Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

«Επιτακτική η ανάγκη, άμεσα, ο Δήμος Διονύσου να επανέλθει στην κανονικότητα».


               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 19/11/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πολιτικό – δημοτικό σκηνικό σήμερα στον Δήμο μας:
«Επιτακτική η ανάγκη, άμεσα, ο Δήμος Διονύσου
 να επανέλθει στην κανονικότητα».


Η «Συμμαχία για τον Πολίτη» εδώ και ένα χρόνο είχε αναφερθεί, με σχετικό της Δελτίο Τύπου, στον αδυσώπητο πόλεμο ανακοινώσεων, αντεγκλήσεων και «άλλων ευγενών δράσεων» μεταξύ της Δημοτικής Παράταξης «Ανοικτοί Ορίζοντες» του κυρίου Δημάρχου και της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία» του κυρίου Καλαφατέλη.

Πιστεύαμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα «ωρίμαζαν» πολιτικά και κοινωνικά οι Δημοτικές Παρατάξεις Ο κύριος Δήμαρχος θα «ενστερνιζόταν» την πολιτική του λειτουργία , η κυρία πρόεδρος του Δ.Σ. θα «μάθαινε» τα καθήκοντά της και πως  «διευθύνεται» σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι κύριοι Σύμβουλοι της μειοψηφίας θα «έπαιζαν» επιτέλους σωστά τον Aυτοδιοικητικό τους ρόλο.

Δυστυχώς όμως, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Κοινωνία και τους Δημότες της Περιοχής μας, την τοπική μας «ηλεκτρονική βιτρίνα» εξακολουθούν να κοσμούν τίτλοι όπως: «βάλτε τέλος στην αθλιότητα» ή «το σκάνδαλο τσουνάμι με το νερό στο Κρυονέρι», «οι οικονομικές ατασθαλίες των Σχολικών Επιτροπών και «τα πορίσματα των ελεγκτών (ανεξάρτητων ή μη) που τα συνοδεύουν».  

Το θολό και νοσηρό αυτό δημοτικό τοπίο έρχεται να το συμπληρώσουν στα Δημοτικά Συμβούλια, οι προ ημερήσιας διάταξης καταγγελίες, κυρίως σε προσωπικό επίπεδο, μεταξύ του κυρίου Ζαμάνη και του κυρίου Καλαφατέλη, που αν συνεχιστούν με αυτήν την σφοδρότητα πολύ φοβόμαστε ότι όσο πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές, θα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για τον Δήμο μας.

Διαχρονικά έχουμε διατυπώσει την άποψη ότι για τις όποιες "διαφωνίες" στα δημοτικά θέματα υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο πρώτος του εισαγγελέα και ο δεύτερος της προσφυγής στα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμος γενικότερα δεν είναι «αρένα» προσωπικών αντιπαραθέσεων και δεν ενδείκνυται για «ξεκαθάρισμα» προσωπικών διαφορών.

Η διαιώνιση τέτοιων φαινομένων, προσβάλουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αποπροσανατολίζουν τους Πολίτες – Δημότες από τα κύρια και σημαντικά προβλήματα της περιοχής τους και ταυτόχρονα δίνουν τροφή και επιχειρήματα στους «εχθρούς» της δημοκρατίας του κοινοβουλευτισμού και της ελεύθερης έκφρασης.

Μέσα σε αυτό το διαμορφωμένο δημοτικό σκηνικό οφείλουμε να τοποθετηθούμε με σύνεση και λογική όχι παίρνοντας τη θέση του ενός ή του άλλου, συνεχίζοντας το κατήφορο και τη βαρβαρότητα που τείνει να γίνει «θεσμός» στην περιοχή μας, αλλά επιμένοντας, με μοναδικό γνώμονα μας το Δημόσιο συμφέρον, στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του Δήμου για να μπορέσουν να  δοθεί, επιτέλους, προοπτική στα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν το Δήμο μας.

Η Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» παίρνει σαφή θέση υποστηρίζοντας ότι «ο μοναδικός δρόμος «σωστής λειτουργίας» είναι  η Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τα κάτω, τη θεσμοθέτηση γνωμοδοτικών εισηγητικών Επιτροπών για την ωρίμανση των θεμάτων και την επίτευξη συναινέσεων, πριν την εισαγωγή των για συζήτηση, καλύτερη οργάνωση της συζήτησης των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων και αποτύπωση όλων αυτών σε ένα νέο Κανονισμό λειτουργίας τροποποιώντας τα άρθρα 4 & 11 του ήδη ισχύοντος Κανονισμού».




Γραφείο Τύπου

                                   


Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)


               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 07/11/2018
  

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη»  από την αρχική της σύσταση  ανέπτυξε,  επεξεργάστηκε,  ανάλυσε και υιοθέτησε μια συγκεκριμένη πολιτική για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Διονύσου και την ακολουθούμενη πολιτική από τις μέχρι σήμερα Διοικήσεις του. Ειδικότερα ανέλυσε:

·         Το Πολιτικό Σκηνικό και μετά και το νόμο 4555/19-7-2018 (Κλεισθένης Ι), την υιοθέτηση της αρχής για μια ακηδεμόνευτη και ελεύθερη από τα κόμματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
·         Το Δημοτικό Σκηνικό όπως αυτό έχει διαμορφωθεί και έχει λειτουργήσει από το 2011 μέχρι και σήμερα.
·         Τη σημερινή πολιτική και δημοτική κατάσταση με τα νέα δεδομένα της και το διαφορετικό τοπίο που φέρνει η απλή αναλογική αλλά και οι διαφοροποιήσεις των οργανωτικών δομών και της λειτουργίας τόσο του Δήμου όσο και των Δημοτικών Ενοτήτων.
·         Την αξιολόγηση των ευκαιριών και δυνατών σημείων που έχει επιδείξει η Δημοτική μας Παράταξη, αλλά κυρίως των λαθών  και των αδύνατων σημείων που αυτή παρουσίασε όλα αυτά τα χρόνια της αδιάκοπης και ανελλιπούς  λειτουργίας της.

Μετά από όλα όσα παραπάνω αναφέρονται η Συντονιστική Επιτροπή της «Συμμαχίας για τον Πολίτη» με πλήρη ευθύνη του κοινωνικού, πολιτικού και αυτοδιοικητικού της ρόλου  και αφού εξέτασε προσεκτικά όλες τις πολιτικές παραμέτρους και τα υπαρκτά σενάρια που αναπτύσσονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω αποφάσεις:

1.      Να προχωρήσει σε συνεννοήσεις, για κοινή κάθοδο στις εκλογές από τον πρώτο κιόλας γύρο, με εκείνες τις Δημοτικές Παρατάξεις και Κινήσεις, με τις οποίες μπορεί να αναπτυχθεί κοινός «δημοτικός» βηματισμός, στα πλαίσια και των συνεργασιακών διαδικασιών.
2.      Σε περίπτωση συμφωνίας να αποφασιστεί ο τρόπος συνεργασίας (διατήρηση αυτονομίας των συμμετεχόντων Δημοτικών Παρατάξεων/Κινήσεων, ή ενοποίηση τους ή δημιουργία μιας νέας Δημοτικής Παράταξης αλλά και ο προτεινόμενος σαν επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης που θα δημιουργηθεί.
3.      Να συνταχθεί μαζί τους «εταίρους» της ένα συμφωνημένο, από την αρχή,  Επιχειρησιακό Σχέδιο που θα αναλύεται σε συγκεκριμένο Προγράμματος Δράσης τετραετίας, χρονικά προσδιορισμένο, με ειδικές αναφορές και οδικούς χάρτες για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν του Δήμου μας.
4.      Να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο μεταβίβασης συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού αλλά και των βασικών αρχών της εγγύτητας και της αμεσότητας (Συνθήκη Λισσαβόνας 2000) .
5.      Να γίνει επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν θέματα τοπικής δημοκρατίας με ενίσχυση των θεσμών που περιλαμβάνονται τόσο στον νόμο «Καλλικράτης» όσο και στο νόμο «Κλεισθένης Ι» (λειτουργία Δ.Σ., Επιτροπών Δήμου, Συνήγορος του Πολίτη, Επιτροπή Νεολαίας, Μεταναστών, κλπ).
6.      Να καταρτιστούν, μετά από συμφωνίες και συνεννοήσεις με τις συνεργαζόμενες Δημοτικές Παρατάξεις/Κινήσεις κοινά ψηφοδέλτια τόσο για το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και κατά Δημοτική Ενότητα. 
7.      Για την υλοποίηση των παραπάνω να δημιουργηθούν Επιτροπές και να στελεχωθούν, από όλες τις συνεργαζόμενες Δημοτικές Παρατάξεις/Κινήσεις αλλά και μεμονωμένους Πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο και την κοινωνία. Οι εν λόγω Επιτροπές προτείνεται να είναι:
a.      Αποκεντρωμένων Διαδικασιών
b.      Διαφάνειας και Εσωτερικού Ελέγχου
c.       Περιβάλλοντος
d.      Θεσμικής Ολοκλήρωσης
e.      Τοπικών Ζητημάτων
f.        Νέων Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικών Δομών.
g.      Εκλογικών Διαδικασιών
8.      Να απορριφθούν, από τις συνεργασιακές διαδικασίες, πρόσωπα που βαρύνονται με αντιδημοκρατικές και αντιδεοντολογικές Αυτοδιοικητικές συμπεριφορές.

Η  Συντονιστική Γραμματεία, σύμφωνα και με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Δημοτικής Παράταξης, θα προχωρήσει σε ενημέρωση  των Μελών και Φίλων της  και θα ζητήσει, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, από  τη Γενική της Συνέλευση την έγκριση της συγκεκριμένης  πολιτικής απόφασης και των ενεργειών που απορρέουν από αυτή.


Για τη Συντονιστική Επιτροπή

Παναγιώτης Βορριάς
Πρόεδρος       

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


                  ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 06/11/2018
                     


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

«ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

Α.      ΠΩΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

Η λειτουργία του Δήμου σχετίζεται με πλήθος επί μέρους θεμάτων, που αποτυπώνουν την καλή η μη οργάνωση του. Συγκεκριμένα σχετίζεται με:

·                Τη διάρθρωση της Διοικητικής δομής του Δήμου (Κεντρικές και Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες των Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως προκύπτουν από τον Ο.Ε.Υ.)
·                Τη διάρθρωση της Διοικητικής δομής των Νομικών προσώπων του (όπως προκύπτει από τους Κανονισμούς ή τα καταστατικά των),
·                Το τρόπο λειτουργίας των αιρετών οργάνων (Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπές, Τοπικά Συμβούλια, Συμβούλια Νομικών Προσώπων Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου, με βάση τους ισχύοντες Κανονισμούς αλλά και τη κατανομή των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων)
·                Το βαθμό ενεργοποίησης των θεσμοθετημένων οργάνων (Συνήγορος του Δημότη, Επιτροπή διαβούλευσης, Συμβούλιο Νεολαίας, Συμβούλιο παραβατικότητας ανηλίκων, συμβούλιο μεταναστών κλπ.)
Ταυτόχρονα, η ποιότητα λειτουργίας του Δήμου, αποτυπώνει τις Αρχές και γενικότερα τη φιλοσοφία με αλλά οποία λειτουργεί ο θεσμός. Αν δηλαδή ο Δήμος, είναι, κατ αρχήν, οργανωμένος σωστά και αν, κατ επέκταση, λειτουργεί:

·                Συγκεντρωτικά ή αποκεντρωμένα;
·                Με γνώμονα την επιδίωξη επίτευξης συναινέσεων ή όχι;
·                Με γνώμονα την επιδίωξη επίτευξης της μέγιστης δυνατής διαφάνειας ή αδιάφορα σε σχέση με το θέμα αυτό;
·                Με γνώμονα την αποτελεσματικότητα ή όχι;
·                Με στόχο την επίτευξη οικονομίας κλίμακας ή όχι;
Όμως, η Δημοτική λειτουργία, σχετίζεται και με τις εξωτερικές συνθήκες, που ισχύουν κάθε φορά, όπως για παράδειγμα, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις δυνατότητες που αυτό παρέχει, καθώς και το κοινωνικοοικονομικό τοπίο, όπου ο θεσμός αναπτύσσεται, με τοπική αναφορά, αλλά και ευρύτερα σε επίπεδο Χώρας.

Σήμερα οι συνθήκες αυτές προσδιορίζονται με βάση:

·                Το θεσμό του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη» και τις νέες δυνατότητες που αυτός δίνει.
·                Τα δεδομένα της αρνητικής στάσης της Κεντρικής Διοίκησης, να μεταβιβάσει αρμοδιότητες προς την Αυτοδιοίκηση.
·                Το τρόπος συμπεριφοράς των Τοπικών δυνάμεων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη κεντρική πολιτική σκηνή.

Β.      ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΘΟΥΝ

Με βάση τη παραπάνω ανάλυση και με δεδομένες τις Αρχές της Παράταξης μας (πίστη στην Δημοκρατική και αποκεντρωτική λειτουργία, μέσα από την επίτευξη συναινέσεων, τη διαφάνεια και με επιδίωξη την αποτελεσματικότητα), τα θέματα που πρέπει να προσεγγισθούν, με στόχο να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις αναβάθμισης της λειτουργίας του Δήμου, σχετίζονται με τα ακόλουθα:

·                Αναγνώριση του Κοινωνικοοικονομικού τοπίου, όπου ασκείται η Δημοτική δράση:
o   Προσδιορισμός της σχέσης των τοπικών κοινωνικών δυνάμεων, σήμερα, με το Κεντρικό Πολιτικό Σύστημα.
o   Ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχουν συμπεριφερθεί οι Τοπικές Κοινωνικές Δυνάμεις, σε σχέση με το θεσμό της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού, πριν και μετά το Καλλικράτη και τον Κλεισθένη και τις αλλαγές που επιφέρει.
o   Προϋποθέσεις ανατροπής της κατάστασης, με τη διατύπωση των συγκεκριμένων Αρχών για μια άλλη λειτουργία.
·                Καταγραφή του σημερινού τρόπου των, πάσης φύσεως, Δημοτικών Λειτουργιών και θεσμοθετημένων διαδικασιών μέσα από τους ισχύοντες Κανονισμούς και εν γένει Κανονιστικές Διατάξεις.
·                Προσδιορισμός του χαρακτήρα των, καθώς και των στρεβλώσεων που προκαλούνται, όσον αφορά τις Αρχές της Διαφάνειας, των Δημοκρατικών Συναινέσεων, της Αποτελεσματικότητας.
·                Καταγραφή των θεσμικών ελλειμμάτων.
·                Καταγραφή των θεσμικών δυνατοτήτων, που υπάρχουν, για αναβάθμιση του θεσμού.
·                Διατύπωση πρότασης για μια άλλη λειτουργία, με:
o    Διεκδίκηση παραχώρησης και άλλων αρμοδιοτήτων από τη Κεντρική Διοίκηση, κατά τα προβλεπόμενα στον Καλλικράτη (πριν και μετά την αναμόρφωσή του νομικού του πλαισίου) και στον Κλεισθένη  και τις αλλαγές που θα επιφέρει.
o    Αποκέντρωση συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων όλων των Δημοτικών οργάνων (Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπές, Τοπικό Συμβούλιο), ή δυνατόν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο (Τοπικό Συμβούλιο) για να πληρωθεί η ανάγκη της «εγγύτητας» και της «αμεσότητας».
o    Αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τα κάτω, τη θεσμοθέτηση γνωμοδοτικών εισηγητικών Επιτροπών για την ωρίμανση των θεμάτων και την επίτευξη συναινέσεων, πριν την εισαγωγή των για συζήτηση, καλύτερη οργάνωση της συζήτησης των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων και αποτύπωση όλων αυτών σε ένα νέο Κανονισμό λειτουργίας.
o    Θεσμική ολοκλήρωση του Δήμου. Άμεση και ουσιαστική λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων που μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν όπως, Συνήγορος του Δημότη, Επιτροπή διαβούλευσης, Συμβούλιο Νεολαίας, Συμβούλιο Παραβατικότητας Ανηλίκων, Συμβούλιο Μεταναστών.
o    Καινούργια οργάνωση του Δήμου και αναδιάρθρωση Υπηρεσιών, με βάση τις παραπάνω πολιτικές, έμφαση για την αναβάθμιση των Τομέων παροχής Υπηρεσιών,  του Τομέα Προμηθειών, τη δημιουργία νέου Ο.Ε.Υ, τη λειτουργία Αποθήκης Υλικών, την επανασύσταση του Κέντρου  Ελέγχου Λειτουργιών (Κ.Ε.Λ.), την ανάπτυξη διαδικασιών κοστολόγησης και αναλυτικής λογιστικής,  τη χρησιμοποίηση των δυνατοτήτων της πληροφορικής προς όφελος των Δημοτών, κλπ.
o    Ανάδειξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου, ως του βασικού εργαλείου-μπούσουλα, υλοποίησης των παραπάνω πολιτικών.
o    Αναδιαμόρφωση Κανονιστικών διατάξεων, με βάση τις παραπάνω πολιτικές επιλογές.
o    Καινούργια αντίληψη λειτουργίας των Νομικών προσώπων Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου, με βάση τις παραπάνω πολιτικές επιλογές.

Γ.       ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

Για την μελέτη και την υλοποίηση όλων των προαναφερόμενων θα υπάρξουν:

·                Ομάδες εργασίας που θα  προσεγγίζουν τα παραπάνω θέματα, με στόχο την ολοκλήρωση της επεξεργασίας αυτών, όπου είναι εφικτό, ή προσδιορισμού του πολιτικού πλαισίου προς περαιτέρω διερεύνηση.
·                Διοργάνωση ημερίδων για την εμβάθυνση και ολοκλήρωση των θέσεων μας.
·                Ενέργειες οικοδόμησης κοινού μετώπου με άλλες τοπικές δυνάμεις (παρατάξεις, κινήσεις πολιτών κλπ).
·                Ενέργειες επικοινωνίας, με στόχο τη δημιουργία κινήματος Τοπικών δυνάμεων, με συγκεκριμένη συνείδηση και επιδιώξεις.


Για τη Συντονιστική Γραμματεία

Παναγιώτης Βορριάς
Πρόεδρος
                                                                                               
                                                                                               


Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ)



ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 17/09/2018

ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ & ΕΜΒΑΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

Ο Οδικός χάρτης περιλαμβάνει:
·         Λήψη Πολιτικής Απόφασης, για το ζήτημα ή τα ζητήματα που πρέπει να ανοίξουν»
·         Καθορισμός:
o   Της πολιτικής στόχευσης,
o   Του πολιτικού πλαισίου,
o   Τους ενδεχόμενους Συνδιοργανωτές,
o   Την Οργανωτική Επιτροπή και
o   Τα χρονικά όρια που θα εξελιχθούν οι ενέργειες.
·         Η Οργανωτική Επιτροπή θα αποτελείται εμπειρογνώμονες και την Πολιτική Διεύθυνση των ενεργειών θα την έχει η Δημοτική μας Παράταξη.
·         Το Συμβούλιο Διοίκησης, μετά από σχετική εισήγηση της Συντονιστικής Γραμματείας, εγκρίνει τον όλο Σχεδιασμό.
·         Η Επιτροπή, προδιαγράφει την έκταση και το χρονικό όριο, τα διατιθέμενα οπτικοακουστικά μέσα και συντονίζει τους εισηγητές.

Η Επιτροπή, στο τελικό στάδιο, προχωρά στο Σχεδιασμό των λεπτομερειών
Διοργάνωσης της Ημερίδας που πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους, δηλαδή:
·         Της δημοσιότητας (προβολή, προσκλήσεις)
·         Των τεχνικών λεπτομερειών (αίθουσα, οπτικοακουστικό υλικό, κλπ) και
·         Της διαδικασίας, που θα ακολουθηθεί.
o   Το Συμβούλιο Διοίκησης, μετά από σχετική εισήγηση της Συντονιστικής Γραμματείας, εγκρίνει το σχέδιο λεπτομερειών.
o   Η Επιτροπή, μελετά, τα ντοκουμέντα της Ημερίδας, εξάγει τα τελικά
o   συμπεράσματα και εισηγείται, μέσω της Συντονιστικής Γραμματείας, σχετικά στο Συμβούλιο Διοίκησης της Παράταξης.
o   Το Συμβούλιο Διοίκησης συζητά και εγκρίνει τα συμπεράσματα, που αποτελούν, πλέον θέσεις της Παράταξης και αποφασίζει για συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες αξιοποίησης των.

Για τη Συντονιστική Γραμματεία

Γιάννης Φωτάκης
Δημοτικός Σύμβουλος