Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 30/1/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τον τελευταίο καιρό αναρτώνται σε blog κείμενα, ανεύθυνα και χωρίς ίχνος αλήθειας,  που στερούνται βέβαια και κάθε σοβαρότητας.  

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θεωρούμε απαραίτητο να αναφέρουμε τα εξής:

1.  Αναγνωρίζουμε και έχουμε δώσει «δείγματα γραφής» για αυτό, το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων, αλλά κρατάμε και εμείς το δικαίωμα της δικής μας ελεύθερης έκφρασης.
2.  Η κατευθυνόμενη και μονόπλευρη ερμηνεία των πολιτικών και αυτοδιοικητικών θεμάτων είναι κατακριτέα πράξη και ενέργεια.
3.  Όπως απαράδεκτη πολιτικά είναι η «νουθεσία» και προσπάθεια «χειραγώγησης» ολόκληρης Δημοτικής Παράταξης με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών επιδιώξεων.
4. Η Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» όλα τα χρόνια της δημόσιας δραστηριοποίησής της προσπάθησε να προσφέρει, στο μέτρο που αυτή μπορούσε, στο κοινωνικό σύνολο και τους πολίτες του Δήμου μας, αντιστεκόμενοι σε προσωπικές πολιτικές και πολιτικές του «αντί».
5.  Έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων που απαρτίζουν το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, η ορθότητα των εισηγήσεων μας για πολλά θέματα που έχουν συζητηθεί, αλλά και η νηφαλιότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε κάθε είδους προκλήσεις.
6.      Για τη «Συμμαχία» τα στελέχη και τα μέλη της η έννοια της «Συνεργασίας» εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει συνείδηση και έχει ταυτιστεί με την πολιτική της.
7.   Όλοι γνωρίζουν ότι από τις αρχές του 2012 μέχρι και σήμερα, με διαφορετικά σχήματα, αλλά με σταθερές πάντοτε θέσεις, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί το «όνειρο» της συνεργασίας. Δυστυχώς ο κάθε συνομιλητής μας έδινε και διαφορετική ερμηνεία στην έννοια αυτή και όλοι θεωρούσαν «εαυτούς» ηγέτες που μπορούσαν να επιβάλουν τη θέλησή τους για τον υποψήφιο Δήμαρχο, αδιαφορώντας στην ουσία, για τα μεγάλα θέματα που πρέπει να προϋπάρξουν πριν από τη συζήτηση προσώπων. Βλέπετε δεν τους ενδιαφέρει  να αποφθεχθούν τα πρόσφατα φαινόμενα διάλυσης που παρατηρήθηκαν στο Δήμο μας την τελευταία τριετία.
8.      Είναι προφανές λοιπόν ότι, από τη στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία στα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση και τη λειτουργία του Δήμου (Δημιουργία Νέας Δημοτικής Παράταξης, Συμφωνία πάνω σε ένα min βασικών αρχών, Συμφωνία πάνω σε κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τους Δημότες, Συζήτηση για τα προσόντα και τις δυνατότητες του Υποψηφίου Δημάρχου,  Ανάγκες αναμόρφωσης της σημερινής λειτουργίας του Δήμου, Διατήρηση του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα χωρίς κομματικές κηδεμονίες και παρεμβάσεις κ.λπ.), δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε συνεργασία και κυρίως δεν θα δεχόμαστε να είμαστε «ουρά» ή «τσόντα» στις ορέξεις των «ειδικών» ή «αυτοκρατόρων».
9.      Η στάση που θα κρατήσει η Δημοτική Παράταξη μας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές θα γίνει γνωστή με υπεύθυνο και κατανοητό τρόπο  μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Ας μη βιάζονται και κυρίως ας μην ανησυχούν οι κάθε είδους «μαϊντανοί». Κοντός ψαλμός αλληλούια.


Γραφείο Τύπου


Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 28/01/2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της Συνέλευσης των Μελών & Φίλων της Δημοτικής μας Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη», όπως αυτή εξειδικεύτηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης και υλοποιείται από τη Συντονιστική της Γραμματεία, αντιπροσωπία μας, συναντήθηκε την Τρίτη 28/01/2014 με εκπροσώπους της Δημοτικής Κίνησης «Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου».

Κατά τη συνεδρίαση – συζήτηση παρατηρήθηκε διαφορά απόψεων σε θέματα που αφορούν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον εναγκαλισμό του με διάφορες κομματικές θέσεις και επιδιώξεις.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Δημοτικής μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» σταματάει, σε αυτή τη φάση, κάθε επαφή για συνεργασία με την Κίνησης «Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου» και της εύχεται καλή συνέχεια στην προσπάθειά της.
           

                       

Γραφείο Τύπου
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 28/01/2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της Συνέλευσης των Μελών & Φίλων της Δημοτικής μας Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη», όπως αυτή εξειδικεύτηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης και υλοποιείται από τη Συντονιστική της Γραμματεία, αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε την Κυριακή 26/01/2014 με εκπροσώπους της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία».

Εξετάστηκαν τα θέματα που είχαν συζητηθεί στις προηγούμενες συναντήσεις των αντιπροσωπειών και ενώ υπήρξε συμφωνία για τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα διαπιστώθηκε πλήρης διαφωνία στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Δημοτικής μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» σταματάει, σε αυτή τη φάση, κάθε επαφή για συνεργασία με την «Ενωτική Πρωτοβουλία» και της εύχεται καλή συνέχεια στην προσπάθειά της.
           

                       

Γραφείο Τύπου
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 28/01/2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της Συνέλευσης των Μελών & Φίλων της Δημοτικής μας Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη», όπως αυτή εξειδικεύτηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης και υλοποιείται από τη Συντονιστική της Γραμματεία, τριμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους κυρίους: Φωτάκη Γιάννη, Γαβαθά Θόδωρο και Σαρρή Αντώνη συναντήθηκε, για τελευταία, σ’ αυτό  τον κύκλο φορά, την Παρασκευή 10/1/2014 με εκπροσώπους της Δημοτικής Κίνησης «Διόνυσος Ανοικτοί Ορίζοντες».

Εξετάστηκαν τα θέματα που είχαν συζητηθεί στις προηγούμενες συναντήσεις των αντιπροσωπειών αλλά διαπιστώθηκε πλήρης διαφωνία στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Δημοτικής μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» σταματάει, σ’ αυτή τη φάση, κάθε επαφή για συνεργασία με τη Δημοτική Παράταξη «Διόνυσος – Ανοικτοί Ορίζοντες» και της εύχεται καλή συνέχεια στην προσπάθειά της.
           

                       

Γραφείο Τύπου

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

... και μια άλλη πλευρά της Συμμαχίας


ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ Δ/Ε ΣΤΑΜΑΤΑΣ

              
Άγιος Στέφανος, 21/01/2014

Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου, κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  στο  Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 21/1/2014 με αφορμή το θέμα: Σύναψη σύμβασης για την επέκταση της δραστηριότητας της ΕΥΔΑΠ ΑΕ στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Διονύσου».

«…..  Με την ευκαιρία του θέματος που συζητάμε, θα θέλαμε  να παρακαλέσουμε  τον κ. Δήμαρχο αλλά και όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ να δεσμευτούμε και να επανεξετάσουμε το θέμα της τιμολόγησης του νερού στους κατοίκους της Σταμάτας. Είναι σωστό να υπάρχει ενιαίο τιμολόγιο νερού για όλους τους κατοίκους του Καλλικρατικού δήμου Διονύσου.

Όμως το δίκαιο είναι να προσφέρεις ίδιας ποιότητας νερό σε όλους, κάτι που δεν συμβαίνει με την Σταμάτα κυρίως, αλλά και τμήματα άλλων περιοχών. Δεν είναι δυνατόν να κατευθύνονται οι κάτοικοι αυτών των περιοχών στην αγορά εμφιαλωμένων νερών για πόση, να καταστρέφονται κάθε τόσο οι οικιακές τους συσκευές εξαιτίας της σύνθεσης του νερού, να πληρώνουν σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 30% αυξημένο τιμολόγιο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια – σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας εσόδων του Δήμου.  Να τιμωρούνται   επειδή ο συντελεστής δόμησης, τους υποχρεώνει να διατηρούν αρκετά τετραγωνικά μέτρα με αποτέλεσμα να ποτίζουν κάποια δέντρα και τον κήπο τους, που πέρα από την δική τους ικανοποίηση συμβάλει στην ποιότητα του περιβάλλοντος και στην γενικότερη εικόνα της  πόλης μας.

Σε τελευταία ανάλυση πώς είναι δυνατό ένα δωρεάν νερό από την πηγή με τις ατέλειες που περιγράψαμε να το χρεώνει ο Δήμος όπως το νερό που αγοράζει από την ΕΥΔΑΠ. Ζητάμε να πάρει θέσει το Δ.Σ. στην πρόταση αυτή, δηλαδή, μέχρι να υπάρξει πλήρης παροχή της ΕΥΔΑΠ να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς, φθάνει πια! αρκετά  έχει μπει το χέρι στο παντελόνι του κόσμου».

              ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  « ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ »

                                                 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ  ΕΛΕΝΗ                                               ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΤΣΑΛΤΟΥΜΗ  ΚΙΚΗ                                                              ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ 12ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 13/01/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα (χθες) Κυριακή 12/1/2014 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ/Ε Άνοιξης πραγματοποιήθηκε διευρυμένη Συνέλευση του Συμβουλίου Διοίκησης της Δημοτικής Παράταξης Συμμαχία για τον Πολίτη.

Στη συνέλευση εκτός των θεσμοθετημένων του Συμβουλίου παρευρέθησαν και Φίλοι/Μέλη της Δημοτικής Παράταξης καθώς και πολλοί Δημότες.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, όπως αυτά είχαν καθοριστεί από τη Συντονιστική Γραμματεία ήσαν:

  1. Ανακοινώσεις Προέδρου
  2. Ενημέρωση για τις συνεργασιακές διαδικασίες (εισηγητής κύριος Σαρρής Αντώνης)
  3. Πολιτική Εκτίμηση για την πορεία των συνεργασιών (εισηγητής κύριος Βορριάς Παναγιώτης)
  4. Τοποθετήσεις παρευρισκομένων.
  5. Καταγραφή συμπερασμάτων συζήτησης – Αποφάσεις

Θέμα Πρώτο:

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Παράταξης κύριος Βορριάς Παναγιώτης ανακοίνωσε στο σώμα τη συμπλήρωση των θέσεων στα όργανα της διοίκησης που είναι:
  • Για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου: Σαρρής Αντώνης μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας
  • Κυριακόπουλος Θανάσης, Δημοτικός Σύμβουλος Γενικός Γραμματείας με αναπληρώτρια του την κυρία Τσαλτούμη Κική Δημοτικό Σύμβουλο.

Θέμα Δεύτερο:

Ο κύριος Σαρρής λαμβάνοντας το λόγο ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους διεξοδικά και αναλυτικά τόσο για το περιεχόμενο των πολιτικών μας θέσεων για τις συνεργασίες (επιστολή – κάλεσμα και agenda συζητήσεων)  όσο και για την πορεία των συναντήσεων μια κάθε μια από τις Δημοτικές Παρατάξεις και Κινήσεις. Ειδικότερα:

Για τις συναντήσεις με τη Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία»

Ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας και προσήλθε στο τραπέζι με τον Δήμαρχο κ. Καλαφατέλη και τους κ.κ. Μάρτζιο και Σπηλιωπούλου.  Η παράταξη μας καθόρισε το πλαίσιο της συζήτησης σε μία βάση αρχών και αξιών περιγράφοντας και την μεθοδολογία που έπρεπε να ακολουθηθεί (προγραμματικό πλαίσιο, χαρακτηριστικά της νέας παράταξης, περιγραφή και καταγραφή των χαρακτηριστικών του υποψήφιου Δημάρχου και τέλος επιλογή της καταλληλότερης υποψηφιότητας για να ηγηθεί της νέας αυτής παράταξης). Καταρχήν άμεσα διεφάνη ότι μία επιλογή που θα ήταν έξω από το πρόσωπο του κ. Καλαφατέλη δεν γινόταν αποδεκτή. Η συζήτηση προχώρησε με τη δήλωση του κ. Καλαφατέλη ότι η όποια πρόταση γίνει για έναν νέο υποψήφιο Δήμαρχο θα  πρέπει  σοβαρά να  υπερέχει αυτού. Στην δεύτερη συνάντηση μας συζητήθηκε σχεδόν όλη η ατζέντα που τους είχαμε δώσει  υπήρξε συμφωνία στα περισσότερα θέματα και έμελλε να προχωρήσουμε στην καταγραφή των χαρακτηριστικών της παράταξης και του υποψήφιου Δημάρχου.  Ζητήθηκε από την Ενωτική Πρωτοβουλία να πάρουν τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης τους και μετά να μας απαντήσουν . Τονίσθηκε ιδιαίτερα η έλλειψη χρόνου και υπήρξε δέσμευση αμφοτέρων των πλευρών να λήξει η διαδικασία αυτή οπωσδήποτε μέχρι τις 10 Γενάρη. Η απάντηση δεν ήλθε από τον κ. Καλαφατέλη και Μάρτζιο μέχρι την αναφερόμενη προθεσμία.


Για τις συναντήσεις με τη Δημοτική Κίνηση «Διόνυσος – Νέοι Ορίζοντες»

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και με την αντιπροσωπία του κ Ζαμάνη ο οποίος με τους κ.κ. Στάικο και Κοκμοτό προσήλθαν στο τραπέζι της συζήτησης για συνεργασία θίγοντας σχεδόν αμέσως ότι η παράταξη τους έχει πάρει ήδη την απόφαση της για τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο επιλέγοντας τον κ. Ζαμάνη. Η συνέχεια της συζήτησης ιδιαίτερα από τον κ. Στάικο διαφοροποίησε λίγο την κατάσταση τονίζοντας ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι πάνω στην ουσία των θεμάτων που βάζει με την ατζέντα της η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, υπάρχει σχεδόν ταύτιση και ίδια άποψη, γιαυτό θα ήταν προτιμότερο να συζητηθεί η ατζέντα  σε δεύτερη φάση και αφού θα έχουν επιλεγεί τα φυσικά πρόσωπα στα οποία έδωσε μεγάλη σημασία γιατί όπως είπε αυτά θα κληθούν να υλοποιήσουν την όποια συμφωνία αρχών  και θέσεων υπάρξει . Αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την παράταξη μας . Στην τελευταία συνάντηση η παράταξη μας τους ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στη συζήτηση αφού ο κ. Ζαμάνης και η παράταξη του ήδη συνεχίζουν και προβάλουν την υποψηφιότητα του Ζαμάνη ως υποψήφιου Δημάρχου κάτι που και ο ίδιος άλλωστε αμέσως μας επιβεβαίωσε λέγοντας ότι αυτή ήταν η απόφαση της παράταξης του. Διευκρίνισε   ότι  αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνουν τις πόρτες  της συνεργασίας μαζί μας.   


 Για τις συναντήσεις με τη Δημοτική Παράταξη «Δημοτική Ανατροπή Διονύσου»

Οι συναντήσεις που έγιναν με την παραπάνω παράταξη που εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ζυγούνας , Σπηλιώτης,  Ουρανός και Πάντζιος απέδειξαν ότι μπορεί  να γίνεται μία ειλικρινής συζήτηση και να εμπεδώνεται ένα κλίμα εμπιστοσύνης όταν επικεντρώνεσαι σε αξίες και αρχές και όταν επιζητάς  να διαμορφώσεις ένα προγραμματικό πλαίσιο που θα ξεβαλτώσει τη Δημοτική Αρχή και θα την υποχρεώσει να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της τοπικής Κοινωνίας. Απέδειξε ακόμη ότι οι όποιες προσπάθειες συνεργασίας προωθούνται γίνονται ευκολότερες όταν δεν προτάσσονται  λογικές  εγωισμών, ηγεμονικές συμπεριφορές και προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιοτέλειες. Υπήρξαν πολλά κοινά σημεία αλλά και σημεία με διαφορές που ξεπεράσθηκαν  πιστεύοντας τα δύο μέρη ότι η σύγκλιση απόψεων πρέπει να αποδεικνύεται και να μη μένει λόγος κενός. Η προσπάθεια αυτή με τη συγκεκριμένη παράταξη συνεχίζεται σε ένα δεύτερο στάδιο που θα ολοκληρωθεί μέσα στη προσεχή εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αναφέρθηκε και η πρόταση για συνάντηση με τη Δημοτική Κίνηση «Διόνυσος – Αύριο», που θα πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Θέμα Τρίτο:
                                               
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Παράταξης κύριος Βορριάς Παναγιώτης έκανε μια πολιτική εκτίμηση από τα μέχρι σήμερα συμπεράσματα των συναντήσεων με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις «Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Διόνυσος – Νέοι Ορίζοντες» συνοψίζονται ως εξής:

·    Οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων «Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Διόνυσος – Νέοι Ορίζοντες» δεν φάνηκε να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο πολιτικό σκέλος των συζητήσεων.
·   Θέλουν μόνο να επιβάλουν το δικό τους υποψήφιο Δήμαρχο χωρίς να συζητούν για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει αυτός.
·         Διαπιστώνεται επίσης διαφωνία στην ερμηνεία του ίδιου του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, που είναι για μας κύριο σημείο διαφωνίας.
·     Φαίνεται ότι δεν υπάρχει συν αντίληψη για τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στο τέλμα το Δήμο μας σήμερα και δεν φαίνεται να τους συγκινεί ιδιαίτερα τα πως θα οργανωθεί ένα καινούργιο οργανωτική σχήμα, με ποιες διαδικασίες και ποιες θα πρέπει να είναι οι συμφωνημένες αρχές «καλής» συνεργασίας.

Αναφορικά με τη Δημοτική Παράταξη «Δημοτική Ανατροπή Διονύσου»:

·   Παρατηρήθηκαν σημεία επαφών για πολιτική και ουσιαστική συζήτηση, χωρίς βέβαια να προδικάζεται και η βέβαιη  κατάληξη των συνομιλιών αυτών.
·        Συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε σε άμεση συζήτηση για τα θέματα:
o   Συγκρότησης μιας νέας δημοτικής κίνησης που θα στηρίζεται στις ήδη υπάρχουσες Δημοτικές Παρατάξεις «Συμμαχία για τον Πολίτη» και «Δημοτική Ανατροπή Διονύσου»
o   Συζήτηση και συμφωνία πάνω σε ένα γενικό πλαίσιο προγραμματικών θέσεων που αφορούν το Δήμο Διονύσου
o   Την επεξεργασία και περιγραφή των χαρακτηριστικών που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος Δήμαρχος και τέλος
o   Την επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου από μηδενική βάση.

Στο τέλος της εισήγησης του ο Πρόεδρος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να τοποθετηθούν πάνω σε δύο συγκεκριμένους άξονες – θέσεις:

1.   Σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες συνεργασίας η Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» να μην πάρει μέρος στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές και
2.   Ανεξάρτητα των συνεργασιακών διαδικασιών η Παράταξη να κατέβει στις εκλογές με δικό της υποψήφιο Δήμαρχο και δική της οργανωτική μορφή.

Θέμα Τέταρτο:

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων το λόγο πήραν μέλη/φίλοι και δημότες που παρευρίσκοντο στη Συνέλευση.

Ο ειδικότερα ο κύριος Φωτάκης Γιάννης στην τοποθέτησή του ανέφερε:

1.        Το τέλος του Μεταπολιτευτικού κύκλου, βρίσκει τις τοπικές κοινωνίες να αναζητούν νέους τρόπους λειτουργίας και έκφρασης, σε ένα νέο Αυτοδιοικητικό τοπίο.
Οι παλιές σχετικές πρακτικές των κομμάτων, βασισμένες στη σχέση των πολιτικής εμπιστοσύνης με τους πολίτες, δηλαδή να απονέμουν «χρίσματα» σε τοπικές κινήσεις και πρόσωπα, δίκην εγγυήσεων, με βάση και τις κεντρικές, δικές τους, αυτοδιοικητικές επεξεργασίες, εκ των πραγμάτων έχουν καταρρεύσει, από την όλη εξέλιξη.

Βέβαια, είχε προηγηθεί, η σταδιακή υποβάθμιση της κομματικής λειτουργίας και η μετάπτωση της σε λειτουργία παραγόντων και με αποτέλεσμα, η πρακτική των «χρισμάτων», να υπηρετεί, πλέον, σε μεγάλο βαθμό, υποκειμενικές επιδιώξεις των παραγόντων, με συνέπεια να εκφυλισθεί και να χρεοκοπήσει στα μάτια των πολιτών, στερούμενη ουσιαστικής πολιτικής νομιμοποίησης. Η ανάπτυξη των αντάρτικων αυτοδιοικητικών κινήσεων, ακριβώς υποδηλώνει αυτή την εξέλιξη.

2.      Σήμερα, λοιπόν, εκ των πραγμάτων, στο νέο αυτό Αυτοδιοικητικό τοπίο, που έχει ανατείλει, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες χειραφέτησης των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το τοπίο , πλέον, καλούνται να λειτουργήσουν οι Τοπικές κοινωνίες και να προσδιορίσουν τις ηγεσίες των.
Να επισημάνω, στο σημείο αυτό, ότι τα τελευταία 30 χρόνια με την άνθιση των θεσμών, έχουν συμβεί σοβαρές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα των Αυτοδιοικητικών θεσμών: Οι θεσμοί του Δημοκρατικού προγραμματισμού, του «Καποδίστρια», του «Καλλικράτη», της αιρετής Περιφέρειας, της δυνατότητας δημιουργίας επιτελικού Κράτους με τη παραχώρηση αρμοδιοτήτων και πόρων, παρά τις καταγραμμένες πολιτικές υστερήσεις και παλινωδίες, σε κάθε περίπτωση συνιστούν σημαντικές κατακτήσεις, δίνοντας τη δυνατότητα τόσο άσκησης μιας ουσιαστικής τοπικής εξουσίας, όσο και της διεύρυνσης των κατακτήσεων που τη συνιστούν.

3.  Τα παραπάνω σημαίνουν πρακτικά, ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να αναζητήσουν και να προσεγγίσουν με το δικό τους τρόπο, το πολύ σοβαρό ζήτημα της ολοκληρωμένης πολιτικής για τις τοπικές υποθέσεις.
Στα πλαίσια αυτής της αναζήτησης, είναι περισσότερο από βέβαιο και ήδη έχει διαφανεί, ότι θα αναπτυχθούν δύο διαφορετικών ειδών, πρακτικές, οι οποίες στο εξής θα συγκρούονται, μεταξύ των:

Πρακτική 1η: Για ορισμένους, η παραπάνω χειραφέτηση, θα σημάνει την ευκαιρία συγκρότησης Δημοτικής Παράταξης στη βάση της αντίληψης νομής της τοπικής εξουσίας. Η πρακτική αυτή, είναι ευνόητο, ότι θα κόψει και θα ράψει τους θεσμούς, στα πλαίσια, καθαρά, προσωπικών επιδιώξεων, αφυδατώνοντας και ακυρώνοντας, τελικά, τη πρόοδο του τόπου. Η νομή εξουσίας, ως πρακτική, επ ουδενί δεν συνιστά αξιακό πλαίσιο, και επειδή εμπεριέχει αντιφάσεις, κάθε μέρα θα επαπειλεί τη Δημοτική διάλυση.

Ο τρόπος συγκρότησης της σημερινής Δημοτικής Αρχής ακριβώς στη βάση αυτή, αποτελεί τρανό παράδειγμα, τέτοιας περίπτωσης.

Πρακτική 2η: Για ορισμένους, η χειραφέτηση, θα σημάνει την ευκαιρία συγκρότησης Δημοτικής Παράταξης στη βάση μιας συγκεκριμένης αντίληψης αξιοποίησης των δυνατοτήτων, που δίνει ένας πραγματικός Λαϊκός και Δημοκρατικός θεσμός, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, με τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου πλαισίου δράσης, απελευθερωμένου από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις, στα πλαίσια του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν, χωρίς αποκλεισμούς, όλες ανεξαιρέτως, οι τοπικές δημιουργικές δυνάμεις. Το πλαίσιο αυτό, θα αποτελέσει και το συνεκτικό ιστό της νέων Δημοτικής Παράταξης.

4.        Η Δημοτική μας Παράταξη, διαθέτοντας την απαραίτητη πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση της 2ης πρακτικής, με σημαντικές επεξεργασίες, γρήγορα, προσέγγισε τα παραπάνω ζητήματα, πρωτοπορώντας, κυριολεκτικά.
Σήμερα, διαθέτουμε ένα πλήρες επεξεργασμένο πλαίσιο για τη συνάντηση και τη συνεργασία των τοπικών δημιουργικών δυνάμεων, με στόχο μια αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία και διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, που περιλαμβάνει το κατάλληλο επιχειρησιακό και προγραμματικό σχέδιο αλλά και τα χαρακτηριστικά του πολιτικού προσωπικού που απαιτείται για να το κάνει πράξη.

Με βάση το πλαίσιο αυτό, η Παράταξη μας, με αυτοπεποίθηση, πήρε πρωτοβουλία για συζήτηση, χωρίς προκαταλήψεις, με όλες τις Δημοτικές κινήσεις.

Οι συζητήσεις αυτές, με όσους ανταποκρίθηκαν, ήταν αποκαλυπτικές όσον αφορά τις αντιλήψεις των συγκεκριμένων Κινήσεων, που αποτυπώνονται πλήρως στις προηγηθείσες εισηγήσεις του Προέδρου και του Αντώνη Σαρρή.
Αυτή την ώρα είναι ακόμη σε εξέλιξη η συζήτηση με τη Κίνηση «Δημοτική Ανατροπή» και απ ότι, μόλις, πληροφορηθήκαμε και με τη Κίνηση «Διόνυσος αύριο».

5.        Η πρόταση μου, για το τι πρέπει να κάνουμε, με βάση και τις μέχρι τώρα εξελίξεις αλλά και τα ερωτήματα που έβαλε ο Πρόεδρος, είναι οι ακόλουθες:

a.         Ολοκλήρωση σε κάθε περίπτωση των συζητήσεων, εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Ειδικά σε ότι αφορά την εξέλιξη των συζητήσεων με τη Κίνηση «Δημοτική Ανατροπή», θα πρέπει:

·        Να εξασφαλισθεί, ως απαραίτητος πολιτικός όρος συνεργασίας, η μη αναπαραγωγή σε τοπικό επίπεδο, των συγκρούσεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αφού σε τέτοια; περίπτωση, δημιουργικές τοπικές δυνάμεις, με βεβαιότητα, θα μας στρέψουν το πρόσωπο και θα χαθούν, ανώφελα, από την όλη προσπάθεια.
Η γενική αυτή θέση, θα πρέπει, να εξασφαλισθεί με συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, της υπό δημιουργία, Παράταξης αλλά και με επιλογή των προσώπων με βάση τα αυστηρά κριτήρια, που αρμόζουν στη λειτουργία αυτή.

b.   Εφ όσον οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδωθούν, η Παράταξη μας, ως Φορέας με τη συγκεκριμένη πολιτική βούληση, με τις συγκεκριμένες Αρχές και Αξίες, διαθέτοντας στελέχη με σπάνια και πλούσια εμπειρία αλλά και τεχνογνωσία, στοιχεία όλα, πολύ χρήσιμα για το τόπο και διαβλέποντας, ταυτόχρονα, πολύ καθαρά, τους κινδύνους, από τις συγκεκριμένες πρακτικές των άλλων Κινήσεων, έχει υποχρέωση να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές.
Για το σκοπό αυτό, αμέσως, με το πέρας των σχετικών συνομιλιών θα πρέπει:

·         Να συγκροτηθούν τα προβλεπόμενα εκλογικά όργανα και να συγκεκριμενοποιηθεί ο ακριβής τρόπος, που θα κατέλθουμε στις εκλογές.
·         Να υπάρξει, άμεσα, μέριμνα για συστηματική αντιμετώπιση των εξής ζητημάτων:
·      Της ανάπτυξης των δυνάμεων μας σε όποιες περιοχές διαπιστώνουμε υστέρηση.
·      Της εξασφάλισης των απαραίτητων οικονομικών πόρων.
Για την επίλυση του προβλήματος αυτού και προκειμένου η Παράταξη μας, να κινηθεί στα πλαίσια μιας εκ των βασικών Αρχών της, που είναι η Αυτονομία από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις, προτείνω, «πολλοί να συνεισφέρουμε από λίγα».  Είναι η μόνη εφικτή λύση.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις παρευρισκομένων Μελών και Φίλων που τοποθετήσεις που ομαδοποιούνται και κατηγοριοποιούνται ως εξής:

Α. Κατηγορία
Να συνεχιστούν οι προσπάθειες για συνεργασίες σύμφωνα με τις αποφάσεις των Οργάνων της Δημοτικής μας Παράταξης.

Β. Κατηγορία:
 Να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με την Δημοτική Παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία

Γ. Κατηγορία
Η Δημοτική μας Παράταξη να κατέβει στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές αυτόνομα και με δικό της υποψήφιο Δήμαρχο

Θέμα Πέμπτο:

Συνοψίζοντας τις προτάσεις ο κύριος Σαρρής παρατήρησε:

·       Ότι πολλά από τα ερωτήματα και τις ανησυχίες που ακούσθηκαν έχουν με τον καταλληλότερο τρόπο απαντηθεί και διευκρινισθεί στις άλλες παρατάξεις με τις οποίες συζητήσαμε. 
·     Ότι στην εκκρεμότητα που υφίσταται με την παράταξη «Δημοκρατική Ανατροπή» θα διασφαλισθούν τα σημεία εκείνα που δεν θα επιτρέπουν να φαίνεται ότι η παράταξη μπορεί να κατευθύνεται και να χαλιναγωγείται από το οποιοδήποτε κόμμα.
·    Ότι η παράταξη μας δεν πηγαίνει στις συζητήσεις αυτές αισθανόμενη ως ουρά των άλλων. Απεναντίας τους τονίζεται ότι όποιος θα είναι μαζί μας θα είναι και ο νικητής των εκλογών.
·         Ότι η διαπίστωση που από όλους ακούσθηκε «δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο , έτσι ξέραμε ότι θα ήταν τα πράγματα»  είναι κάτι που σχεδόν όλη η παράταξη γνώριζε. Όμως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία, με πλήρη συνείδηση και συναίσθηση , μέσα από τα θεσμικά μας όργανα, για να μην δώσουμε κανένα άλλοθι σε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις Δημοτικές εκλογές με ευκαιριακή αντίληψη, και επιδερμική τακτική .
·    Ότι η δική μας παράταξη πήγε στις συναντήσεις αυτές προετοιμασμένη σε όλα τα θέματα και δίνοντας πάντα στους συνομιλητές μας γραφτά τις θέσεις μας, τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας,  έτοιμο επεξεργασμένο υλικό για να καταθέσουν και αυτοί τις προτάσεις τους.
·     Ότι κανείς δεν μπορεί με απόλυτη βεβαιότητα να δεσμευτεί χαρακτηρίζοντας ως  ειλικρινείς τις προθέσεις των άλλων συνομιλητών μας , όταν  όλοι  οι άνθρωποι πολλές φορές γίνονται αναξιόπιστοι και ειλικρινείς γιατί δεν τήρησαν τα υπεσχημένα .
·      Ότι η άποψη που ακούσθηκε και λέει ότι μπορεί και να φταίμε γιατί δεν έχουμε επιλέξει ακόμη υποψήφιο Δήμαρχο και παρουσιαζόμαστε αδύναμοι στις συζητήσεις με τους άλλους ή ότι δεν έχουμε τον κατάλληλο από πλευράς προσόντων υποψήφιο, είναι θα έλεγα μάλλον λαθεμένη. Έχουμε εξηγήσει πλειστάκις  ότι η επιλογή  πρέπει να γίνει αμέσως μετά την συμφωνία σε ένα πλαίσιο αρχών  και προγράμματος. Σας διαβεβαιώνω και νομίζω ότι και εσείς ξέρετε ότι και πολύ έμπειρα στελέχη έχουμε  και  άτομα νεαρά και δυναμικά διαθέτουμε  για την υποψηφιότητα του Δημάρχου. Άλλωστε στην τελευταία  συνάντηση με τον κ. Ζαμάνη επειδή υπήρχε περίπτωση να φτάσουμε στο τέλος της συζήτησης είχαμε στις προτάσεις μας τρείς υποψηφιότητες.
·   Ότι αφορά στη δική μου προσωπική τοποθέτηση, αν και είμαι από εκείνους που φανατικά υποστήριξα την αυτόνομη κάθοδο μας και είχα επισημάνει ότι όλες οι παρατάξεις θα συμφωνήσουν σε όλα και θα διαφωνήσουν όταν θα έλθει η στιγμή της επιλογής του Δημάρχου, εν τούτοις ο γόνιμος διάλογος που μεταξύ μας αναπτύχθηκε, με υποχρεώνει να δεχθώ ότι η πιο σωστή και ρεαλιστική πρόταση που έγινε ήταν αυτή του Γιάννη του Φωτάκη με την οποία συμπαρατάσσομαι.
·    Κλείνοντας σας κάνω γνωστό ότι άμεσα θα ενημερωθείτε για το πέρας της εκκρεμότητας με την Δημοκρατική Ανατροπή και την έναρξη των συζητήσεων καθώς και την εξέλιξή τους   με την παράταξη «ΔΙΟΝΥΣΟΣ Αύριο».

Στο τέλος το διευρυμένο Συμβούλιο Διοίκησης υιοθέτησε την παράγραφο 5 (υποπαράγραφοι α & β) της εισήγησης του κυρίου Φωτάκη, που αποτελεί εξάλλου και την πεμπτουσία των τοποθετήσεων των μελών και φίλων και εξουσιοδότησε τη Συντονιστική Γραμματεία να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.




Γραφείο Τύπου

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 11/01/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της Συνέλευσης των Μελών & Φίλων της Δημοτικής μας Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη», όπως αυτή εξειδικεύτηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης και υλοποιείται από τη Συντονιστική της Γραμματεία, τριμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους κυρίους: Βορριά Παναγιώτη, Φωτάκη Γιάννη και Σαρρή Αντώνη συναντήθηκε το Σάββατο 11/1/2014  με εκπροσώπους της Δημοτικής Κίνησης «Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου». Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τις συνεργασίες..Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν το θεσμό της αυτοδιοίκησης.
           

                       
Γραφείο Τύπου


Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 10/1/2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της Συνέλευσης των Μελών & Φίλων της Δημοτικής μας Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη», όπως αυτή εξειδικεύτηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης και υλοποιείται από τη Συντονιστική της Γραμματεία, τριμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους κυρίους: Φωτάκη Γιάννη, Γαβαθά Θόδωρο και Σαρρή Αντώνη συναντήθηκε, για τελευταία, σ’ αυτό  τον κύκλο φορά, την Παρασκευή 10/1/2014 με εκπροσώπους της Δημοτικής Κίνησης «Διόνυσος Ανοικτοί Ορίζοντες». Τα τελικά συμπεράσματα των συναντήσεων θα συζητηθούν στη Συνέλευση του Συμβουλίου Διοίκησης της Κυριακής 12/1/2014 και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη της Συνέλευσης.
           

                       
Γραφείο Τύπου


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014









               ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 08/1/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Άνοιξης (Κανάρη 3 πρώην δημοτικό κατάστημα) θα πραγματοποιηθεί διευρυμένο Συμβούλιο Διοίκησης με τη συμμετοχή Μελών και Φίλων της δημοτικής μας παράταξης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.  Ενημέρωση πάνω στην πορεία των συνεργασιακών διαδικασιών μέχρι σήμερα.
2.  Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω πορεία της Δημοτικής Παράταξης στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Λόγω της μεγάλης πολιτικής σοβαρότητας του θέματος η παρουσία όλων μας κρίνεται επιβεβλημένη.



Γραφείο Τύπου


Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

   ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 31/12/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης της Συνέλευσης των Μελών & Φίλων της Δημοτικής μας Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη», όπως αυτή εξειδικεύτηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης και υλοποιείται από τη Συντονιστική της Γραμματεία,  αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους κυρίους: Βορριά Παναγιώτη, Φωτάκης Γιάννης, Γαβαθά Θόδωρο και Σαρρή Αντώνη συναντήθηκε την Τρίτη 31/12/2013 με εκπροσώπους της Δημοτικής Παράταξη «Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου».

Εξετάστηκαν οι περιπτώσεις συνεργασίας των δύο δημοτικών παρατάξεων. Οι συζητήσεις των δύο μερών θα συνεχιστούν.
           

                       
Γραφείο Τύπου