Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Για τους ειδικούς συνεργάτες του δημάρχου Διονύσου

Παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου (25.10.2011) ο δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κ. Παναγιώτης Μπιτάκος, έθεσε με επίκαιρη ερώτηση το θέμα των ειδικών συμβούλων-συνεργατών του δημάρχου.
«Στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου προβλέπονται 5 θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών του Δημάρχου. Επίσης, μια θέση Γενικού Γραμματέα του Δήμου.
Με βάση σχετικές αποφάσεις του κ. Δημάρχου, μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί αντίστοιχα οι 3 θέσεις ειδικών συνεργατών.

Προτάσεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ για τα δημοτικά τέλη του Δήμου Διονύσου

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου (25.10.2011), που προκάλεσε σύσσωμη η μειοψηφία για τη συζήτηση του θέματος των δημοτικών τελών, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μπιτάκος τόνισε τα εξής:
Συζητάμε σήμερα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, μετά από αίτημα του συνόλου της μειοψηφίας. το θέμα - Καθορισμός ενιαίων τελών και φόρων στο Δήμο Διονύσου.
Στην απαξίωση της ευρύτερης Κοινωνικής Πολιτικής, που οφείλει να ασκεί ο Δήμος Διονύσου, έρχεται να προστεθεί και το θέμα του καθορισμού τελών. Η δημοτική αρχή απαξιώνει και υποβαθμίζει συνεχώς εδώ και 10 μήνες τους πυλώνες της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, που παρέλαβε έτοιμους και σε πλήρη λειτουργία, όπως το Δημοτικό Πολυϊατρείο, το Γυμναστήριο, η Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υπηρεσία.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Προγραμματικές Θέσεις για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής

Περιβάλλον:

Η άνοδος του βιοτικού επιπέδου είναι συνυφασμένη με το επίπεδο ποιότητας του περιβάλλοντος. Την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος την αντιλαμβανόμαστε, ημέρα με την ημέρα, σαφέστερα στο βαθμό, που ο τόπος μας δέχεται σταθερά τις συνέπειες του σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης.
Στην ευρύτερη περιοχή μας παρατηρείται μια ταχύτατη αύξηση του πληθυσμού και, λόγω της γειτνίασης με βασικά οδικά δίκτυα, μια ραγδαία τάση ανάπτυξης δραστηριοτήτων του τριτογενούς τομέα.
Συνεπώς, η διασφάλιση αναβαθμισμένου αστικού και φυσικού περιβάλλοντος είναι επείγουσα προτεραιότητα για όλους μας.

Είναι πολλαπλά «ηθικό» το θέμα της «διαχείρισης» του περιβάλλοντος. Έχουμε άραγε το δικαίωμα να επιβαρύνουμε το περιβάλλον στο όνομα κάποιας ευημερίας με την προοπτική αποκατάστασής του να απαιτεί δεκαετίες;

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Εκτός τόπου και χρόνου...!

Απίστευτα και ακατανόητα πράγματα, που αδυνατεί να συλλάβει ο κοινός νους, συμβαίνουν πλέον στο Δήμο Διονύσου, πρωτοστατούντος του δημάρχου κ. Καλαφατέλη.

Αναφερόμαστε σε 2 πρόσφατες ανακοινώσεις του – προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για:

1. Αγορά ακινήτου, έτοιμου η στο στάδιο της κατασκευής, για τη στέγαση των υπηρεσιών του δήμου, το οποίο να βρίσκεται εντός του Αγίου Στεφάνου.

Το ακίνητο αυτό πρέπει να είναι 2.500 τετραγωνικών μέτρων και πλέον, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το εμβαδόν των κλιμακοστασίων, διαδρόμων, ανελκυστήρων και χώρων υγιεινής. Επίσης, πρέπει να περιλαμβάνει αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 250 τ.μ., αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 300 τ.μ., αποθήκες και βοηθητικούς χώρους.

Προγραμματικές Θέσεις για την Παιδεία

Δημοτικό Επιχειρησιακό Σχέδιο (Business Plan)
Στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκεται ο άνθρωπος.
Στο επίκεντρο της πολιτικής μας για την εκπαίδευση βρίσκεται η μαθήτρια και ο μαθητής.
Στο Δήμο μας επιδιώκουμε οι βασικές συνιστώσες των σχολείων να χαρακτηρίζονται από τη σύνδεση του περιεχομένου σπουδών με τις ανάγκες της κοινωνίας και τη διάθεση των πόρων στην εξυπηρέτηση πρακτικών αναγκών για τη γνώση και τον πολιτισμό της τοπικής μας κοινωνίας.
Άξονες της πολιτικής μας
  • Επιδιώκουμε την ανάπτυξη του νέου ανθρώπου, τη χειραφέτηση, τον αυτοπροσδιορισμό του
  • Αγωνιζόμαστε για ισότητα ευκαιριών στους νέους, για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της μαθητικής διαρροής
  • Επιδιώκουμε την αποκέντρωση, τη διάχυση εξουσιών και αρμοδιοτήτων προς τους εκπαιδευτικούς φορείς και τους πολίτες
  • Ενδιαφερόμαστε για την ενεργοποίηση του νέου ανθρώπου, την ανάπτυξη της κριτικής του σκέψης, τη συμμετοχή του στα κοινά και στη λήψη των αποφάσεων, που αφορούν τον τόπο του
  • Επιδιώκουμε τη στήριξη των εκπαιδευτικών στο έργο τους
  • Ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη και στήριξη της Δια-Βίου Εκπαίδευσης για όλους τους πολίτες.

Παρέμβαση για τα προβλήματα της Σταμάτας

Με μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη παρέμβαση του στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας (21η Ιουλίου 2011, ο σύμβουλος κ. Ηλίας Λάσκαρης, εκ μέρους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Σταμάτας και έθεσε τη δημοτική αρχή προ των σοβαρών ευθυνών της.
Η παρέμβαση του έχει ως εξής:
Συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής στο νέο Δήμο Διονύσου και έχουν ήδη εμφανισθεί τα σημάδια μίας προϊούσης διάλυσης.
Το κλίμα, που επικρατεί, διαπιστώνει κανείς εύκολα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου γινόμαστε κάθε φορά μάρτυρες της διάρρηξης των σχέσεων μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας παράταξης, των παραγοντισμών και της προσπάθειας να στήσει ο καθένας το «δικό του μαγαζάκι» μέσα στο νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Διονύσου.

Καίριες παρεμβάσεις

Με  έγγραφο της προς τον  Δήμαρχο  Διονύσου (αρ. πρωτοκ. 29427/20.09.2011), η δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, αφού καυτηριάζει τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων της δημοτικής αρχής, ζητά να της δοθούν τα σχετικά τιμολόγια από 1/1/2011.
Το  έγγραφο έχει ως εξής:
Αξιότιμε  κύριε Δήμαρχε, 
Κατά  τη διάρκεια της 23ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου (9 Σεπτεμβρίου 2011), εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης  ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, κατέθεσα τις σοβαρές ενστάσεις μας για τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων, που έχετε καθιερώσει εδώ και 8 μήνες ως δημοτική αρχή.

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Μπιτάκου για το Δημαρχείο του Δήμου

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου (5/10/2011), η δημοτική αρχή έφερε για συζήτηση το θέμα – «Επέκταση της μίσθωσης στο κτίριο που στεγάζεται το Δημαρχείο σε χώρους, που δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική μίσθωση».
Παρεμβαίνοντας, εκ μέρους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μπιτάκος αποκάλυψε τις ανακολουθίες της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό:
«Η Διοίκηση του Δήμου έρχεται σήμερα με τον πιο καθαρό τρόπο να δικαιώσει την ορθότητα της απόφασης της Διοίκησης του πρώην Δήμου Αγ. Στεφάνου και του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Βορριά για τη μετεγκατάσταση του Δημαρχείου Αγίου Στεφάνου σε νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο.
Σήμερα αποφασίζουμε την επέκταση της αρχικής σύμβασης μίσθωσης, που είχαμε συνάψει εμείς, σε νέους χώρους που δεν περιλαμβάνονταν τότε σε αυτήν.

Για τους συμβασιούχους του Δήμου Διονύσου

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου (4.9.2011), που προκάλεσε σύσσωμη η μειοψηφία για τη συζήτηση του θέματος των συμβασιούχων του Δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μπιτάκος τόνισε τα εξής:
«Κύριοι συνάδελφοι, με πρωτοβουλία της μειοψηφίας την οποία χαιρετίζουμε, καλούμαστε σήμερα να συζητήσουμε το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου μας.
Συνειδητοποιούμε με μεγάλη απογοήτευση την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Αυτή η διαπίστωση οδήγησε σύσσωμη τη μειοψηφία να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ζητήσει τη σημερινή συζήτηση. Ελπίζουμε και στο μέλλον να υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες από την πλευρά της μειοψηφίας, τουλάχιστον εμείς θα συμβάλλουμε σε αυτό.

Δυσμενής μεταχείριση των πολιτιστικών συλλόγων Ροδόπολης από τη δημοτική αρχή Διονύσου

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου (04.10.2011), η δημοτική σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ κα Παπαπαναγιώτου Ελένη ανέδειξε τη δυσμενή μεταχείριση των πολιτιστικών συλλόγων της Ροδόπολης από τη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα:
«Ενημερωθήκαμε από μέλη των δύο πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης, το Μουσικοχορευτικό Πολιτιστικό Σύλλογο "το Ρόδο" και το Σύλλογο Γυναικών "η Εστία" ότι, ζητήθηκε εσπευσμένα η απομάκρυνσή τους από τις λυόμενες αίθουσες του ΟΣΚ, όπου στεγάζονταν μέχρι σήμερα. Ο χώρος τους είχε παραχωρηθεί από την πρώην Κοινότητα Ροδόπολης για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες τους. Αιτιολογία; Εκεί πρόκειται να κατασκευασθεί νέος παιδικός σταθμός. Με συνέπεια, οι Σύλλογοι ήδη να μετεγκατασταθούν σε νέο κτίριο και μάλιστα αποκλειστικά με δικά τους έξοδα.