Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ Σ ΤΗΣ 31/3/2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Άγιος Στέφανος  31.3.2014

Κύριε Πρόεδρε,

Οφείλουμε μια απάντηση στην ανακοίνωση του Δημάρχου για το «ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ».

Η ανακοίνωση του κ. Δημάρχου, (απαράδεκτη κατά τα άλλα, γιατί, εν όψει προεκλογικής περιόδου, οικειοποιείται το Δημοτικό Μηχανισμό, μέσω των Λογαριασμών νερού), αναφέρεται σε διάφορα επί μέρους θέματα που σχετίζονται με το πρόβλημα της Αποχέτευσης.

Για τα πιο σημαντικά εξ αυτών, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1.       Σε ότι αφορά τις αναφορές στο έργο, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ), προϋπολογισμού 31.401.900 €.

Ο κ. Δήμαρχος, διαβεβαιώνει ότι, το τόσο σημαντικό έργο, για όλες τις περιοχές του Δήμου μας έργο της Αποχέτευση, θα αρχίσει να εκτελείται τον ερχόμενο Μάιο.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε, να πανηγυρίσουμε με τη διαβεβαίωση αυτή, που αφορά, μόνον, την αρχή του έργου. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να μας κάνει την ίδια διαβεβαίωση, για την ολοκλήρωση του έργου, αφού εξ αιτίας της μεγάλης ολιγωρίας και των παραλείψεων της Δημοτικής Αρχής του, χάθηκε, για τη προετοιμασία του, πολύτιμος χρόνος δύο ετών, με αποτέλεσμα, αυτό να μην μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, οπότε και υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Συνεπώς από το 2016 και μετά, για ένα ατελείωτο μεγάλο τμήμα του έργου, δεν θα υπάρχουν, πλέον, Ευρωπαϊκοί πόροι.
Πολύ απλά το έργο θα διακοπεί και θα συνεχισθεί, μόνον εάν, τους χαμένους Ευρωπαϊκούς πόρους, θα αναλάβουν να τους πληρώσουν οι Δημότες μας.
Η σχετική συζήτηση που έγινε στο Δημ. Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2013, ήταν αποκαλυπτική για τα παραπάνω συμπεράσματα.
Έτσι , αντί να αξιοποιηθεί ο υπάρχων χρόνος και το έργο να τελειώσει μέχρι το τέλος του 2015, διάστημα για το οποίο υπήρχε και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τελικά, με τις ολιγωρίες και παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Καλαφατέλη, το έργο θα ολοκληρωθεί , όχι ενωρίτερα από το Μάιο του 2017  σύμφωνα με εκτιμήσεις .
Ο Πολύ βαρύς  λογαριασμός για τους Δημότες μας (σε ύψος, όσο, περίπου, ο μισός προϋπολογισμός του έργου, δηλ. περίπου, 16 εκ.). δεν επιτρέπει στον κ. Καλαφατέλη, σε καμία περίπτωση να πανηγυρίζει.

2.       στα τμήματα του δικτύου Αποχέτευσης, που έχουν ολοκληρωθεί.
Η ανακοίνωση αναφέρεται, σε ταυτόχρονες συνδέσεις, εκεί όπου θα κατασκευάζονται δίκτυα με βάση το παραπάνω νέο έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ (ΕΠΕΡΑΑ).
Αποσιωπά, όμως το γεγονός της καθυστέρησης, να πραγματοποιηθούν συνδέσεις στα ακίνητα των περιοχών, όπου έχει κατασκευασθεί, εδώ και χρόνια, από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, δίκτυο, με κίνδυνο αυτό να απαξιωθεί.

Πρόκειται, πάλι, για μια σημαντική ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής.
Εν κατακλείδι, με όλα αυτά κ. Δήμαρχε, έχετε αποδείξει, ότι η Δημοτική Αρχή σας, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, ανάμεσα στα άλλα και τη σημαντικότερη έλλειψη υποδομών στις πόλεις μας, όπως είναι αυτή της Αποχέτευσης.
Είναι καιρός, όλα αυτά, άλλοι να αναλάβουν να τα φέρουν σε πέρας. Όμως, η ζημιά που έχει συμβεί, είναι ήδη σημαντική και ίσως ανεπανόρθωτη.

     ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
                              ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΠΑΠΑΠΑΑΓΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ                            ΜΠΟΥΣΜΠΟΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                   ΤΣΑΛΤΟΥΜΗ ΚΥΡΙΑΚΗ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ Σ

                                                                                                     Άγιος Στέφανος 31.3.2014


 ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Ο.Ε. 2014 ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Κύριε Πρόεδρε, καταλαβαίνω ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο με τόσα πολλά ΘΑ  που μαζεύονται την τελευταία στιγμή.

Θα μου επιτρέψετε όμως να αναφέρω μια διαπίστωση που δεν νομίζω ότι εύκολα μπορεί να αντικρουστεί και είναι σχετική με την δράση και την υλοποίηση έργων από πλευράς Δήμου . Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, μετά τις αποχωρήσεις για διαφόρους λόγους συμβούλων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και μάλιστα πρωτοκλασάτων μπορώ να πω , η διοίκηση του Δήμου, για να μπορέσει να υλοποιήσει το όποιο έργο της – τις προμήθειες που χρειάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου , ακόμη και η έκδοση μιας εγγυητικής επιστολής κλπ , λόγω της αριθμητικής πολλές φορές απαραίτητης πλειοψηφίας, είχε και έχει  την ανάγκη της συνδρομής της  ( μειοψηφίας ) ! 

Έτσι αυτό που πρέπει να γνωρίζουν  όχι μόνο όσοι παρευρίσκονται στην αίθουσα του Δ.Σ. , αλλά και οι Δημότες του Δήμου Διονύσου   ότι, εδώ και καιρό, μια σειρά έργα  ή ότι κινείται για την λειτουργία του Δήμου , μπορεί να είναι στις επιθυμίες και στις προθέσεις της Δημοτικής αρχής , αλλά για την υλοποίηση τους  έχουν συμβάλει άλλοτε πολύ, άλλοτε λιγότερο, όλες οι παρατάξεις μαζί και με τους ανεξαρτητοποιημένους συμβούλους και αυτό φάνηκε και σήμερα .


                                      ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
                               Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη

                                       ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ