  οι Δημοτικές Παρατάξεις/Κινήσεις, να έρθουν σε επαφή με τη Διοίκηση της ΓΑΙΑ ΟΣΕ, προκειμένου να πληροφορηθούν για τις μέχρι σήμερα σχετικές κινήσεις της και ταυτόχρονα να την πληροφορήσουν για τις δικές μας θέσεις, διεκδικώντας, επιτακτικά, αυτές να γίνουν αποδεκτές.
4.      Να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου με το εν λόγω θέμα.
5.      Να γίνει ενημέρωση των Πολιτών και των Φορέων της πόλης για τις δυσμενείς επιπτώσεις τέτοιων κατασκευών.
6.      Οι προβληματισμοί των εκπροσώπων της διαπαραταξιακής σύσκεψη στηρίχθηκαν:
a.      Στην προτεραιότητα κάλυψης των αναγκών των Πολιτών
b.      Στο γεγονός ότι ο σταθμός του ΟΣΕ και ο περιβάλλον χώρος αποτελεί στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού του Αγίου Στεφάνου και του Δήμου γενικότερα.
c.       Τα περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά και αισθητικά προβλήματα που θα εμφανιστούν με την εγκατάσταση πλυντηρίου αυτοκινήτων ή Parking στο συγκεκριμένο χώρο.
d.      Να ενημερωθεί ο Δήμαρχος κύριος Ζαμάνης Διονύσης για τον προβληματισμό των Δημοτικών Παρατάξεων/Κινήσεων και να στηρίξει τόσο ο ίδιος όσο και οι Δημοτικές Παρατάξεις/Κινήσεις, όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την επίλυση του προβλήματος.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις/Κινήσεις

Ενωτική Πρωτοβουλία                                                Λαϊκή Συσπείρωση
Νέα Πνοή για τον Διόνυσο                                         Συμμαχία για τον Πολίτη
        Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου
        Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου»                  
                                   

Γραφείο Τύπου