Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

«Οι καιροί ου μενετοί» (οι ευκαιρίες δεν περιμένουν)

                                             ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 19/11/2017
                         
Αγαπητοί Συμπολίτες,

Μόνο θλίψη μας προξενεί η «απολίτικη» και έξω από κάθε λογική συνέχιση των αντεγκλήσεων, κατά τον ποιο επιεική χαρακτηρισμό, μεταξύ των Κύριων Θεσμικών Παραγόντων (Δημάρχου και Επικεφαλή της μείζονος Μειοψηφίας) αλλά και άλλων  Συμβούλων στα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο εκτροχιασμός της δημοτικής πολιτικής ζωής έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και όλοι εμείς παρακολουθούμε άναυδοι, τις απειλές για μηνύσεις, τους προπηλακισμούς και τις αποχωρήσεις Δημοτικών Παρατάξεων από τα Συμβούλια.

Δημοτικές Κοινότητες συνεδριάζουν κατόπιν αιτημάτων των Συμβούλων της Μειοψηφίας, μαζικές παραχωρήσεις οικογενειακών τάφων παρατηρούνται ξαφνικά και δημιουργούν τουλάχιστον εύλογα «ερωτηματικά»,  τη στιγμή που η διαδικασία έγκρισης του ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Κοιμητηρίων και η συνεπαγόμενη αναπροσαρμογή των σχετικών τελών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Δημοτική μας Παράταξη έγκαιρα με το Δελτίο Τύπου της στις 28/10/2017 επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει   να επανέλθει η λειτουργία του Δήμου μας στην «κανονικότητα».

Τα μεγάλα προβλήματα των πόλεων που απαρτίζουν το Δήμο Διονύσου παραμένουν σαν «αφήγημα» σε κάποιο διαχρονικά επαναλαμβανόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα και οι Προϋπολογισμοί υπάρχουν γιατί έτσι ο νόμο ορίζει.

Και να μην έφτανα μόνο αυτά στήνετε μια ακόμη παράσταση εντυπώσεων για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Την αξία του Απολογισμού των Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής τη δείχνει καθαρά η άποψη που έχει ο κύριος Δήμαρχος για αυτόν, αφού το 2016 δεν το θεώρησε υποχρεωτικό και φέτος το φέρνει σχετικά έγκαιρα (!!!!) δηλαδή με καθυστέρηση 4 μηνών (από τέλος Ιουνίου που πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,  τον Δεκέμβριο).

Είναι λοιπόν καιρός να ζητήσουμε κυρίως από την παρούσα Δημοτική Αρχή να σταματήσει τον «κλεφτοπόλεμο» των αντεγκλήσεων. Να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του Δήμου Διονύσου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να αντιληφθούν τον πραγματικό ρόλο που πρέπει να υπηρετούν και οι Δημοτικές Κοινότητες να πάρουν θέση σε όλα όσα συμβαίνουν τις ημέρες μας.

Γιατί σύμφωνα με τον αρχαίο Αθηναίο ιστορικό Θουκυδίδη: «Οι καιροί ου μενετοί» (οι ευκαιρίες δεν περιμένουν). Αν δεν μπορούν να πάνε σπίτια τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΡΙΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ