Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ



Τα Μέλη, το Συμβούλιο Διοίκησης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη» εκφράζουν στην οικογένεια του εκλιπόντος Συναδέλφου Σάκη Σωτηρίου τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια.

Για τη Δημοτική Παράταξη
 «Συμμαχία για τον Πολίτη»

Παναγιώτης Βορριάς
Πρόεδρος

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΟΡΙΑ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ: Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Δημοσιεύουμε κείμενο του Προέδρου της Συμμαχίας για τοονν Πολίτη κυρίου Βορριά Παναγιώτη.

Γραφείο Τύπου


«Η επίλυση του δασικού φωτεινό παράδειγμα συνεργασιών»

Να λοιπόν που φτάσαμε σ’ ένα ευτυχές τέλος. Σε μια απόλυτη δικαίωση του σωστού και του δίκαιου.

Να λοιπόν, που οι αγώνες όλων όσων πίστεψαν στο δίκαιο των αιτημάτων των Πολιτών του Αγίου Στεφάνου και της Άνοιξης βρίσκουν  τη δίκαιη λύση τους.
Η αναγνώριση των ορίων των οικισμών σαν προϋφιστάμενων του 1923 στις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Στεφάνου και Άνοιξης φαίνεται να είναι πλέον γεγονός και απαλλάσσει επιτέλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών από τον βραχνά της αβεβαιότητας του αύριο.

Η απόφαση για αναγνώριση των ορίων δικαιώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι το μόνο κακό που έκαναν ήταν να εμπιστευθούν το κράτος. Λειτούργησαν και έπραξαν μέσα στα όρια της νομιμότητας χωρίς να παρανομήσουν, χωρίς να εκβιάσουν και χωρίς να χρηματίσουν κανένα.

Η απόφαση δικαιώνει όμως και τη σταθερή και αταλάντευτη στάση και θέση που κράτησαν διαχρονικά οι Δήμαρχοι κύριοι, Σακελλαρίου, Βορριάς και Νικητόπουλος και του Νομάρχη κύριο  Κουρή.

Κυρίως όμως δικαιώνει και τους Συλλόγους και Φορείς της περιοχής προεξάρχοντος του Συλλόγου της Αγίας Παρασκευής και του Προέδρου της κυρίου Γιαννιού.

Από την άλλη πλευρά γίνεται κόλαφος για τους φοβικούς πολιτικούς (έχει μείνει στην τοπική μας ιστορία η φράση βουλευτή: «καλά όλα αυτά αλλά στο Σουφλιά ποιος θα το πει»). Απομονώνει τους «ψευτο-οικολόγους»  που άλλαξαν στάση μόλις μπήκαν και τα σπίτια τους στο πρόβλημα της αναδάσωσης. Κυρίως όμως κατακεραυνώνει την «ουρανοκατέβατη» κυρία Μπιρμπίλη και τους ανιστόρητους Συμβούλους της συντάκτες του απαράδεκτου νόμου της.

Και είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η δικαίωση αυτή έρχεται σε μια πολιτικά «ουδέτερη» χρονική στιγμή για να καταδείξει τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας των Πολιτών, Συλλόγου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και βέβαια θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους οι διάφοροι «φωστήρες» των διάφορων blogs που με τα γνωστά ανώνυμα άρθρα τους κατακεραύνωναν όποιον τολμούσε να συζητήσει για τα μεγάλα τοπικά θέματα με τη Διοίκηση του κυρίου Καλαφατέλη.

Και αυτή τους η στάση είχε συγκεκριμένο στόχο «Να φύγει το ΚΑΛΑΦΗ» και από κει και πέρα «γαία πυρί μιχθήτω».

Είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπίσει την πολιτική της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Είμαι ο πρώτος όμως που θα εξάρω το πνεύμα της καλής προσπάθειας για συνεργασίες πάνω στα μεγάλα προβλήματα της πόλης μεταξύ του κύριου Καλαφατέλη, της Συμμαχίας για τον Πολίτη, των Δημοτικών Συμβούλων της αλλά και όσων συμμετείχαν ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

Και τα αποτελέσματα της συνεργασίας όλων μας, η δημιουργία και η διατήρηση ενός καλού συναινετικού κλίματος θα πρέπει να το διατηρήσουμε και στο μέλλον με τη νέα Δημοτική Αρχή, με τις νέες Δημοτικές Παρατάξεις και Κινήσεις με τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους.

Αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Άγιος Στέφανος, 08 /08/2014
Παναγιώτης Βορριάς
Πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου
Πρόεδρος Δ.Π. «Συμμαχία για τον Πολίτη»