Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΚΗ

                  ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 28/09/2016


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Αξιότιμη κυρία Σαραντάκη,

Επιθυμώ καταρχήν να σας διαβεβαιώσω ότι διαβάζω ανελλιπώς την εφημερίδα σας. Ελάχιστες φορές όμως ζήτησα να γραφτεί κάτι σε αυτήν. Θα παρακαλούσα λοιπόν αν έχετε την ευγενή καλοσύνη να περάσετε στο αμέσως επόμενο τεύχος σας τα λίγα λόγια που απευθύνω με την παρούσα επιστολή μου, προσδοκώντας προσωπικά ότι συμβάλω σε μία αντικειμενική συμπληρωματική πληροφόρηση των αναγνωστών σας.

Διαβάζοντας στο φύλλο σας Νο 251 (Ιούλιος-Αύγουστος 2016) το πρωτοσέλιδο άρθρο σας «Πετύχαμε την αναστολή εγκατάστασης των διοδίων μέχρι τις αρχές του 2019», όπου αρκετά αναλυτικά αναφέρεστε σε πλήθος πρωτοβουλιών και ενεργειών του Δημάρχου κ. Ζαμάνη, σχημάτισα την εντύπωση ότι υπάρχει ένας εξαίρετος Δήμαρχος που τρέχει , προλαμβάνει και επιλύει  για το συμφέρον των πολιτών του όλα τα δύσκολα προβλήματα και τις κακές καταστάσεις.

Η επίπλαστη αυτή εντύπωση και εικόνα που δημιουργείται στον αναγνώστη-κάτοικο της περιοχής μας από το σχετικό άρθρο σας, σίγουρα θα τον οδηγήσει λαθεμένα σε μία πολύ θετική γενική άποψη για τον τόσο ικανό δημόσιο λειτουργό (κ. Ζαμάνη) και σε μία εκτίμηση που σίγουρα δεν του αναλογεί.

Αν η εφημερίδα σας είχε παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος (όπως έκαναν άλλες τοπικές εφημερίδες), σίγουρα το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο σας θα έδινε μία άλλη διαφορετική ενημέρωση στον κόσμο που θα ήταν πολύ πιο κοντά στην αλήθεια και την πραγματικότητα.

Στην περίπτωση αυτή σίγουρα θα αναφέρατε ότι ένα σοβαρότατο και λίγο ξεχασμένο παλαιό πρόβλημα το οποίο ο υπουργός κ. Σπίρτζης πονηρά θέλησε να επαναφέρει δίδοντας παράνομα και παράτυπα ειδική άδεια ανέγερσης των γραφείων του σταθμού των διοδίων στο ύψος της Βαρυμπόμπης, το ανέδειξε και το πρόβαλε στην τοπική κοινωνία η παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ και τα στελέχη της , αλλά και ο ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ .

Θα μιλούσε το πρωτοσέλιδο άρθρο σας για την επερώτηση που έγινε από την βουλευτή της περιοχής μας κ. Χριστοφιλοπούλου (19/2/2016), πάντα με την πρωτοβουλία της παράταξης μας και του μέλους μας κ. Μπομπή, στην οποία ο κ. Σπίρτζης επιβεβαίωσε την πρόθεση του να προχωρήσει στην τοποθέτηση των διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου μέχρι το 2018.

Θα αναφερόσαστε σίγουρα στο κάλεσμα που έκανε η παράταξη μας για να συστήσει μαζί με άλλες δημοτικές παρατάξεις διαπαραταξιακή Επιτροπή, την οποία και συνέστησε με τις παρατάξεις  (ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ (Βορριάς) - ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Καλαφατέλης) - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Ζυγούνας) και ΝΕΑ ΠΝΟΗ (Μπιτάκος) που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα.

Θα είχατε ακόμη να γράψετε για την σημαντική συγκέντρωση του ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ με την προσπάθεια του Προέδρου του κ. Κώστα Μπομπή, μέλους της παράταξης μας, στην οποία ήμουν παρών μαζί με τον κ. Καλαφατέλη και άλλους παράγοντες και στην οποία μάλιστα παρευρεθήκατε και εσείς προσωπικά.

Θα τονίζατε ακόμη με έμφαση την καταγγελία του κ. Μπομπή για την απουσία του κ. Δημάρχου από την ίδια αυτή συγκέντρωση, την οποία ο αξιότιμος Δήμαρχος με τους επιτελείς του παρότρυνε και έλεγε στον κόσμο να μην έλθει.

Θα μπορούσατε επιπρόσθετα να αναφέρετε ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση της πιο πάνω διαπαραταξιακής Επιτροπής να ζητηθεί από τον κ. Δήμαρχο να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής, για λόγους δεοντολογίας και να συντονίσει τις προτεινόμενες παραπέρα ενέργειες.

Θα είχατε την ευκαιρία να τονίσετε ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις ήταν ομόφωνες αποφάσεις της διαπαραταξιακής Επιτροπής που έγιναν δεκτές και από τον Δήμαρχο κ. Ζαμάνη. 

Θα είχατε ακόμη την ευκαιρία να γράψετε και να επισημάνετε , ότι η πίεση των δύο Δημάρχων (Διονύσου και Κηφισιάς) για συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, για τους δικούς του λόγους ο καθένας ήταν χλιαρή έως αδιάφορη, και γι αυτό ποτέ δεν τους απάντησε. Σε ότι αφορά το σοβαρό θέμα της ενημέρωσης του κόσμου, μέσα από τις συγκεντρώσεις ανά Δημοτική Ενότητα όπως είχαμε αποφασίσει, ο κ. Δήμαρχος και οι Πρόεδροι των Δημοτικών ενοτήτων (πλην Κρυονερίου), λόγω και έργω, έκαναν ότι μπορούσαν για να μην ενημερωθεί. Η δε τελική συγκέντρωση που έγινε, μετά κόπου και βασάνων, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Στεφάνου με την παρουσία του γ.γ. κ. Δέδε κρίθηκε ως ικανοποιητική γιατί την πήραν στην πλάτη τους οι παρατάξεις και λίγοι φορείς (κ. Μανδάλακας-Σ.Ε.Β.Α.) που βοήθησαν.

Αυτά (και άλλα πιο πολλά και χειρότερα) είναι τα πραγματικά γεγονότα που έπρεπε να μάθει ο κόσμος.  Τα ευτράπελα και τα κωμικά που διαδραματίσθηκαν κατά την διάρκεια της προσπάθειας αυτής , δεν συνάδουν με το νόημα που δόθηκε στο άρθρο σας.

Ο κ. Δήμαρχος σύρθηκε κυριολεκτικά από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος των διοδίων. Αν είχε ανταποκριθεί σωστά το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο.

Δεν χρειάζονται λοιπόν τα εύσημα σε αυτούς που τροχοπέδησαν την προσπάθεια. Πρέπει να δοθούν σε αυτούς του λίγους επώνυμους που από το πόστο του ο καθένας και στο μέτρο της ατομικής τους ευθύνης τρέξανε για να φέρουν σε πέρας το θέμα των διοδίων.

Κλείνοντας θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί, κ. Σαραντάκη, ότι ο εφησυχασμός είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί αφού το θέμα των διοδίων  δεν έχει λυθεί ακόμη οριστικά . Απλά πήρε μία παράταση. Η επιτυχία θα συντελεσθεί όταν ψηφισθεί ο σχετικός νόμος που θα καταργήσει τον παλαιό (Ν 3555/2007).

Ευελπιστώντας στην παρούσα δημοσίευση.

Σας ευχαριστώ



Παναγιώτης Βορριάς
Πρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης

«Συμμαχία για τον Πολίτη»