Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

              
 ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 16/12/2015
                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Προς: Τα μέλη του διευρυμένου Συμβουλίου Διοίκησης

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε ένα από σας για την «πολιτική» συμβολή σας στις διαδικασίες του διευρυμένου Συμβουλίου Διοίκησης της 14ης/12/2015.

Με την παρουσία μας στο Συμβούλιο, τις εισηγήσεις αλλά και τις τοποθετήσεις  μας αποδείξαμε το πώς πρέπει να λειτουργεί μια Δημοτική Παράταξη.

Χωρίς «αντιπολιτευτικές»  κραυγές και φωνές, αλλά με τεκμηριωμένο τρόπο που την αποδοχή των όποιων «καλών»  που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τη Διοίκηση του Δήμου δείχνουμε, εκτός των άλλων, το μεγαλείο της αναγνώρισης και την ωριμότητα της πολιτικής μας σκέψης.

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε αυτό τον τόπο, χωρίς να ζητάμε ανταμοιβές και αναγνωρίσεις, με μοναδικό στόχο  τη συμβολή μας στην  ικανοποίηση των αναγκών και απαιτήσεων των Πολιτών – Δημοτών  του Δήμου μας τους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Οι «ανοικτές» για όποιον το επιθυμεί, συσκέψεις των Οργάνων της Δημοτικής μας Παράταξη, η ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ και τους Πολίτες του συνόλου των κειμένων που συζητιούνται στις Συνεδριάσεις των Πολιτικών Οργάνων της «Συμμαχία»  δείχνει, εκτός των άλλων, ότι εμείς δεν κάνουμε παρασκηνιακές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις. Αντίθετα επιζητούμε την κριτική των Δημοτών μας για να γινόμαστε καλύτεροι και κυρίως να είμαστε στο επίκεντρο των γεγονότων που οι Δημότες καθορίζουν.

Θεωρούμε ότι η «έλλειψη της τοπικής δημοκρατίας» με την μη εφαρμογή όλων όσων διαλαμβάνονται στον νόμο «Καλλικράτη» για το θέμα αυτό, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα τους Δημότες και οδηγεί τη Δημοτική Αρχή σε «εξωθεσμικές» λειτουργίες προσώπων και ομάδων. Αυτό αποτελεί για μας  θέματα πρώτης προτεραιότητας και σε λίγο καιρού θα αναλάβουμε σημαντικές πρωτοβουλίες.

Το 2016, που προβλέπεται να είναι ένας ακόμη δύσκολος χρόνος και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει με τον ίδιο νηφάλιο τρόπο δουλειάς που έχουν υιοθετήσει χρόνια τώρα,  να πραγματοποιήσουμε όσο κατά καιρούς έχουμε αποφασίσει και κυρίως με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο να πετύχουμε όσα στο τελευταίο Συμβούλιο Διοίκησης υιοθετήσαμε.

Σας εύχομαι κάθε ευτυχία, υγεία και οικογενειακή χαρά για το νέο χρόνο.



Παναγιώτης Βορριάς

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ 14ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015































Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/12/2015








Την Δευτέρα 14/12/2015 και ώρα 6.30 μμ στο Κοινοτικό Κατάστημα Σταμάτας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Διευρυμένου Συμβουλίου Διοίκησης της Δημοτικής μας Παράταξης.

Τα θέμα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:
1.     Ενημέρωση πάνω σε τρέχοντα δημοτικά ζητήματα – θέματα
2.     Εισήγηση της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου & Διαφάνειας
3.     Πολιτική Εισήγηση
4.     Πορεία της Συμμαχίας το τελευταίο τρίμηνο του 2015
5.     Στελέχωση Οργάνων και Επιτροπών Συμμαχίας
6.     Ανάλυση του τρόπου Οργάνωσης και Λειτουργίας των Επιτροπών
7.     Περιγραφή του μοντέλου Αξιολόγησης των Προβλημάτων
8.     Πρώτη Αξιολόγηση των τοπικών προβλημάτων
9.     Τοποθετήσεις Μελών
10.   Σύνοψη και έγκριση τοποθετήσεων - Προγραμματισμός

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με την πάγια πολιτική μας θέση, οι συνεδριάσεις όλων των οργάνων της Δημοτικής Παράταξης Συμμαχία για τον Πολίτη είναι ανοικτές και μπορούν να τις παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν.

                                   

Γραφείο Τύπου