Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Επιτέλους, στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου ασχοληθείτε με τα προβλήματα των πολιτών

Πρόσφατα, με επιστολή της προς την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου  Στεφάνου, η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ανέδειξε το πολύ σοβαρό πρόβλημα της ασφάλειας στις 7 Παιδικές Χαρές της πόλης.

Στην απαντητική επιστολή της κας Προέδρου, που την προηγούμενη τετραετία υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΑΠΗ Αγίου Στεφάνου και  που αποτελεί μνημείο πολιτικού αμοραλισμού,  θα περίμενε κάποιος να βρει ουσιαστικές απαντήσεις για τις πρακτικές δράσεις, που ανέλαβαν εδώ και 15 μήνες σε ένα θέμα, που άπτεται της ασφάλειας των παιδιών.

Μάταια, όμως. Μπερδεύοντας τους ρόλους τους, νομίζουν ότι, είναι ακόμη στην αντιπολίτευση ή σε προεκλογική εκστρατεία. Ασκούν με ύφος αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, αφήνοντας αιχμές ταυτόχρονα για τη Δημοτική Αρχή αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου!

Επίσης, καταφεύγουν 15 μήνες μετά, στη θεωρία της «καμένης γης», που δήθεν παρέλαβαν.

Στη σύγχρονη εποχή, όμως, δεν μπορείς να επικαλείσαι τέτοιες δικαιολογίες, που παραπέμπουν στη 10ετία του 1980. Ούτε μπορείς να επικαλείσαι τους στίχους του παλιού τραγουδιού: «Δεν φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής!»

Αποδεικνύουν έτσι στην πράξη:


·                    Την πλήρη απουσία τους, σαν πλειοψηφία της Δημοτικής Κοινότητας, από τη μάχη για την επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας του Αγίου Στεφάνου (καθαριότητα, λακκούβες, συντήρηση σχολικών κτιρίων, πολιτισμός, αθλητισμός κ.α.).

·                    Την πλήρη απουσία τους, σαν πλειοψηφία της Δημοτικής Κοινότητας, από την υπεράσπιση των  κοινωνικών υποδομών του Δήμου (Δημοτικό Γυμναστήριο, Πολυιατρεία κλπ), που απαξιώνονται συστηματικά.

·                    Την πλήρη άγνοια τους, σαν πλειοψηφία της Δημοτικής Κοινότητας, για τις παιδικές χαρές του Αγίου Στεφάνου. Φαίνεται ότι, δεν τους έφτασαν οι 15 μήνες στη διοίκηση της Δημοτικής Κοινότητας για να απογράψουν τι παρέλαβαν από τον πρώην Δήμο Αγίου Στεφάνου.

Ας ενημερωθούν, λοιπόν, για τα εξής:

Στον Άγιο Στέφανο, στις 31/12/2010 παρέλαβαν συνολικά 7 παιδικές χαρές. Από αυτές οι 3 (Ηρώων Πολυτεχνείου, Καραολή & Δημητρίου, πλατεία Σπατατζικίου που μεταφέρθηκε από την αρχική της θέση σε άλλο χώρο λόγω έργων του ΟΣΕ) υπήρχαν  πριν την 1η Ιανουαρίου 2007. Οι υπόλοιπες 4 δημιουργήθηκαν την 4ετία 2007-2010 (ΤΥΠΕΤ, Λόφος Νυμφών, Πλατεία Οάσεως, Λόφος Κουρεμένου).

Επίσης, όπως και κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος είχαμε έγγραφα αναφέρει,  παρέλαβαν για την πόλη του Αγίου Στεφάνου στις 31/12/2010, τις εξής 11 μελέτες:

·                    Για την κατασκευή νέου κοιμητηρίου (απομένει η προέγκριση της Περιφέρειας)

·                    Για την εκτέλεση έργων τοπικής σημασίας (αφορά μικρά έργα για την καθημερινότητα – αντιπλημμυρικά, οδοποιϊας, ύδρευσης κλπ)

·                    Διαδημοτικό έργο Λεωφόρων Κρυονερίου – Χελμού – Μαραθώνος

·                    Οικοδομικό Τετράγωνο 32

·                    Παράπλευρη οδός των σιδηροδρομικών γραμμών

·                    Υπόγειο parking στην πλατεία Δημοκρατίας (έτοιμο για δημοπράτηση)

·                    ΕΣΠΑ- Πράσινη ζωή στην Πόλη, που αφορά το Ιστορικό Κέντρο και εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο

·                    ΤΥΠΕΤ (έγκριση από την Πολεοδομία, αρχιτεκτονική προμελέτη, προέγκριση τραπεζικού δανείου)

·                    Για την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων υδάτων στον Άγιο Δημήτριο

·                    Για την τοποθέτηση αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (ΟΣΚ)

·                    Τοποθέτηση νέων αιθουσών στα Νηπιαγωγεία (ΟΣΚ)

Τέλος, αλγεινή εντύπωση μας προξενεί η ανοίκειος προσωπική  επίθεση στο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και εκπρόσωπο της Δημοτικής μας Παράταξης κυρίας Ντούντα – Πολυχρονοπούλου Χρυσούλας.  Με προσωπικές επιθέσεις, οι συντάκτες της επιστολής – απάντησης, δείχνουν τον πολιτικό τους πολιτισμό, που μας είναι γνωστός και από το παρελθόν.

02.03.2012        Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων