Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κοινή δήλωση για το αποχετευτικό πρόβλημα των Τοπικών Συμβούλων Αγ. Στεφάνου της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης και της Συμμαχίας για τον Πολίτη


Στο Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Στεφάνου κατέθεσαν κοινή Δήλωση για το αποχετευτικό πρόβλημα, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Κρητικός (Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση) και Χρυσούλα Ντούντα-Πολυχρονοπούλου (Συμμαχία για τον Πολίτη).
 
Στη Δήλωση αναφέρονται τα εξής:
 
Συμφωνούμε με την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα του έργου της αποχέτευσης της περιοχής μας. Ευχής έργο είναι να ολοκληρωθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο οι διαδικασίες, που είχαν ήδη δρομολογηθεί από τις προηγούμενες Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές.
 
Σε ό,τι αφορά το σημερινό θέμα του προτεινόμενου Κανονισμού Αποχέτευσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, από τη στιγμή που η σύνδεσή μας θα γίνει στο αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, θα ισχύσει αυτομάτως ο κανονισμός αποχετευτικού δικτύου της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος διαθέτει αυξημένη τυπική ισχύ, κατά εξουσιοδότηση του σχετικού νόμου που διέπει τη σύσταση και τη λειτουργία της.
 
Συνεπώς, είτε ο Δήμος Διονύσου διαθέτει Κανονισμό Αποχέτευσης είτε όχι, δεν ασκείται καμία ουσιώδης επιρροή, εφόσον τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δημοτών θα διέπει ο Κανονισμός Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ.
 
Θεωρούμε ότι, η θέση σε Διαβούλευση του προτεινόμενου Κανονισμού Αποχέτευσης, ο οποίος βρίσκεται σε απόλυτη συμμόρφωση με τον αντίστοιχο Κανονισμό της ΕΥΔΑΠ, στον οποίο μάλιστα σε πλείστα όσα σημεία παραπέμπει, αποτελεί ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα για να φανεί προς τους συνδημότες μας ότι, κάτι κινείται στο συγκεκριμένο θέμα.
 
Παρόλα αυτά και για να μη θεωρηθεί ότι, ασκούμε στείρα κριτική στις προτάσεις για γνωμοδότηση που μας τίθενται, ψηφίζουμε τον συγκεκριμένο Κανονισμό Αποχέτευσης του Δήμου Διονύσου.

Άγιος Στέφανος, 27.10.2012