Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Επιτέλους, ασχοληθείτε με την καθημερινότητα των πολιτών

Mε επείγουσα επιστολή της προς την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου  Στεφάνου, η σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κα Ντούντα –Πολυχρονοπούλου Χρυσούλα αναδεικνύει το πρόβλημα της ασφάλειας στην Παιδική Χαρά της Καραολή-Δημητρίου.


Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Αξιότιμη κυρία  Πρόεδρε,

Έχουμε και κατά το παρελθόν αναφερθεί εκτεταμένα στην πλήρη απαξίωση, που έχει οδηγήσει η διοίκηση του Δήμου Διονύσου την πόλη του Αγίου Στεφάνου.

Η πλήρης και ολοκληρωτική απουσία σας, σαν πλειοψηφία της Δημοτικής Κοινότητας, τους 14 αυτούς μήνες είναι πλέον φανερή και στον τελευταίο κάτοικο αυτής της πόλης.

Δυστυχώς για τους πολίτες του Αγίου Στεφάνου, είστε η μοναδική Δημοτική Κοινότητα, που δεν έχετε την παραμικρή παρέμβαση για τα πολλά προβλήματα της πόλης μας και παραμένετε σφικτά δεμένοι στην παραπαίουσα δημοτική πλειοψηφία.

Κι αν μέχρι σήμερα χάσατε το «παιχνίδι» της καθαριότητας, της λακκούβας, της συντήρησης των σχολικών κτιρίων, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Κι αν μέχρι σήμερα χρεώνεστε με την ολοκληρωτική απουσία σας στις προσπάθειες απαξίωσης των κοινωνικών υποδομών του Δήμου(Δημοτικό Γυμναστήριο, Πολυιατρεία κλπ).

Για το σοβαρό πρόβλημα της πλημμελούς συντήρησης των παιδικών χαρών και τους κινδύνους, που αυτή συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών, θα είστε υπόλογοι σε οποιονδήποτε κίνδυνο ήθελε παρουσιαστεί (σύμφωνα με το άρθρο 83, παράγραφος 2δ του νόμου «Καλλικράτης»).

Στις συνημμένες φωτογραφίες, μπορείτε να διαπιστώσετε πόσο επικίνδυνη είναι η λειτουργία της παιδικής χαράς στην Καραολή και Δημητρίου.


Πόσο πολιτικά ανεύθυνος μπορεί να είναι κανένας με το παιχνίδι της «τσουλίθρας» (συνημμένη φωτογραφία); Αναλογίζεστε τι θα συμβεί, εάν κάποιο παιδάκι πέσει από ύψος 2 μέτρων;

Γνωρίζετε ότι, για την λειτουργία των Παιδικών Χαρών του Δήμου είναι απαραίτητη από το νόμο η πιστοποίηση ασφάλειας τους; Σας έχουν ενημερώσει σχετικά οι γραμματείς σας;


Επειδή το θέμα εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών,  σας ζητάμε:

1.                Άμεσο και εντός της ημέρας παραλαβής της επιστολής μας σφράγισμα (κλείσιμο) της Παιδικής Χαράς.

2.                Αντικατάσταση – επισκευή όλων των οργάνων, που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτήν.

3.                Έναρξη των διαδικασιών πιστοποίησης όλων των παιδικών χαρών της Δημοτικής μας Κοινότητας.

Κυρία Πρόεδρε,

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, εάν δεν προβείτε σε άμεσες ενέργειες (κυρίως της παραπάνω παραγράφου 1), θα απευθυνθούμε στις εισαγγελικές αρχές, καταλογίζοντας σε κάθε έναν υπεύθυνο της Δημοτικής Κοινότητας προσωπικά ευθύνη για ό,τι απευκταίο ήθελε τυχόν συμβεί σε κάποιο παιδάκι.



28.02.2012           Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων