Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗ ΔΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

                  
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 20/07/2016

Συμμετέχουμε ενεργά και ουσιαστικά στο αυριανό (21/7/2016) δια-δημοτικό συμβούλιο των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου.

Η πρωτοβουλία της Συμμαχίας, που βρήκε άμεση ανταπόκριση από το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας και της Δημοτικής Αρχής, σκοπεύει στην οριστική αποτροπή της εγκατάστασης διοδίων στους Α/Κ Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Διατρανώνεται  για ακόμη μια φορά ότι:

1.     Απορρίπτεται κάθε σκέψη εγκατάστασης διοδίων στους Α/Κ Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. Οποιαδήποτε προσπάθεια τοποθέτησης των, με όποιο αντάλλαγμα και αν προσφερθεί, δεν γίνεται αποδεκτό από τους πολίτες της περιοχής. 
2.    Επιβεβαιώνεται  για μία ακόμη φορά ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη αφού οι Δημότες μας καλούνται να πληρώσουν υπό κατασκευήν έργα, όπως αυτά της Ιωνίας Οδού - Πέταλο Μαλιακού κλπ.
3.      Επιβαρύνονται οι κάτοικοι, επαγγελματίες και συνολικά όλοι οι  εργαζόμενοι της περιοχής μας, χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόδοση εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου που κυκλοφορεί στην Εθνική Οδό.
4.   Μετατρέπονται, ακόμη περισσότερο,  οι οδοί Μαραθώνος, Θησέως και Χελμού σε δρόμους κυκλοφοριακής συμφόρησης χωρίς τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Πυροσβεστικά, Ασθενοφόρα κλπ) και επιβαρύνεται η περιοχή με υπερβολική ρύπανση.
5.      Ζητείται η εναρμόνιση της νομοθεσίας με το ΡΣΑ Αθήνας /Αττικής 2021 με την ειδική αναφορά του στον Δήμο Διονύσου.

Η οριστική λύση στο πρόβλημα είναι η αλλαγή του νόμου 3555/2007 του ΥΠΕΧΩΔΕ, και με τον οποίο γίνεται κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου από τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεταμόρφωσης έως τα Σκάρφεια του Μαλλιακού, για 30 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια.

Η πρακτική του παρελθόντος από το 2008 μέχρι και σήμερα πρέπει να είναι οδηγός όλων των προσπαθειών μας.

Για τη Συμμαχία για τον Πολίτη

Παναγιώτης Βορριάς

Πρόεδρος