Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ 


Τα θέματα που φέρονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να έχουν εξαντληθεί στην διαδικασία του συντονισμού και της επεξεργασίας από τη πλευρά της δημοτικής αρχής και η εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να συναντά τις  περιβαλλοντικές,  κοινωνικές, και οικονομικές προσδοκίες των πολιτών του Δήμου.

Η εισήγηση που ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο όσον αφορά τη αποκομιδή των κλαδιών ανέφερε την ενοικίαση φορτηγών για την  μεταφορά τους σε χώρο  αποκομιδής  και υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία και τη μείζονα αντιπολίτευση. Η ενέργεια αυτή δεν είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία , εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα και σπαταλά οικονομικούς πόρους άκρως απαραίτητους για την λειτουργία του Δήμου και γενικά δεν  συναντά καμία από τις προσδοκίες των πολιτών. Συγκεκριμένα :

Α. Δεν γίνεται  ανακύκλωση
Β. Δεν εκμεταλλεύεται ο δήμος τον κλαδοκόφτη, που έχει αγορασθεί για τις ανάγκες του δήμου για το τεμαχισμό των κλαδιών .
Γ. Δεν είναι ανταποδοτικό για τους κατοίκους του δήμου.
Δ. Σπαταλά σημαντικούς οικονομικούς  πόρους.

Μια  πιο εμπεριστατωμένη εισήγηση θα μπορούσε να προέβλεπε ακόμη και την εξοικονόμηση πόρων από τη πλευρά του Δήμου

Εισήγηση

Α. Οι εισηγήσεις στο Δημοτικό συμβούλιο και οι εν γένει αποφάσεις του Δήμου θα πρέπει να συναντούν τις περιβαντολογικές, οικονομικές και κοινωνικές προσδοκίες των πολιτών.

Β. Οι κοινοτικοί υπάλληλοι επειδή γνωρίζουν την νομοθεσία να αφήνονται ελεύθεροι να πράττουν σύμφωνα με αυτήν και όχι να χειραγωγούνται από αιρετούς υπαλλήλους στην διαδικασία λήψης απόφασης , για να εξηπυρετηθούν μικροσυμφέροντα.