Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ Δ/Ε ΣΤΑΜΑΤΑΣ

              
Άγιος Στέφανος, 21/01/2014

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου, κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  στο  Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 21/1/2014 με αφορμή το θέμα: Σύναψη σύμβασης για την επέκταση της δραστηριότητας της ΕΥΔΑΠ ΑΕ στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Διονύσου».

«…..  Με την ευκαιρία του θέματος που συζητάμε, θα θέλαμε  να παρακαλέσουμε  τον κ. Δήμαρχο αλλά και όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ να δεσμευτούμε και να επανεξετάσουμε το θέμα της τιμολόγησης του νερού στους κατοίκους της Σταμάτας. Είναι σωστό να υπάρχει ενιαίο τιμολόγιο νερού για όλους τους κατοίκους του Καλλικρατικού δήμου Διονύσου.

Όμως το δίκαιο είναι να προσφέρεις ίδιας ποιότητας νερό σε όλους, κάτι που δεν συμβαίνει με την Σταμάτα κυρίως, αλλά και τμήματα άλλων περιοχών. Δεν είναι δυνατόν να κατευθύνονται οι κάτοικοι αυτών των περιοχών στην αγορά εμφιαλωμένων νερών για πόση, να καταστρέφονται κάθε τόσο οι οικιακές τους συσκευές εξαιτίας της σύνθεσης του νερού, να πληρώνουν σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 30% αυξημένο τιμολόγιο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια – σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας εσόδων του Δήμου.  Να τιμωρούνται   επειδή ο συντελεστής δόμησης, τους υποχρεώνει να διατηρούν αρκετά τετραγωνικά μέτρα με αποτέλεσμα να ποτίζουν κάποια δέντρα και τον κήπο τους, που πέρα από την δική τους ικανοποίηση συμβάλει στην ποιότητα του περιβάλλοντος και στην γενικότερη εικόνα της  πόλης μας.

Σε τελευταία ανάλυση πώς είναι δυνατό ένα δωρεάν νερό από την πηγή με τις ατέλειες που περιγράψαμε να το χρεώνει ο Δήμος όπως το νερό που αγοράζει από την ΕΥΔΑΠ. Ζητάμε να πάρει θέσει το Δ.Σ. στην πρόταση αυτή, δηλαδή, μέχρι να υπάρξει πλήρης παροχή της ΕΥΔΑΠ να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς, φθάνει πια! αρκετά  έχει μπει το χέρι στο παντελόνι του κόσμου».

              ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  « ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ »

                                                 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ  ΕΛΕΝΗ                                               ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΣΑΛΤΟΥΜΗ  ΚΙΚΗ                                                              ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ