Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 30/1/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον τελευταίο καιρό αναρτώνται σε blog κείμενα, ανεύθυνα και χωρίς ίχνος αλήθειας,  που στερούνται βέβαια και κάθε σοβαρότητας.  

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θεωρούμε απαραίτητο να αναφέρουμε τα εξής:

1.  Αναγνωρίζουμε και έχουμε δώσει «δείγματα γραφής» για αυτό, το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων, αλλά κρατάμε και εμείς το δικαίωμα της δικής μας ελεύθερης έκφρασης.
2.  Η κατευθυνόμενη και μονόπλευρη ερμηνεία των πολιτικών και αυτοδιοικητικών θεμάτων είναι κατακριτέα πράξη και ενέργεια.
3.  Όπως απαράδεκτη πολιτικά είναι η «νουθεσία» και προσπάθεια «χειραγώγησης» ολόκληρης Δημοτικής Παράταξης με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών επιδιώξεων.
4. Η Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» όλα τα χρόνια της δημόσιας δραστηριοποίησής της προσπάθησε να προσφέρει, στο μέτρο που αυτή μπορούσε, στο κοινωνικό σύνολο και τους πολίτες του Δήμου μας, αντιστεκόμενοι σε προσωπικές πολιτικές και πολιτικές του «αντί».
5.  Έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων που απαρτίζουν το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, η ορθότητα των εισηγήσεων μας για πολλά θέματα που έχουν συζητηθεί, αλλά και η νηφαλιότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε κάθε είδους προκλήσεις.
6.      Για τη «Συμμαχία» τα στελέχη και τα μέλη της η έννοια της «Συνεργασίας» εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει συνείδηση και έχει ταυτιστεί με την πολιτική της.
7.   Όλοι γνωρίζουν ότι από τις αρχές του 2012 μέχρι και σήμερα, με διαφορετικά σχήματα, αλλά με σταθερές πάντοτε θέσεις, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί το «όνειρο» της συνεργασίας. Δυστυχώς ο κάθε συνομιλητής μας έδινε και διαφορετική ερμηνεία στην έννοια αυτή και όλοι θεωρούσαν «εαυτούς» ηγέτες που μπορούσαν να επιβάλουν τη θέλησή τους για τον υποψήφιο Δήμαρχο, αδιαφορώντας στην ουσία, για τα μεγάλα θέματα που πρέπει να προϋπάρξουν πριν από τη συζήτηση προσώπων. Βλέπετε δεν τους ενδιαφέρει  να αποφθεχθούν τα πρόσφατα φαινόμενα διάλυσης που παρατηρήθηκαν στο Δήμο μας την τελευταία τριετία.
8.      Είναι προφανές λοιπόν ότι, από τη στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία στα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση και τη λειτουργία του Δήμου (Δημιουργία Νέας Δημοτικής Παράταξης, Συμφωνία πάνω σε ένα min βασικών αρχών, Συμφωνία πάνω σε κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τους Δημότες, Συζήτηση για τα προσόντα και τις δυνατότητες του Υποψηφίου Δημάρχου,  Ανάγκες αναμόρφωσης της σημερινής λειτουργίας του Δήμου, Διατήρηση του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα χωρίς κομματικές κηδεμονίες και παρεμβάσεις κ.λπ.), δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε συνεργασία και κυρίως δεν θα δεχόμαστε να είμαστε «ουρά» ή «τσόντα» στις ορέξεις των «ειδικών» ή «αυτοκρατόρων».
9.      Η στάση που θα κρατήσει η Δημοτική Παράταξη μας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές θα γίνει γνωστή με υπεύθυνο και κατανοητό τρόπο  μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Ας μη βιάζονται και κυρίως ας μην ανησυχούν οι κάθε είδους «μαϊντανοί». Κοντός ψαλμός αλληλούια.


Γραφείο Τύπου