Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Διόνυσος 19 Μαρτίου 2014

Προς τη Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου
Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου
κ. Ιωάννα Κακούρη

Κοινοπ.: 1. Όλους τους Τοπικούς Συμβούλους
               2. Αντιδήμαρχο κ. Σαραντάκη
               3. Πρόεδρο Συλλόγου Εθελοντών Διονύσου
               4. Πρόεδρο Εξωραιστικού Συλλόγου κ. Μπομπή
               5. Πρόεδρο Περιβαντολλογικού Συλλόγου κ. Tσέλιου
               6. Πρόεδρο Συλλόγου κατοίκων «Πλατύ χωράφι» κ. Παραμάνη



Θέμα: Διαπιστώσεις με αφορμή τη συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο για μικροπαρεμβάσεις στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας.


Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, αξιότιμοι Κύριοι Σύμβουλοι

Ευθύς εξ αρχής, δηλώνω ότι το 1ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, που αναφέρεται «στη πρόταση για να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης, καλαθάκια απορριμάτων, παγκάκια κλπ. στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου», θα το υπερψηφίσω.
Αυτό επιβάλλει το καλό του τόπου μας. Άλλωστε είναι ένα από τα πολλά προβλήματα, που με δική μας πρωτοβουλία, επανειλημένα, είχαμε θέσει προς τη Δημοτική Αρχή του κ. Καλαφατέλη, αλλά ματαίως μέχρι σήμερα. Βέβαια, γι αυτή την αλλαγή στάσης υπάρχει εξήγηση: Πλησιάζουν οι εκλογές.
Όμως το θέμα αυτό μου δίνει την αφορμή, να ανατρέξω στο προσωπικό μου Αρχείο και να θυμηθώ ορισμένα μόνον από τα προβλήματα αλλά και τα γενικότερα θέματα, που είχα θέσει και συγχρόνως απετέλεσαν δαιτήματα όλων μας και τα οποία, δυστυχώς, παρέμειναν αναπάντητα και άλυτα, για να μας θυμίζουν τη πλήρη αφερεγγυότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Ενδεικτικά, λοιπόν, αναφέρω ότι:

·          Ποτέ δεν πήραμε απάντηση, για το που πήγαν τα 2.000.000 Ευρώ, που η Δημοτική Αρχή Δαρδαμάνη άφησε, για έργα, στο Δημοτικό Ταμείο.
·          Ποτέ δεν αντιμετωπίσθηκαν τα προβλήματα του Δημοτικού οδικού μας δικτύου, που έχουν σχέση με τις αμέτρητες λακκούβες, τους σωρούς με τις πευκοβελόνες, τα διαχεόμενα λύμματα κλπ.
·          Ποτέ δεν αντιμετωπίσθηκαν τα προβλήματα του ακινητοποιημένου Μηχανολογικού εξοπλισμού, (ανάμεσα σε αυτά και ο πανάκριβος κλαδοκόφτης). Ευτυχώς που μας λυπήθηκε ο Θεός και τα τελευτασία χρόνια δεν είχαμε χιόνια.
·          Δεν αντιμετωπίσθηκε το έργο τις Αποχέτευσης με τη δέουσα σοβαρότητα. Θυμίζω ότι το έργο εντάχθηκε στο ΕΠΕΡΑΑ το έτος 2011. Πέρασαν, με αδράνεια, δύο ολόκληρα χρόνια για να δημοπρατηθεί, μόλις, το Νοέμβριο του 2013. Συνέπεια: Θα χαθούν τα μισά λεφτά., αφού χρηματοδότηση γι αυτο το έργο θα υπάρχει μόνον για 1,5 έτος ακόμη (μέχρι τέλος του 2015), ενώ το έργο θα κρατήσει, σίγουρα τρία χρόνια και τον ακριβό λογαριασμό (16 εκ. Ευρώ), θα τον πληρώσουν οι Δημότες μας.
·          Ποτέ δεν πήραμε απαντηση για την ελλιπή στελέχωση της Δημοτικής μας Κινότητας, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συμπολίτες μας να μετακινούνται και να ταλαιπωρούνται στο Κεντρικό Δήμο.
·          Ποτέ δεν αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα με τις υγρασίες στο χώρο, όπου σρτεγάζεται η βιβλιοθήκη μας, λες και διαθέτουμε πολλά Δημοτικά κτίιρια (μόνον ένα!), στη περιοχή μας.
·          Δεν πληροφόρησε και δεν πήρε καμμιά πρωτοβουλία για να συντονίσει τους Δημότες μας για το σοβαρό Δασικό πρόβλημα, που οι ακρότητες των Δασαρχών έχουν ανακινήσει.
Αντίθετα, έκρυψε στα Δημοτικά συρτάρια το σχετικό χάρτη, που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το πρόβλημα εντοπίσθηκε, όλως τυχαίως από Δημ. Σύμβουλο της Παράταξης μας.

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε, αξιότιμοι Κύριοι Σύμβουλοι

Τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αντιμετωπίσει στο Τοπικό μας Συμβούλιο, αν με βάση, τις προβλέψεις του Νόμου Καλλικράτη, μας είχαν αποδοθεί οι αρμοδιότητες και οι πόροι που μας ανήκουν.
Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή του κ. Καλαφατέλη, λειτουργώντας στη λογική των πελατειακών σχέσεων, που με τη σειρά της απαιτεί συγκεντρωτική λειτουργία, άλλα μας επιφύλαξε. Ουσιαστικά μας οδήγησε σε μια ιδιότυπη πολιτική ασφυξία, στερώντας μας τη δυνατότητα να παρεμβαίνουμε για την επίλυση απλών αλλά βασικών τοπικών προβλημάτων και με τελικό αποπτέλεσμα τη σημερινή εικόνα ερημωσης και εγκατάληψης της περιοχής μας.
Θέλω δε να επισημάνω στο σημείο αυτό, ότι αποτελεί τιμή και για σας κ. Πρόεδρε, αλλά και για τους υπόλοιπους Τοπικούς Συμβούλους, που εκλεγήκατε με το ψηφοδέλτιο του σημερινού Δημάρχου, ότι όλοι μαζί εναντιωθήκαμε στη παραπάνω λογική, βάζοντας πάνω απ όλα το συμφέρον των Συμπολιτών μας.
Όμως, να επισημάνω, ότι έχουμε ακόμη μια υποχρέωση, με αφορμή τις διαπιστώσεις αυτές: Να μεριμνήσουμε, ώστε η παρούσα Δημοτική Αρχή, με αυτές τις λογικές, να αποτελεσει παρελθόν και ταυτόχρονα, να γίνουμε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για τις επιλογές μας στο μέλλον.

                                                                     Με εκτίμηση

                                                               Νίκος Αντάπασης
                                       Τοπικός Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Διονύσου

                                  Με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ